İş Adamlarından Down Sendromlular Yararına Konser - Son Dakika
Güncel

İş Adamlarından Down Sendromlular Yararına Konser

İş Adamlarından Down Sendromlular Yararına Konser

İş dünyasının önemli isimlerinden oluşan "Majör İş'ten Sesler Korosu", İstanbul Down Sendromu Derneği yararına konser verdi.

16.05.2017 00:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş dünyasının önemli isimlerinden oluşan "Majör İş'ten Sesler Korosu", İstanbul Down Sendromu Derneği yararına konser verdi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen konserde, aralarında Sianji Group Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, DenizBank Üst Yöneticisi Hakan Ateş, Atasay Group Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer gibi iş dünyasının önemli isimlerinin bulunduğu koroya, Alişan, Hatice ve Ege de misafir sanatçılar olarak eşlik etti.

Konser öncesi bir konuşma yapan İstanbul Down Sendromu Derneği Başkan Yardımcısı Aydan Gömügen Tuncay, derneğin down sendromlu çocuklara yardım amacıyla kurulduğunu belirtti.

Tuncay, "Misyonumuz, 18 yaşına kadar eğitim almış ama 18 yaşından sonra evlerine dönen gençlere, evlerine kapanmadan bir iş sağlamaktır. Bunun ilk örneğini, 23 hafta süren down şefler projesiyle hayata geçirdik ve şu anda 3 gencimiz 3 otelde eylül ayından itibaren işe başlayacak." diye konuştu.

İstihdam projelerinin devam edeceğini aktaran Tuncay, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Sianji Group Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır da 2016 yılında kurulan koronun ilk konserini, Dünya Engelliler Vakfı koordinatörlüğünde 30 Kasım 2016'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda verdiğini anlatarak, ikinci konserlerini de bu akşam gerçekleştirdiklerini söyledi. Çakır, koroda yer alan iş adamlarına, üst yöneticilere ve konseri dinlemeye gelenlere teşekkür etti.

Proje Koordinatörü ve Koro Şefi Nergis Yıldırır ile Orkestra Şefi Keman Virtüözü Muhammed Yıldırır'ın yönetiği iş adamları ve üst düzey yöneticilerden oluşan ve 45 kişilik senfoni orkestrasının eşlik ettiği koro, sevilen 25 şarkıyı, hem koro halinde hem de solo olarak seslendirdi. Söylenen parçalara, katılımcılar da eşlik etti.

Konserden elde edilen tüm gelir, İstanbul Down Sendromu Derneğine bağışlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İş Adamlarından Down Sendromlular Yararına Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement