İş Dünyasında Kadınlar" Paneli - Son Dakika
Güncel

İş Dünyasında Kadınlar" Paneli

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Judith Slater, cinsiyet eşitliğinin ve özellikle de kadınların eğitime aktif katılımının desteklenmesinin Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığının önceliklerinden olduğunu bildirdi.

12.07.2018 22:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Judith Slater, cinsiyet eşitliğinin ve özellikle de kadınların eğitime aktif katılımının desteklenmesinin Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığının önceliklerinden olduğunu bildirdi.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Slater, Konsolosluk tarafından İstanbul'da düzenlenen "İş Dünyasında Kadınlar" konulu paneldeki konuşmasında, kadın haklarının, İngiltere Başbakanı Theresa May'in öncelikli konularından birini oluşturduğunu çünkü bu yıl Birleşik Krallık Parlamentosunun, kadınlara ilk kez oy kullanma hakkı veren yasayı kabul etmesinin 100'üncü yıl dönümü olduğunu kaydetti.

Kadınların iş piyasasına katılımın nasıl daha fazla arttırılabileceğinin tartışıldığı panelde Başkonsolos Slater, "Cinsiyet eşitliğinin ve özellikle de kadınların eğitime aktif katılımını desteklenmesi Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığının önceliklerindendir. Dışişleri Bakanımız ve diğer bakanlarımız tüm dünyada kız çocuklarının eğitime erişim oranının iyileştirilmesi ve ayrıca kamu düzeni ve güvenlik alanlarındaki çalışmalarımızda kadınların ihtiyaç ve görüşlerinin de göz önüne alınması konularında büyük çabalar sarf etmektedir." diye konuştu.

Chevening Programı'nın, Birleşik Krallık Hükümetinin sunduğu ve Britanya'nın önemli üniversitelerinde bir yıllık yüksek lisans eğitimi almak isteyen, geleceğin liderlerine yönelik bir burs programı olduğunu belirten Slater, "1988 yılından bu yana Türkiye'de iki binden fazla kişi bu burstan faydalanmıştır. Geçen sene Türkiye'den yirmi beş bursiyerimiz oldu ve onlar eğitimlerini tamamlamak üzere. Chevening, bizim için sadece bir burs programı değil, ülkelerimiz arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için uzun soluklu bir yatırım. Bugün burada Chevening mezunu dostlarımızla birlikte olmamız da kurduğumuz bu harika ağın ve onlarla ilişkilerimizi daha da kuvvetlendirme arzumuzun kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

Panele, Çelebi Havacılık Mali İşler Başkanı Elvan Hamidoğlu, AKFEN Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar ve Akbank iştiraki AKÖde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Sitare Sezgin, misafir konuşmacı olarak katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İş Dünyasında Kadınlar' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement