İran, Yemen'deki esir takası anlaşmasını memnuniyetle karşıladı - Son Dakika
Güncel

İran, Yemen'deki esir takası anlaşmasını memnuniyetle karşıladı

İran, Yemen\'deki esir takası anlaşmasını memnuniyetle karşıladı

İran, Yemen hükümeti ile Husiler arasında varılan, 887 kişinin serbest bırakılmasını öngören anlaşmadan memnuniyet duyduğunu açıkladı.

21.03.2023 21:59  Güncelleme: 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran, Yemen hükümeti ile Husiler arasında varılan, 887 kişinin serbest bırakılmasını öngören anlaşmadan memnuniyet duyduğunu açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Yemen'de çatışan taraflar arasında varılan esir takası anlaşmasına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Ülkesinin yapılan esir değişimi anlaşmasından memnuniyet duyduğunu belirten Kenani, anlaşmayı Yemen krizinin siyasi çözüm sürecini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak niteledi.

Kenani, anlaşmanın sonuç vermesi ve diğer tutsakların serbest bırakılması sürecinin devam etmesiyle Yemen'de siyasi diyaloğun ve kapsamlı barışın tesisi için gerekli güvenin sağlanacağına dair ümitli olduğunu kaydetti.

Yemen hükümeti ve Husiler, dün aralarında 4 gazeteci ile tanınmış siyasi, askeri ve güvenlik yetkililerinin de olduğu 887 kişinin karşılıklı serbest bırakılması için anlaşmaya varmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran, Yemen'deki esir takası anlaşmasını memnuniyetle karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement