İŞ Genel Başkanvekili Yıldız: "Türkiye'nin Korona virüs salgınıyla mücadelesini uluslararası... - Son Dakika
Güncel

İŞ Genel Başkanvekili Yıldız: "Türkiye'nin Korona virüs salgınıyla mücadelesini uluslararası...

İŞ Genel Başkanvekili Yıldız: "Türkiye\'nin Korona virüs salgınıyla mücadelesini uluslararası...

İŞ Genel Başkanvekili Osman Yıldız, "Türkiye'nin, Korona virüs salgınıyla mücadelesinin dünyaya en doğru ve gerçekçi bir şekilde anlatmak amacıyla Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ülkemizin almış olduğu önlemleri ve yapılan çalışmaları detaylı bir rapor haline getirerek dünya...

02.04.2020 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Osman Yıldız, " Türkiye'nin, Korona virüs salgınıyla mücadelesinin dünyaya en doğru ve gerçekçi bir şekilde anlatmak amacıyla Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ülkemizin almış olduğu önlemleri ve yapılan çalışmaları detaylı bir rapor haline getirerek dünya sendikal hareketini bilgilendirdik" dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Osman Yıldız yazılı bir açıklama yaparak Türkiye'nin yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadelesini uluslararası mecralarda da anlatıldığını açıkladı. Yıldız, "HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, uluslararası emek hareketinin etkin ve saygın bir üyesi olmanın sorumluluğu ve bilinciyle çalışmalarımızı aktif bir şekilde yürütüyoruz. Her fırsatta uluslararası sendikal dayanışmanın önemini vurguluyor, uluslararası sendikal harekete katkı veriyoruz. Bu kapsamda Türkiye'nin, salgınla mücadelesinin uluslararası alanda doğru ve şeffaf bir şekilde anlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlayışla Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında aldığı önlemleri detaylı bir rapor haline getirerek üyesi olduğumuz ETUC ve ITUC başta olmak üzere uluslararası alandaki sendikacı paydaşlarımızla paylaşarak kendilerini bilgilendirdik" ifadelerini kullandı.

Yıldız, Covid-19 salgınıyla Türkiye'nin mücadelesini anlatan raporu, HAK-İŞ'in üyesi olduğu; Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC), Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC), ITUC Asya Pasifik Bölgesi Oluşumu (ITUC-AP), ITUC Arap Sendikalar Konfederasyonu (ATUC), OECD İşçi Sendikaları Danışma Komitesi (TUAC), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO/ ILO-ACTRAV) ile paylaşıldığını vurguladı.

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Osman Yıldız açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verdi:

"Uluslararası kuruluşlar da HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan imzasıyla hazırlanan raporun daha geniş kitlelere ulaşması maksadıyla kendi kurumsal web sitelerinde yayınladılar. Raporla ilgili olumlu yönde geri dönüşlerde bulundular. ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow kendilerine vermiş olduğumuz güncel bilgiler için teşekkür ederek raporu ITUC web sitesinde yayınladı. ETUC Genel Sekreteri Luca Visentini hazırladığımız raporla ilgili teşekkürlerini sunarak raporu ETUC web sitesinde yayınladı. ITUC-AP Genel Sekreteri Shoya Yoshida, 'HAK-İŞ'teki kardeşlerime bu bilgi paylaşımı için çok teşekkür ediyorum' mesajını iletti. TUAC Genel Sekreteri Pierre Habbard, KOVİD-19 hakkında hazırladığımız kapsamlı rapor için teşekkürlerini ileterek raporu web sayfasında paylaştı. ILO-ACTRAV temsilcisi, HAK-İŞ tarafından hazırlanmış olan rapor için teşekkürlerini iletti. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ülkemizin kalkınması için ulusal ve uluslararası konularda sorumluluk alıyor, uluslararası sendikal dayanışmayı güçlendirmek için çaba sarf ediyoruz. Ülkemizin dünyada en doğru şekilde tanıtılması için elimizi taşın altına koyuyor, ülkemizle ilgili gelişmeleri uluslararası arenadaki paydaşlarımızla paylaşarak doğru bir şekilde bilgilendirilmelerini sağlıyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İŞ Genel Başkanvekili Yıldız: 'Türkiye'nin Korona virüs salgınıyla mücadelesini uluslararası... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement