İran Kültürü Bursa'da Tanıtılıyor - Son Dakika
Güncel

İran Kültürü Bursa'da Tanıtılıyor

İran Kültürü Bursa\'da Tanıtılıyor

'İran Kültür Haftası' Bursa'da başladı.

13.08.2011 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ülkelerarası kültürel işbirliği çalışmaları kapsamında düzenlenen 'İran Kültür Haftası', İranlı sanatçı Muhammed Said Naghashian'ın özel sergisinin açılışıyla başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 12 – 18 Ağustos tarihleri arasında Bursa'da hayata geçirilen 'İran Kültür Haftası' programı, Türkiye'nin komşu ülkesi İran'ın tanınmasını ve halkların kaynaşmasını amaçlıyor.

'İran Kültür Haftası'nın Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, organizasyonun Türkiye'de komşu ülke İran'ın tanınması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

İki ülke arasında ilişkiler gelişecek

Ramazan ayına denk geldiğinden dolayı programın daha da anlam kazandığına işaret eden Başkan Altepe, "İran Kültür Haftası kapsamında, dost ülke İran ile yakınlaşmaya ve iki ülkenin birbirini daha yakından tanımasına çalışacağız. Türkiye, her zaman dostlarıyla yakın ilişkiler kurmaya gayret ediyor. Türkiye ile İran İslam Cumhuriyeti arasında yüzyıllardır ortak kültürlerimiz bulunuyor" dedi.

Ülkeler arasındaki dostlukların sağlıklı olmasının önemine dikkat çeken Başkan Altepe, "Halkların birbirlerini tanımaları için bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Türkiye ile dost ve kardeş ülke İran arasındaki ilişkilerin artmasını istiyoruz" diye konuştu.

Vali Şahabettin Harput da Türkiye ile İran'ın her bakımdan önemli ilişkileri olan iki ülke olduğunu söyleyerek, "Ortak tarihi, kültürü, inancı ve coğrafyayı paylaşan 2 kardeş milletiz. Bu 2 güçlü devletin ticari, ekonomik, kültürel ve sportif başta olmak üzere her alanda işbirliği halinde olması iki bölgenin de yararına olacaktır" şeklinde konuştu.

İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Mahmut Hayderi ise Bursa'da İran kültürünü tanıtan etkinliklerin gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi. Türkiye ve İran'ın tarihten bu yana benzer özelliklere sahip olduğunu anlatan Hayderi, "Türkiye ve İran'ın, dünyanın en yakın iki milleti olduğunu düşünüyoruz. Bugün bu ilişkilere altın değerinde yeni sayfalar ekleniyor. İki ülke ilişkilerinin daha da artabilir. Bursa'nın kapasitesini, buradaki zenginliği biliyorum. Ortak çabalarımızla bu kapasiteden daha çok faydalanalım istiyoruz" dedi.

Açılışa özel sergi

Konuşmaların ardından Başkonsolos Hayderi, Vali Harput ve Başkan Altepe'ye İranlı sanatçı Muhammed Said Naghashian'ın tablolarından armağan etti. Başkan Altepe de İranlı konuklarına plaket verdi.

Başkan Altepe daha sonra Vali Harput ve Başkonsolos Hayderi ile birlikte İranlı sanatçı Muhammed Said Naghashian'ın Tayyare Kültür Merkezi'nde izlenime sunulan "Sanatla Kur'an ve Nehc'ul Belağa" adlı el sanatları sergisini gezerek, eserler hakkında Nakkaşyan'dan bilgiler aldı. İran Kültür Ateşesi Mahmut Sıtkızade ile Bursa Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve vatandaşlar da açılış programına katılarak sergiyi gezdi.

İran filmleri TKM'de

Öte yandan 'İran Kültür Haftası' programı kapsamında İran yapımı 'Bu Gece Ay Daha Parlak', 'Hazreti Yusuf', 'Cehennem Berzah Cennet', 'Cennet Durağı' ve 'Al' adlı filmlerin gösterimi yapılacak. 13 – 18 Ağustos tarihleri arasında Tayyare Kültür Merkezi'nde vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek olan filmler, 16.00 ve 21.15 saatlerinde başlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İran Kültürü Bursa'da Tanıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement