İran Dışişleri Bakanı Zarif: " Müzakere Sürecinde Bu Sorun Çözülecek" - Son Dakika
Güncel

İran Dışişleri Bakanı Zarif: " Müzakere Sürecinde Bu Sorun Çözülecek"

İran ile nükleer müzakerelerin uzatılması- İran Dışişleri Bakanı Zarif: "Biz inanıyoruz ki müzakere sürecinde bu sorun çözülecek.

25.11.2014 01:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran ile nükleer müzakerelerin uzatılması- İran Dışişleri Bakanı Zarif: "Biz inanıyoruz ki müzakere sürecinde bu sorun çözülecek. Biz bunu en kısa sürede başarmak istiyoruz. Kimse erteleme istemiyor. Bizim zamana ihtiyacımız yok"- "İran'ın barışçıl nükleer program geliştirmeye hakkı vardır. Bu hakkımızdan baskı ve tehditler karşısında vazgeçmeyeceğiz"VİYANA (AA) - İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İran'ın barışçıl nükleer program geliştirme hakkı bulunduğunu belirterek, "Bu hakkımızdan baskı ve tehditler karşısında vazgeçmeyeceğiz" dedi.İran ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya (P5+1) arasında yürütülen nükleer müzakerelerin 10 turu sonra sona erdi. Görüşmelerden sonra basın toplantısı düzenleyen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Başmüzakereci Catherine Ashton, hazırlanan ortak basın metnini İngilizce ve Farsça okudu.Ortak açıklamada, tarafların kapsamlı bir çözüme ulaşmak için on tur görüşme gerçekleştirdiği ve sorunların çözülmesi için değerlendirmeye ve daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bizler P5+1 ülkeleri dışişleri bakanları ile birlikte diplomatik çabalarımızı devam ettirmeye karar verdik. Ortak Eylem Planı'nın daha fazla müzakerelere izin vermesi için 30 Haziran'a kadar uzatılmasına karar verdik" ifadeleri kullanıldı.-Bir sonraki müzakere aralıkta-Müzakereleri haziran sonuna kadar sonuçlandırmak istendiği vurgulanan açıklamada, "İran ve P5+1 ülkeleri, Ortak Eylem Planı'nda tanımlanan bütün yükümlülüklerini etkili bir şekilde ve zamanında yerine getireceğini teyit eder" denildi.Açıklamada, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) denetimlere devam etmesi ve bir sonraki görüşmelerin aralık ayı içerisinde yapılacağı aktarıldı.Açıklamadan sonra Zarif, basın toplantısına yalnız devam etti. Müzakereleri sonuç odaklı yürüttüklerini belirten Zarif, İran'ın nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğunu ve nükleer silah üretmek gibi bir amacının olmadığını söyledi. .

İran Dışişleri Bakanı Zarif: " Müzakere Sürecinde Bu Sorun Çözülecek"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran Dışişleri Bakanı Zarif: ' Müzakere Sürecinde Bu Sorun Çözülecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement