İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran ile Nükleer Müzakereler

Kerry, Ashton ve Zarif nükleer müzakereler kapsamında Viyana'da bir araya geldi.

15.10.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Viyana'da devam eden nükleer müzakereler kapsamında bir araya geldi.

Müzakerelere katılmak üzere Viyana'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile görüştü. Kerry, görüşmeden sonra müzakerelerin yürütüldüğü Coburg Otel'e geçti.

Kerry, burada dün ikili görüşme yapan Ashton ve Zarif ile bir araya gelerek görüşmeye başladı. Üçlü görüşmede, taraflar arasındaki farklılıkların giderilmesi için sunulacak önerilerin tartışıldığı belirtiliyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İran farklılıkların devam ettiğini ve çözülmesi için zamana ihtiyaçları olduğunu ileri sürüyor. ABD ve AB tarafı ise 24 Kasım'a kadar kapsamlı bir çözüme ulaşılması için bastırıyor.

Öte yandan müzakerelerin yapıldığı otelin önünde toplanan bir grup, İran'ı protesto etti.

İran ile P5+1 ülkeleri arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde 24 Kasım 2013 tarihinde yapılan müzakerelerde geçici anlaşmaya varılmış ve bu anlaşma uyarınca taraflar arasında 20 Temmuz 2014 tarihine kadar kapsamlı bir anlaşmaya ulaşılması öngörülmüştü. Ancak farklılıkların giderilememesi nedeniyle müzakereler 24 Kasım 2014 tarihine kadar uzatılmıştı. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement