İran'ın Trabzon Başkonsolosu Kondori: "İranlılar, Eşsiz Güzellikleri Bünyesinde Barındıran Rize'yi... - Son Dakika
Güncel

İran'ın Trabzon Başkonsolosu Kondori: "İranlılar, Eşsiz Güzellikleri Bünyesinde Barındıran Rize'yi...

İran\'ın Trabzon Başkonsolosu Kondori: "İranlılar, Eşsiz Güzellikleri Bünyesinde Barındıran Rize\'yi...

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

24.08.2017 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori, Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Kondori, Ovit Tüneli sayesinde İranlılar'ın eşsiz güzellikleri bünyesinde barındıran Rize'yi daha çok ziyaret edeceklerini söyledi.

Başkonsolos Reza Baghban Kondori, ziyarette iki ülke arasında gerçekleştirilebilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkonsolosluğu kapsamındaki 10 ilden birisinin de Rize olduğunu ifade eden Kondori "Bu illerin idarecileri ile sürekli iletişim halinde olarak, başta üniversiteler arasında olmak üzere, ulaşım, sağlık ve turizm gibi birçok alanda işbirliğine giderek, çeşitli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'nin son yıllarda birçok mega projeyi hayata geçirdiğini, Ovit Tüneli'nin de bunlardan biri olduğunu belirten Başkonsolos Kondori, "Ovit Tüneli hizmete açılınca bölgeye karayolu ile ulaşım olanağı artacak. Ben inanıyorum ki bu sayede İranlılar, eşsiz güzellikleri bünyesinde barındıran Rize'yi daha çok ziyaret edecekler. Bu sayede iki ülke arasındaki turizm potansiyeli olumlu yönde ivme kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Başkonsolos Kondori'yi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Bektaş, Türkiye ve İran'ın bölgede köklü geçmişi olan iki komşu ülke olduğunu belirtti.

Vali Bektaş, ayrıca Rize'nin coğrafi konumu gereği İran'a yakın olduğunu, bu yönüyle bölgesel işbirliğinin daha da geliştirilmesi gerektiğinin önemine değinerek, "Rize'de Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan güçlü bir üniversitemiz var. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile İran'daki üniversiteler arasında gerçekleştirilecek projelerde biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız" dedi.

Daha önce yılın 6 ayı kar dolayısıyla kapalı kalan Ovit Dağı Geçidi'nin, Ovit Tüneli sayesinde senenin 12 ayı açık kalacağını belirten Vali Bektaş, "Ovit Tüneli projesi çok kapsamlı bir proje. Ovit Tüneli'nin İran'ın denize bağlantı hattı olarak işleyeceğini düşünüyorum. Proje ile birlikte İyidere'de lojistik merkez ve Kalkandere'de organize sanayi bölgesi çalışmaları eş zamanlı olarak devam ediyor. Bütün bu projelerin tamamlanması sonucu İran ile Türkiye arasındaki eğitim, turizm, ticaret ve sanayi gibi birçok alanda önemli açılımlar sağlayacağı kanısındayım" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İran'ın Trabzon Başkonsolosu Kondori: 'İranlılar, Eşsiz Güzellikleri Bünyesinde Barındıran Rize'yi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement