İş Dünyasına Çağrı: - Son Dakika
Güncel

İş Dünyasına Çağrı:

Anne baba dostu politikalar şirketlere yayılmalı

07.10.2015 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

G(irls) 20 Zirvesi'nde konuşan Nutricia Anne Bebek Beslenmesi Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Gamze Çuhadaroğlu, "Kadına yeni iş olanakları yaratılması kadar istihdamında sürekliliğin sağlanması da önemli. Annelik sürecinin kadının iş bırakma nedeni olmaktan çıkması için özel sektörde anne baba dostu uygulamalar yaygınlaştırılmalı" dedi.

Nutricia Anne Bebek Beslenmesi, kadın istihdamında sürekliliğin sağlanmasına katkıda bulunmak üzere yürüttüğü çalışmaları G(irls) 20 Zirvesi'nde anlattı.

Zirvenin ikinci gününde düzenlenen "Güç Paneli: Türk İş Kadınları" oturumunda konuşmacı olan Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Gamze Çuhadaroğlu, kadın istihdamında sürekliliğin sağlanmasının önemine dikkat çekti ve iş dünyasına anne baba dostu uygulamaların yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

İş dünyasına çağrı

Oturumda, Nutricia Anne Bebek Beslenmesi'nin kadın istihdamında sürekliliğin sağlanmasına katkıda bulunmak üzere İpsos'a yaptırdığı "Çalışan Annenin 1000 Günü" araştırmasını anlatan Çuhadaroğlu, "Türkiye'de kadın erkek arasında hem eğitim, hem de istihdama katılım alanlarında önemli eşitsizlikler bulunmakta. TÜİK 2013 verilerine göre; kadının istihdama katılımı yüzde 27 iken, erkeğin oranı yüzde 65. Halihazırda, işgücünde olan kadınların yaklaşık yüzde 40'ı ise 'evlilik ve çocuk bakımı' nedeniyle iş hayatını bırakıyor. Anne, baba ve yönetici 1071 kişi ile yaptığımız araştırma; doğum, süt izninin artırılması, kreş yardımı yapılması, esnek/evden çalışma gibi anne baba dostu uygulamaların kadınların iş hayatlarına devam etmesinde önemli rol oynayacağını gösteriyor. Üstellik araştırmamız bu uygulamalarla performansın da yüzde 94 artacağını gösteriyor" dedi.

Çuhadaroğlu, Nutricia Anne Bebek Beslenmesi'nde uygulanan ve büyük başarı elde eden uygulamaların yaygınlaştırılması için iş dünyasına da çağrıda bulundu: "Anne baba dostu uygulamalar sürdürülebilir refah politikaları ve kadının işgücüne katılımını güçlendirecek ve de etkin bir nüfus politikasına katkı sunacaktır. Özel sektör kamuyu bu konuda cesaretlendirici rol oynayabilir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İş Dünyasına Çağrı: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement