İranlı Öğrenci Türkçe'yi 15 Ayda Ana Dili Gibi Öğrendi - Son Dakika
Güncel

İranlı Öğrenci Türkçe'yi 15 Ayda Ana Dili Gibi Öğrendi

İranlı öğrenci Türkçe'yi 15 ayda ana dili gibi öğrendiBALIKESİR - İran'dan Balıkesir'e 15 ay önce gelen 11 yaşındaki Saghar Rasti kısa sürede öğrendiği mükemmel Türkçesi ve derslerde yakaladığı 96.7 başarı ortalaması ile Altıeylül Okul yönetimi tarafından iftihar belgesi ile ödüllendirildi.

19.01.2018 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İranlı öğrenci Türkçe'yi 15 ayda ana dili gibi öğrendi

BALIKESİR - İran'dan Balıkesir'e 15 ay önce gelen 11 yaşındaki Saghar Rasti kısa sürede öğrendiği mükemmel Türkçesi ve derslerde yakaladığı 96.7 başarı ortalaması ile Altıeylül Okul yönetimi tarafından iftihar belgesi ile ödüllendirildi.

Balıkesir Altıeylül Ortaokulu 5-A sınıfı öğrencisi Saghar Rasti kısa bir sürede öğrendiği Türkçe ve derslerinde sağladığı başarı nedeniyle öğretmenleri ve öğrenci arkadaşları tarafından çok sevilerek takdir topluyor. Okula ve arkadaşlarına alışarak uyum sorununu ortadan kaldırdıktan sonra derslerinde gösterdiği performans ile 96.7 başarı ortalaması sağlayarak takdir ve iftihar belgesi aldı. İranlı olduğunu ve 15 aydır Balıkesir'de yaşadığını ifade eden Sagar Rasti "Altıeylül Ortaokulu'nda okuyorum Farsça, İngilizce ve Türkçe konuşabiliyorum. Ailem beni daha iyi eğitim almam için buraya getirdiler onlarda daha iyi yaşamak için geldiler. Ben İran'nın Şiraz şehrinde okula başladım. Anasınıfını, ilk okul 5. Sınıfa kadar orada okudum. Türkiye'ye geldiğimde hiç Türkçe bilmediğim için 4. Sınıftan başladım şimdi yeniden 5. sınıfı okuyorum. Geçen sene 4. sınıftayken arkadaşlarım konuşurken hep dinliyordum. Öğretmenim bana yardım ediyordu. Konuştuklarını yazıyorlardı ben evde internetten Farsçasını buluyordum. Arkadaşlarım ve öğretmenlerim bana Türkçe öğrenme konusunda çok yardımcı oldular. En çok sevdiğim ders müzik ders yaparken çok eğleniyoruz. Ben fülüt çalmayı ve şarkı söylemeyi çok seviyorum. Türkçe konuşması zor biraz ama Farsça'nın da yazması zor. Ben ders çalışıyorum ama çok değil günde 1 saat ama dersleri çok iyi dinliyorum. Bence derste dinlemek evde çalışmaktan daha iyi. Büyüyünce astranot olmayı istiyorum. Ay, dünya güneşle ilgili çok soru işaretleri var kafamda. Babam Türkçe'yi iyi konuşuyor annem bilmiyor. Ben İran'dayken de hep kendim çalışıyordum onlar yardım etmiyordu. Babam 12 yıl fotoğrafçılık yaptı İran'da, burada da bazen ekstra çalışıyor. Annemle babamla Farsça konuşuyoruz ama kardeşim Farsçayı yazıp okumayı öğrenmediği için onunla Türkçe konuşuyoruz. Bu gün karnemi aldım çok mutluyum. Karnemle birlikte takdir belgesi aldım ve iftihar belgesi verdiler yabancı bir çocuk olmama rağmen bunu bana verdiler o yüzden çok mutluyum. Arkadaşlarım, öğretmenlerim ve okul müdürümüze çok teşekkür ederim. Türkiye'de olduğum için çok mutluyum"dedi.

Sagar'ın geçen yıl İran'dan geldikten sonra sadece 2 ay Namık Kemal İlkokuluna gittiğini hatırlatan Altıeylül Ortaokulu Müdürü Mustafa Demir "Türkçeyi çok iyi öğrendi ve diğer dersleride çok iyi. 97'ye yakın başarı ortalaması var ayrıca örnek davranışlarıyla içimizden birisi gibi ve bir çok öğretmeni onu fark etmedi. Çok önceden beri Türkiye'de yaşadığını sandılar. Sagar arkadaşınız üstün başarılı ve yetenekli bir öğrenci. Bu yüzden okul idaresi ve öğretmenler olarak iftihar belgesiyle ödüllendirmeye karar verdik"şeklinde konuştu.

İranlı Öğrenci Türkçe\'yi 15 Ayda Ana Dili Gibi Öğrendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İranlı Öğrenci Türkçe'yi 15 Ayda Ana Dili Gibi Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement