İrlanda, Ağustos Ayında Müziğe ve Eğlenceye Doyacak - Son Dakika
Güncel

İrlanda, Ağustos Ayında Müziğe ve Eğlenceye Doyacak

İrlanda'da ay boyunca düzenlenecek müzik festivalleri, dünyanın dört bir yanından müzik ve eğlence tutkunlarını bir araya getiriyor.

02.08.2012 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İrlanda'da ay boyunca düzenlenecek müzik festivalleri, dünyanın dört bir yanından müzik ve eğlence tutkunlarını bir araya getiriyor.

Çeşitli ülkelerden festivaller için gelenler, yeşilliğiyle meşhur İrlanda kırsalının tadını çıkarma fırsatı da buluyor.

İrlanda'nın müzik festivali takviminde hafta sonu düzenlenecek Liss Ard, Castlepalooza, Indiependence ve Le Cheile festivalleri ilk sırada yer alıyor.

Batı Cork'ta 1997-1999 yıllarında düzenlenen Liss Ard festivali, verdiği aradan sonra bu yıl yeniden müzikseverlerle buluşuyor.

Skibbereen yakınlarındaki açık arazide, 4-5 Ağustos'ta düzenlenecek festivalde, Chic, Toots and the Maytals ve Paul Buchanan gibi grup ve sanatçılar yer alacak ve festival kapsamındaki "Edebiyat Sahnesi"nde kitap tutkunları için de etkinlikler düzenlenecek.

Müzikseverler aynı hafta sonu, Tullamore'daki Castlepalooza ile Mitchelstown'daki Indiependence festivallerinde kamp yapma olanağı da bulacak. Le Cheile festivaliyse 3-6 Ağustos'ta Oldcastle'da yapılacak.

-Electric Picnic ve diğer festivaller-

İrlanda'nın dünya çapında ilgi gören Electric Picnic festivali, 31 Ağustos-2 Eylül günleri arasında, Co Laois bölgesindeki Stradbally'de düzenlenecek.

Electric Picnic, bu yıl The Cure'un yanı sıra Sigur Ros, Elbow, Orbital, The XX, Hot Chip ve The Roots gibi grupları ağırlayacak.

Müzik tutkunlarına kamp yapma olanağı sunan festival kapsamında çeşitli sanat etkinlikleri de düzenlenecek.

17-19 Ağustos'taki Sunflowerfest'e de Co Down bölgesindeki Hillsborough ev sahipliği yapacak. Festivalde, Dreadzone ve Scroobius gibi gruplar yer alacak.

Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta 15-26 Ağustos günleri arasında düzenlenecek Belsonic festivalinde Madness, Noel Gallagher ve Tom Jones sahne alacak. Belfast'ta 21-22 Ağustos'ta Vital adlı bir festival daha düzenlenecek.

Muhabir: Duygu Bayar Ekren

Yayıncı: Şermin Coşkun - DUBLİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İrlanda, Ağustos Ayında Müziğe ve Eğlenceye Doyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement