TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay: Arzu etmediğimiz bir rakam olursa bu işin içinde olmayız - Son Dakika
Güncel

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay: Arzu etmediğimiz bir rakam olursa bu işin içinde olmayız

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay: Arzu etmediğimiz bir rakam olursa bu işin içinde olmayız

İŞ Genel Başkanı Atalay: Arzu etmediğimiz bir rakam olursa bu işin içinde olmayızTÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, 700 bin kamu işçisini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, "Bakan Bey'in ifadesi 12 bin lira ve yüzde 40 civarı idi.

28.04.2023 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay: Arzu etmediğimiz bir rakam olursa bu işin içinde olmayız

TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, 700 bin kamu işçisini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, "Bakan Bey'in ifadesi 12 bin lira ve yüzde 40 civarı idi. Bunu kabul etmediğimizi ifade ettik kendisine. Arzumuz seçim arifesinden evvel bitirmek; ama istediğimiz şekilde bitsin istiyoruz. Arzu etmediğimiz bir rakam olursa biz bu işin içinde olmayız" dedi.

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin ücretlerine yapılacak zammın belirleneceği görüşmelerde işçi ve işveren tarafı, ikramiyenin de aralarında olduğu mali konularda görüşmelerini sürdürüyor. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, '2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü' görüşmelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Atalay, perşembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşme yaptıklarını belirterek, "Salı günü de arkadaşlarımız işveren sendikaları ile görüştü. Sendikalarımızın idari maddeleri var, onlar devam ediyor. Bakan Bey ile ne zaman yeni teklif vereceklerine dair bir görüşme yaptık. Bakan Bey bize, 'İşverenle görüşmeleriniz bitince gelin oturup konuşalım' dedi. Ücret kadar önemli olan bir diğer mesele de kamuda, özellikle taşerondan kadroya geçenlerde ikramiyesi 30 gün olan var, 40 gün olan var. Ama kamuda da eski işçilerin ikramiyesi 60 gün. Bununla ilgili, 60 güne tamamlanmasıyla ilgili talebimiz var. Bu da aşağı yukarı 200 bine yakın arkadaşımızı ilgilendiriyor. Hizmet zammı şu anda 7 lira. Bununla ilgili talebimiz karşılanmadı. Sosyal yardımlarla, ek ödemelerle talebimiz var" ifadelerini kullandı.

Görüşmelerde işveren sendikasının geçen hafta 12 bin lira teklif ettiğini bildiren Atalay, "Dün akşam Sayın Bakan da 12 bin -12 bin 500 lira gibi bir rakam ifade etti. Taşeronlarla ilgili talebimiz var. Bakan Bey 'Bu konuda problem bitti, çözeceğiz' dedi. Taşeron meselesini seçim ne olursa olsun çözeceklerini ifade ediyorlardı. Bu da bizim için en önemli meselelerden bir tanesiydi" dedi.'ARZUMUZ SEÇİMDEN ÖNCE BİTİRELİM'1 Mayıs İşçi Bayramı'nı bu yıl Adana'da kutlayacaklarını söyleyen Atalay, "Miting alanında öncelikli gündemimiz deprem. Bunun dışında sözleşme ve taşeron da ana gündem maddelerimiz olacak. Taşeronla ilgili Sayın Bakan'dan müspet bir cevap aldık. Sözleşmede, düşük ücret olarak 15 bin lira teklif ettik, şu an 12 bin liradan pazarlık süreci var. Yukarıdaki ücrete de yüzde 45 ve bir de iyileştirme teklif ettik. Bakan Bey'in ifadesi 12 bin ve yüzde 40 civarı idi. Bunu kabul etmediğimizi ifade ettik kendisine. Bununla ilgili kamuoyunun beklentisi var, bizim de süremiz var. Arzumuz seçim arifesinden evvel bitirmek; ama istediğimiz şekilde bitsin istiyoruz. Arzu etmediğimiz bir rakam olursa biz bu işin içinde olmayız. Arzu ettiğimiz bir rakam olmazsa niye bitirelim?" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, pazarlık konusunda ortada bir rakamı kabul edip etmeyeceklerine ilişkin soruya ise Atalay, "Bu bir pazarlık. Kafamızda muhakkak bir rakam var. İstediğimiz belli. Nereye yaklaşırız, ondan sonra gelir, tabana anlatırız. Herkes kendi sözleşmesini imzalıyor" cevabını verdi.

Görünrü dökümü:

- Ergün Altay'ın konuşması

- Genel ve detay

Haber-Kamera:  Oğuzhan SARI- Celal ATALAY/ANKARA,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay: Arzu etmediğimiz bir rakam olursa bu işin içinde olmayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya'da Macar Çağdaş Sanatı Sergisi Açıldı
    17:20 Kütahya'da Macar Çağdaş Sanatı Sergisi Açıldı

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk' adlı sergi, Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında açıldı. Sergide, Macaristan'ın önde gelen 5 sanatçısına ait 33 eser yer alıyor. Açılışta konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, Türk ve Macar halkını kardeş olarak gördüklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise sanatın evrensel bir dil olduğunu vurgulayarak, serginin bilim, teknoloji ve matematikle iç içe olduğunu ifade etti.

  • Amasya'da Telli Turna Çifti Yine Yuva Yaptı
    17:19 Amasya'da Telli Turna Çifti Yine Yuva Yaptı

    Amasya'da son 2 yıldır görüntülenen telli turna çifti, bu sene de aynı yere gelerek yuva yaptı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Yedikır Baraj Gölü'nde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki telli turnaların yeni yaptıkları yuvada çift ve yumurtaları gözlem altına alındı. Türkiye Üreyen Kuş Atlası'nda telli turnanın Türkiye'de üreyen nüfusunun kalmadığı belirtilmişti.

  • Gümüşhacıköy TSO Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'i ziyaret etti
    17:19 Gümüşhacıköy TSO Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'i ziyaret etti

    Gümüşhacıköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Koca, Demir'e yeni görevinde başarılar dileyerek, ilçenin gelişmesi ve kalkınması için iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Demir ise ticaret odası ile iş birliğine her zaman açık olduklarını vurgulayarak, Hamamözü ilçesini kalkındırmak için birlikte çalışacaklarını ifade etti. Ziyaretin ardından Koca ve Demir, Hamamözü'nde bulunan bazı işletmelere ziyarette bulunarak, esnafla sohbet etti.

  • Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Seçimli Genel Kurulun Öne Çekilmesi Gerektiğini Söyledi
    17:19 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Seçimli Genel Kurulun Öne Çekilmesi Gerektiğini Söyledi

    Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 18 Temmuz olarak açıkladığı seçimli genel kurul toplantısının öne çekilmesi gerektiğini belirtti. Özbek, Kulüpler Birliği'nin başlattığı imza kampanyasına ise artık gerek kalmadığını ifade etti. Özbek, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi ikna etmeye çalıştığını ve uzlaşmanın sonuç vereceğini düşündüğünü söyledi.

  • Alanya'da Metruk Binada Horoz Dövüşü ve Kumar Operasyonu
    17:18 Alanya'da Metruk Binada Horoz Dövüşü ve Kumar Operasyonu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir metruk binada horoz dövüşü düzenlendiği ve kumar oynandığı ihbarı üzerine polis baskın düzenledi. Operasyonda 29 horoz muhafaza altına alınırken, 50 kişiye idari yaptırım cezası uygulandı. Ayrıca, kumar oynayanlar arasında uyuşturucu kullanımı suçundan hapis cezası bulunan bir kişi de tespit edildi ve tutuklandı. Horoz dövüştüren ve horozları sahiplenen kişilere ise adli işlem yapıldı.

  • Çorum'da 14 yaşındaki kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu
    17:18 Çorum'da 14 yaşındaki kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu

    Çorum'un Alaca ilçesinde 14 yaşındaki Berra G. adlı genç kız, öğle saatlerinde Çorum Caddesi Sakarya Ortaokulunun önünde bulunan üst geçitten atlayarak intihar etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık, polis ekipleri sevk edildi. Genç kızın tedavisi devam ederken, polis ekipleri intihar girişiminin nedenini araştırıyor.


Advertisement