Irkçı Karşıtları 'Nefrete' Geçit Vermedi - Son Dakika
Güncel

Irkçı Karşıtları 'Nefrete' Geçit Vermedi

Irkçı Karşıtları \'Nefrete\' Geçit Vermedi

YABANCI ve İslam karşıtı parti AfD, 'Almanya'nın geleceği için' adıyla bir gösteri ve yürüyüş düzenledi.

27.05.2018 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YABANCI ve İslam karşıtı parti AfD, 'Almanya'nın geleceği için' adıyla bir gösteri ve yürüyüş düzenledi. AfD Federal Meclis Grup Başkanı Alexander Gauland'ın başını çektiği yürüyüşe 10 bin kişi beklenirken yaklaşık 5 bin kişi destek verdi. AfD, gösteri öncesinde Alman bayrağı dağıtırken bazı göstericilerin Rus bayrağı taşıdığı görüldü.

AfD'liler, Ana Tren İstasyonunun önündeki alanda toplandı. Almanya genelinden katılımın olduğu gösteri sabah saat 10.00'da başladı. Burada bir konuşma yapan AfD milletvekili Beatrix von Storch, Türkiye kökenli Alman Milli futbolcu Mesut Özil'i diline doladı. Özil'in Londra'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü hatırlatan Storch, "Mesut Özil Alman pasaportu sahibi olmasına rağmen o bir Alman değil. Çünkü milli maçlar öncesi Alman milli marşını okumuyor. Erdoğan ile görüştü" dedi.

AfD'liler yapılan konuşmaların ardından Saat 13.00'de Brandenburg Kapısına doğru yürüyüşe geçti. Polisin tüm sokakları kapatmasına rağmen AfD karşıtları yürüyüş boyunca ıslıklarla ve sloganlarla yürüyenleri protesto etti. Polis, "Nazilere ve nefrete geçit yok" sloganları atan göstericileri, AfD'lilere yaklaştırmadı. AfD'liler de gösteri ve yürüyüş boyunca İslam ve Başbakan Angela Merkel karşıtı sloganlar attı. AfD yürüyüşü Brandenburg Kapısı önünde yapılan konuşmaların ardından son buldu.

20 BİN KİŞİ KARŞI DURDU

Berlin'de 13 ayrı merkezde 'Nefreti durdur, AfD'yi durdur' sloganı altında AfD'ye karşı gösteriler de düzenlendi. Gösterilere yaklaşık 20 bin kişi katıldı. En büyük katılım ise partilerin çağrısıyla Federal Meclis ve başbakanlık binasının arasında bulunan alanda oldu. Buradaki gösteriye kentteki Türkler de destek verdi.

CHP Berlin Birlik üyeleri ile ÖDP'liler gösteriye katılarak AfD'lilere tepki gösterdi. Meclis önündeki gösteride konuşma yapan SPD Federal Meclis milletvekili Cansel Kızıltepe, "AfD hem mecliste hem sokaklarda toplumun arasına kin ve nefret yayıyor. Toplumu yalanlarla zehirliyor. Sokaklarda insanlara saldırıyorlar. Eylül ayında yapılan seçimlerde bana da hakaret ve küfürler ettiler" dedi.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI Mitte ilçesinde sıkı güvenlik önlemleri alan polis, gösteri ve yürüyüşü helikopterle de havadan takip etti. 2 bin polisin görev yaptığı gösteriler için Berlin polisine başka eyaletlerden de destek verildi. Alınan sıkı güvenlik önlemleri sayesinde iki gurubun karşı karşıya gelmesi önlendi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Irkçı Karşıtları 'Nefrete' Geçit Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement