İran'dan şaşırtan itiraf: Esed'i iktidarda tutmak için 30 milyar dolar harcadık, paramızı geri ödesin - Son Dakika
Dünya

İran'dan şaşırtan itiraf: Esed'i iktidarda tutmak için 30 milyar dolar harcadık, paramızı geri ödesin

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ve yaptırımlar nedeniyle zor günler yaşayan İran'da meclisi Tahran milletvekili Heshmatollah Falahatpisheh; İran hükümetinin politikasını eleştirdi; Suriye rejimi lideri Esed'den bugüne kadar İran'ın yaptığı savunma harcamalarını talep etti.

29.05.2020 23:02  Güncelleme: 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran hükümetinin özellikle başka ülkelerdeki operasyon ve örgütlere aktardığı paraya meclisteki milletvekillerinden tepki geldi. İran'da meclisi Tahran milletvekili Heshmatollah Falahatpisheh; İran hükümetinin politikasını eleştirdi; Suriye rejimi lideri Beşşar Esed'den bugüne kadar İran'ın yaptığı savunma harcamalarını talep etti. Falahatpisheh, İran hükümetine yakın olan Etemad gazetesine verdiği mülakatta hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.

ESED'İ SAVUNMAK İÇİN 20-30 MİLYAR DOLAR HARCADIK

Heshmatollah Falahatpisheh, "İran, Esed'i iktidarda tutmak için Suriye kampanyasında 20 ila 30 milyar dolar harcadı. Hem de yaptırımlarla etrafımızın sarıldığı bir zamanda. Tekrar ediyorum, Suriye'ye 20 milyar ila 30 milyar dolar vermiş olabiliriz.

İran'dan şaşırtan itiraf: Esed'i iktidarda tutmak için 30 milyar dolar harcadık, paramızı geri ödesin
Tahran milletvekili Heshmatollah Falahatpisheh

"HARCANAN PARALARI SURİYE'DEN GERİ ALMAK ZORUNDAYIZ"

Falahatpisheh yaptığı açıklamada; "Harcanan paraları Suriye'den geri almak zorundayız. Bu ülkenin parası orada geçmiştir. Esed bizim kasamızdan kendi kasasına geçen bu parayı İran'a iade etmek zorundadır" şeklinde konuştu. Falahatpisheh, "Suriye'de 9 yıldır devam eden iç savaş boyunca İran, Esed rejimi için çok önemli bir müttefik oldu. Şii milis savaşçılarının, İran Devrim Muhafızları Corp (IRGC) komutanlarının, silahlarının ve teçhizatının ve Hizbullah gibi vekil gruplarının finansmanını bizzat karşıladı. Şimdi Suriye bu verilenleri iade etmek zorunda" dedi.

İran\'dan şaşırtan itiraf: Esed\'i iktidarda tutmak için 30 milyar dolar harcadık, paramızı geri ödesin
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İran'dan şaşırtan itiraf: Esed'i iktidarda tutmak için 30 milyar dolar harcadık, paramızı geri ödesin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kopenhag'da tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    11:16 Kopenhag'da tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma borsa binası alevlere teslim oldu. Tarihi binanın simge kulesi yıkıldı.

  • Sudan'da İç Savaş: Milyonlarca Kişi Hak İhlaline Uğradı
    11:05 Sudan'da İç Savaş: Milyonlarca Kişi Hak İhlaline Uğradı

    Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki savaşın 1'inci yılı tamamlandı. İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) tarafından hazırlanan rapora göre, iç savaşın sonucunda milyonlarca kişi hak ihlaline uğradı. Gıda yetersizliği, sağlık ve eğitim sisteminin felç olması, mülteci krizi gibi sorunların yanı sıra çocuklara ve kadınlara yönelik ihlaller, cinsel taciz vakaları ve yaşam hakkının ihlali gibi insan hakları ihlalleri yaşandı. İç savaşın başladığı tarihten itibaren 15 bin kişi hayatını kaybetti, 8,5 milyon kişi iç veya dış göçe zorlandı ve yaklaşık 25 milyon kişi temel ihtiyaçlardan mahrum kaldı.

  • Bahçeli, İran'ın İsrail'e saldırısını
    11:02 Bahçeli, İran'ın İsrail'e saldırısını "Tiyatro" olarak nitelendirdi

    Parti grubunda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Bahçeli, "Adeta iki ülke tarafından bir tiyatro oyunu sergilendi" ifadelerine yer verdi.


Advertisement