İş Hayatında Hafıza Teknikleri - Son Dakika
Eğitim

İş Hayatında Hafıza Teknikleri

GAÜN'de Bilişim Topluluğuna üye öğrenciler tarafından, "Fotografik Hafıza Yabancı Dil Öğrenmede Beş Duyu Organını Kullanma Teknikleri İş Hayatında Hafıza Teknikleri" konulu konferans düzenlendi.

26.04.2011 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğüne bağlı Bilişim Topluluğuna üye öğrenciler tarafından, "Fotografik Hafıza Yabancı Dil Öğrenmede Beş Duyu Organını Kullanma Teknikleri İş Hayatında Hafıza Teknikleri" konulu konferans düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Hafıza Geliştirme Uzmanı Cemil Özeren, fotografik hafızayı herkesin kullanabileceğini fakat belirli bir eğitim alınması gerektiğini belirtti.

Rüyaların yazılarla değil şekillerle görüldüğünü söyleyen Özeren, şöyle konuştu:

"Rüya görüyorum ama hatırlayamıyorum, ya da ben rüya görmüyorum diyen arkadaşlarımız varsa bir gün uyuduklarında yanlarında birilerini bulundurmalarını tavsiye ediyorum. Eğer uyuduğunuzda göz kapaklarınız hareket ediyorsa, o zaman rüya görüyorsunuzdur. Bu durumda yanınızdaki arkadaşınız size rüya görüp görmediğinizi sorduğunda sizin cevabınız evet olacaktır. "

"Hafıza kelimelerle değil, görüntülerle çalışır" diyen Özeren, "Klasik eğitimde beynimizin görüntülerle düşünen kısmı olan sağ tarafı atıl bırakılıyor. Bizde sıradan lineer bir öğrenmeye mahkum bırakılıyoruz" dedi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim İş Hayatında Hafıza Teknikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement