İş Dünyasından Zeytin Dalı Operasyonu'na Tam Destek - Son Dakika
Ekonomi

İş Dünyasından Zeytin Dalı Operasyonu'na Tam Destek

İş dünyasından Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek geldi. İş dünyası temsilcileri, "Mevzu ülke güvenliği olduğunda her zaman ve her türlü fedakârlığa hazırız" dedi.

22.01.2018 08:56  Güncelleme: 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş dünyasının önde gelen isimleri yaptıkları yazılı açıklamalar ve yayımladıkları sosyal medya mesajlarıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) önceki gün başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek verdi. TSK tarafından, hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, "PKK/KCK/PYD- YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını, bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere" başlattığı harekata iş dünyası ve ekonomi çevrelerinden destek mesajları geldi. İş çevreleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla da Harekat'a destek mesajları yayımladı.

"TEK YÜREK OLDUK"

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması açısından başlatılan harekâtın, terör örgütlerine gereken mesajı vereceği söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Mehmetçiğimizin, sonuna kadar haklı olduğumuz bu operasyonu başarıyla tamamlayacağından en küçük bir şüphemiz yoktur. Askerlerimizin kayıp vermeden zafer haberleriyle dönmesini bütün kalbimle diliyorum. Türk milleti her zaman olduğu gibi söz konusu vatan olduğunda yek yürek olmuştur" dedi.

"MAZLUMUN UMUDUYUZ"

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Afrin Operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada; Türkiye'nin Suriye konusundaki dik duruşuna dikkat çekti. 3 milyonu aşkın Suriye'ye kucak açan Türkiye'nin her zaman mağdur ve mazlumların umudu olduğunu belirten Kaan, Zeytindalı Harekatı ile de Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullandığını ifade etti. Kaan, "Türkiye sınırlarında oluşturulmak istenen terör kuşağına son vermek, bu terör kuşağını oluşturan unsurların özellikle son günlerde hedef gözetmeksizin hastaneleri ve dolayısıyla sivilleri de hedef alan saldırılarına son vermek amacıyla bu harekatı başlatmak mecburiyetinde kalmıştır. Zeytin Dalı Harekatı en başından sonuna kadar meşrudur ve bu noktada herhangi bir tereddüt asla yoktur. Rabbim, ordumuzu ve askerlerimizi korusun ve muzaffer eylesin inşallah" dedi.

"ORDUMUZUN YANINDAYIZ"

TÜMSİAD'dan yapılan açıklamada ise, "Başlatılmış olan bu harekat ile Türk askeri, başta Afrin'de olmak üzere terör gruplarına ve destekçilerinin terör devleti hayaline ağır darbe vururken bölge halkına da dost ve kardeş yardım elini uzatacaktır. TÜMSİAD olarak her zaman olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı'nda da dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız. Allah-u Teala'dan Mehmetçiğimizi muzaffer kılmasını dileriz" denildi.

"DİLEĞİMİZ KALICI HUZUR"

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ise yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Terör odaklarına karşı haklı mücadelede yüreğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte. Dileğimiz, kahraman askerlerimizin zaferi ve yurda sağ salim dönüşleridir. Zeytin Dalı Harekatı sayesinde sınırlarımızda barışın ve huzurun kalıcı olarak tesisini temenni ediyoruz."

"İSTANBUL İŞ DÜNYASI TEK SES"

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Öztürk Oran ise harekata ilişkin, şu değerlendirmelerde bulundu: "Türkiye uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Bizler Türk iş alemi olarak devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda, ekonomik sonuçların ne olacağı önemini kaybeder."

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz da Türk iş dünyasının temsilcileri olarak, devletin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduklarını belirtti.

SOSYAL MEDYADAN MESAJ YAĞDI

İş dünyası temsilcileri sosyal medyadan da cephede Mehmetçiği yalnız bırakmadı. DEİK Başkanı Nail Olpak da twitter hesabından, "Önceliklerimizin başında, güvenliğimiz geliyor. Ülkemizin güvenliğini ve bölgenin barışını sağlamak amacıyla tüm terör unsurlarına karşı Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan #Afrin #Zeytindalı Operasyonunun başarıyla amacına ulaşmasını diliyorum" açıklamasını yaptı. İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin'de hava harekatına başladı. Allah Ordumuzu muzaffer eylesin" dedi.

BİR VE BERABERİZ

Memur-Sen'den yapılan açıklamada da emperyalizme karşı birliktelik vurgusu yapıldı. Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı Türkiye'nin başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nın özellikle emperyalizmin çatışma stratejilerine karşı atılmış bir adım olduğuna dikkat çekilen Memursen açıklamasında, "Millet olarak bu toprakların mayasına güveniyoruz. Bir ve beraber olduğumuz biliyoruz. Cephedeki askerlerimizin Allah yardımcıları olsun diyoruz."

"TÜRKİYE TERÖRE KARŞI TEK YÜREK"

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan da yaptığı açıklamada teröre karşı birlik çağırısı yaptı. Arslan, Türkiye'nin Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü hedeflerine yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı operasyonunun ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diledi. Arslan, "Türkiye devleti, milleti ve kurumlarıyla bir bütün halinde terörle mücadele için tek yürek oldu. Operasyonun başarıyla sonuçlanmasını bekliyoruz. Operasyona katılan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm unsurlarının Allah yardımcısı olsun" dedi.

İş Dünyasından Zeytin Dalı Operasyonu\'na Tam Destek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi İş Dünyasından Zeytin Dalı Operasyonu'na Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement