ABD'nin ardından ırkçılık karşıtı gösteriler Fransa'ya sıçradı - Son Dakika
3.Sayfa

ABD'nin ardından ırkçılık karşıtı gösteriler Fransa'ya sıçradı

Fransa'da 2016 yılında polis aracında ölen siyahi Adama Traore için Paris Adliye binasında görülen dava sırasında gösteri düzenlendi. Binlerce kişi, polis şiddetine tepki gösterirken, bir grup ise çevredeki çöp tenekelerini ateşe verdi. Polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı.

03.06.2020 00:08  Güncelleme: 00:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin ardından Fransa'da da polis şiddetine karşı gösteriler düzenleniyor. 2016 yılında polis şiddetiyle hayatını kaybeden siyahi adama Traore ile ilgili yayınlanan yeni bir rapor, başkent Paris sokaklarını karıştırdı. Güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışmalar yaşandı.

Fransa'da Paris'in kuzey banliyösünde 2016 yılında 24 yaşındaki Adama Traore adlı siyahi, jandarma tarafından karakola götürülürken araçta hayatını kaybetmişti. Aynı yıl yapılan açıklamada Traore'nin kalp rahatsızlığı bulunduğu ve polis aracında geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü açıklanmıştı. Traore'nin ailesi ise adli rapora itiraz etmişti.Aile tarafından bilirkişiye hazırlatılan raporda 3 jandarma memurunun gözaltı sırasında üstüne atlayarak Traore'nin boğulmasına neden olduğu belirtildi.

Irkçılık karşıtı gösteriler Fransa'ya sıçradı

ANMA TÖRENİ PROTESTOYA DÖNÜŞTÜ

Traore'nin kız kardeşi Assa'nın çağrısı üzerine bugün Paris Mahkemesinde görülen dava sırasında Paris Adliyesi önünde toplanan bir grup, hayatını kaybeden Traore için anma ve polis şiddetine karşı gösteri düzenledi. Polis şiddetini kınamak için Paris Mahkemesinin önünde toplanan gruba, sarı yelekliler de destek verdi. Anma töreni eylem şeklinde başlarken, eyleme katılanlar arasında "Adalet yok, barış yok", "Adama Traore için adalet istiyoruz" şeklinde slogan attı. Benzer gösteriler Marsilya şehrinde de düzenlendi.

ÇÖP KONTEYNERLERİ ATEŞE VERİLDİ

Fransa'da 10 kişiden fazla kişinin bir araya gelmesi yasak olduğu halde 24 yaşında polis aracında ölen siyahi genç için toplanan bir grup ise çevredeki çöp tenekelerini ateşe verdi. Göstericiler ellerine geçirdiklerini polise atarken, Paris çevre yolunu da bir süre trafiğe kapattı.

Irkçılık karşıtı gösteriler Fransa'ya sıçradı
Irkçılık karşıtı gösteriler Fransa'ya sıçradı
ABD\'nin ardından ırkçılık karşıtı gösteriler Fransa\'ya sıçradı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa ABD'nin ardından ırkçılık karşıtı gösteriler Fransa'ya sıçradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Ferhat : Hiç bir kimse dünyaya gelirken rengini dilini ırkını seçme hakkına sahip değildi. Allahu tel nasıl takdir etmişse öyle dünyaya geldik. Hiç bir insanın diğer insanlara üstünlüğü yoktur olamaz. 6 0 Yanıtla
  • Yiyin : Yiyin birbirinizi Yiyin ahmaklar 1 2 Yanıtla
  • İnsanligin Kurtuluş savaşı veriliyor: Her ülkenin vatandaşı özgürce yaşamak istiyorsa, üzerimize aalinmis acimasiz aiatemin haydutları yani kafirlerin bütçesiyle halka karşı koyan eli silahli resmi haydutlardan kurtulamak zorundayız. Yoksa hepiniz kole düzenine yenik düşecek ve ALLAH Bizi bundan dolayı hiç affetmeyecektir. 1 0 Yanıtla
  • Kaedesleeim bu olaylar siradan degildir: Bu insanliga karsi yok etme veya kolelestirme 1 0 Yanıtla

Advertisement