İş Dünyasının Başarılı Çevik Liderleri: - Son Dakika
Güncel

İş Dünyasının Başarılı Çevik Liderleri:

Google'ın birçok çalışanına uyguladığı ve dünya çapında yoğun ilgi gören "Derin Farkındalık & Duygusal Zeka" programı Search Inside Yourself (SIY) ilk kez, 23-24 Mart tarihlerinde İstanbul'da.

18.01.2018 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yöneticilerin şirketlerinin başarılarını sürdürülebilir kılmaları için geleceğin liderlerinin belirlenmesi, yeteneklerin saptanması, gelişimlerinin desteklenmesi ve insan yönetimi gibi maddeler ilk sıralarda yer alıyor.

Lider ve yöneticilerde aranan özellikler değişim göstererek zenginleşti. Çoklu ihtiyaçları çözebilen, çevik tepki verebilen, esnek, teknoloji bilgisi yüksek profesyoneller, sezgilerini doğru kullanan, yenilikçi çözümlerle gelen, çok sesliliği yöneten, her zaman bir adım önde ve daha güçlü yönetici adayları olarak nitelendiriliyor.

Liderler değişimin daha hızlı ve keskin yaşandığı, belirsizliklerin ise daha uzun ve sıradan bir durum haline geldiği ortamlara liderlik yapmak durumunda. Problemler çok daha karmaşık ve çok sayıda paydaş ile çözülmesi gerekiyor. Verinin az olduğu ve hızlı aksiyon gereken yerde sezgisel zeka öne çıkıyor. Bu durumu yönetmek ve başarı elde etmek üzere uygulanan çeşitli eğitim programları arasında en etkili yöntemlerden biri Google'ın da benimsediği "Derin Farkındalık & Duygusal Zeka" programı Search Inside Yourself (SIY)

SIY, iş yaşamında her seviyedeki liderin; zihinlerinin berraklığını daim kılmaları, sezgisel zekalarını geliştirmeleri, kendi iç duygu dengelerini korumaları, en etkin performansla çalışabilmeleri, güvene dayalı işbirlikleri yaratabilmeleri için hazırlanmış bir eğitim. Şimdi genel katılıma açık olarak bütün dünyada hızla yayılıyor.

John-Kabatz Zinn(Stanford Üniversitesi, Profesör), Daniel Goleman (Neuroscientist Uzmanı), ve Chade-Meng Tan (Google'da Mühendis) tarafından hazırlanan ve Google'ın birçok çalışanına uyguladığı bu program dünya çapında çok fazla ilgi görüyor. Şimdiden 25'den fazla merkezde liderlerle buluşuyor.

Motiva Uluslararası Eğitim ve Koçluk Hizmetleri'nin Türkiye'ye getirdiği program, 23-24 Mart tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek. SIY eğitimini
Search Inside Yourself programının kıdemli beş eğitmeninden biri Dr. Laura Dellizona ve Search Inside Yourself programının eğitmeni ve İrlanda temsilcisi Deiric McCann eğitim verecek.

"Belirsiz Bir Konjonktürde Yaşayan Liderlere Anda Kalmayı Öneriyor"

Dr. Laura Dellizona ve Deiric McCann eğitimi anlattı:
"Derin Farkındalık (Mindfulness) ve Duygusal Zeka kavramı üzerinde şekillenen program liderlere netliğin çok azaldığı, belirsizliğin ve tedirginliğin olduğu durumlarda yaşayan liderlere dikkatlerini toplayıp kendinin farkına varıp yargılamadan anda kalabilmeyi öneriyor.

Aynı zamanda program bunu başarabilen liderlerin stres oranlarının ve tedirginliklerinin azaldığını, doğru karar verme yetilerinin arttığını öne sürerken duygusal zekalarının da gelişeceğini öne sürüyor."

"Derin Farkındalık & Duygusal Zeka" programı Search Inside Yourself'i Türkiye'ye getiren Motiva Uluslararası Eğitim ve Koçluk Hizmetleri. Liderlik Eğitmeni ve Koçu Gamze Bayraktaroğlu başarılı liderliğe dair ipuçları verdi:

"Gerek ülkemizdeki değişimin gerekse dünya dinamiklerinin sonucu olarak 2018 yılı liderlerin belirsizliğin, iniş çıkışlı piyasaların, karmaşıklığın içinde yön bulmaya çalıştığı bir dönem olacak. Ekibi ile birlikte düşünmek, birlikte karar vermek, ekibini motive etmek, olumsuz duyguları yönetmek, hataların moralsizliğinden çabuk dönebilmek, çevik olmak liderlerin gündemindeki önemli konular."

"Bunu desteklemek için Google'da geliştirilmiş ve on yıldır denenmiş, liderler için bilimsel bulgularla desteklenen "Derin Farkındalık & Duygusal Zeka" programı Search Inside Yourself'i (SIY) Türkiye'ye getiriyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İş Dünyasının Başarılı Çevik Liderleri: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement