İş Sanat'ın Yeni Sezonu 5 Kasım'da Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

İş Sanat'ın Yeni Sezonu 5 Kasım'da Başlıyor

İş Sanat\'ın Yeni Sezonu 5 Kasım\'da Başlıyor

İş Sanat'ın 17. sezonu, Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın konseriyle 5 Kasım'da başlıyor.

11.10.2016 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Sanat'ın 17. sezonu, Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın konseriyle 5 Kasım'da başlıyor.

Yerli ve yabancı ünlü sanatçıların konser ve performanslarına ev sahipliği yapan İş Sanat yeni sezonda, klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, şiir dinletilerinden çocuk etkinliklerine, renkli bir programı sanatseverlere sunacak.

Beşiktaş'taki Radisson Blu Bosphorus Hotel'deki sezon tanıtım toplantısında konuşan İş Sanat'ın Sanat Yönetmeni Filiz Ova, yerli ve yabancı sanatçıları yine aynı sahnede buluşturacaklarını belirterek, şunları aktardı:

"Mayıs ayına kadar sizlere, birbirinden güzel projelerle, sanat dolu günler vaat ediyoruz. Ülkemizin yerli topluluklarını, müzik dünyasının yakından takip ettiği yıldız isimlerle birlikte sahnemizde ağırlamaya hazırlanıyoruz. Modern dansın yaratıcı koreograf ve topluluklarına, yenilikçi gösterilerde ev sahipliği yapacağız. Edebiyat tutkunları için şiir ve hikaye dinletilerimiz, yenilenen sahne düzenlemeleriyle devam edecek."

Ova, geleneksel hale gelen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası konseriyle 5 Kasım'da yeni sezonun başlayacağını vurgulayarak, "Duayen şeflerimizden Gürer Aykal yönetimindeki konserde, geçtiğimiz yıl, 'Parlayan Yıldızlar' serisindeki üstün performansıyla hatırlayacağımız genç obua sanatçısı Gülin Ataklı ile tenor Doğukan Kuran ve soprano Ayşe Şenoğul solist olarak yer alacak." ifadelerini kullandı.

Sezonun en dikkat çeken etkinliklerine de değinen Ova, İstanbul Opera Orkestrası, David Garreth ve Dietrich Paredes'in 9 Mart'ta aynı sahneyi paylaşacağını dile getirerek, "Tamamen Çaykovski eserlerinden oluşan klasik bir konser olacak. Topluluk, çok enerjik, genç ve dinamik. Çok güzel bir sinerji oluşturacaklar." diye konuştu.

Filiz Ova, 7 Kasım'da sahne alacak SF Jazz Collective topluluğuna da değinerek, 8 müzisyenden oluşan topluluğun, Miles Davis bestelerinden oluşan bir repertuvarı yorumlayacağını söyledi.

Sezon boyunca 50 etkinlik gerçekleştirilecek

İş Sanat'ın çocuklar için yeni iki oyun sahneleyeceğinin altını çizen Ova, bunlardan birinin tiyatrocu, oyuncu ve yönetmen Yıldıray Şahinler'in yazıp yöneteceği "Çocuklar İçin Müzikli Masallar" oyunu olduğunu aktardı. Ova, ikinci oyunun ise Can Yılmaz'ın kaleme aldığı ve tarihi bir yolculuğa çıkarak, önemli buluşlara tanıklık eden "Ömer" karakterinin yer aldığı "Fantastik Hikayeler Makinesi" oyunu olduğunu kaydetti.

Ova, sezon içinde 50 kadar etkinlik yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bunların 11 tanesi klasik müzik, dördü caz müziği, üçü dünya müziği olacak. Bir dans etkinliği var. Çocuk etkinliklerinin her biri dört kez gerçekleştirilecek. Altı tane şiir dinletisi yapılacak. Her ay bir tane 'Parlayan Yıldızlar' konseri var. Bu açıkladığımız ilk programda tüm etkinliklerimiz yer almıyor."

İş Sanat'ın yeni sezonunda öne çıkan etkinlikler

Maestro John Rigby yönetimindeki Johann Strauss Orkestrası, İngiliz tenor Nicky Spence ve soprano Corinne Cowling eşliğinde 2017 yılbaşı özel programıyla, 5 Ocak'ta sahne alacak.

Çellist Sol Gabetta ve keman virtüözü erkek kardeşi Andres Gabetta önderliğinde kurulan Capella Gabetta, ödüllü soprano Simone Kermes ve mezzo soprano Vivica Genaux eşliğinde 12 Ocak'ta aynı sahneyi paylaşacak.

Dünyaca ünlü çellist Mischa Maisky ve kızı, piyanist Lily Maisky 9 Şubat'ta İş Sanat sahnesinde buluşacak. Müzik çevrelerinde "Freiburglular" olarak anılan, barok dönem enstrümanlarıyla seslendirdikleri çağdaş eserlerle de beğeni toplayan Freiburg Barok Orkestrası, Matthias Goerne ile 17 Şubat'ta konser verecek.

Grammy ve ECHO Klassik gibi saygın ödüllerin sahibi Kremerata Baltica ve kemanın dahi çocuklarından Clara Jumi Kang 7 Nisan'da, Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının eşlik edeceği Letonyalı akordeon sanatçısı Ksenija Sidorova 19 Nisan'da sanatseverlerle buluşacak.

Paco Pena'nın Patrias'ı 15 Aralık'ta sahnelenecek

Latin caz piyanistlerinden Gonzalo Rubalcaba, 17 Mart'ta Charlie Haden anısına sahneye çıkacak.

İsmi dünya sınırlarını aşan usta Flamenko gitaristi Paco Pena, 15 Aralık'ta, İspanyol şair Federico Garcia Lorca'nın ölümünün 80. yılı anısına hazırladığı "Patrias" gösterisini sunacak.

Sabahat Akkiraz ile bağlamanın iki duayen ismi Arif Sağ ve Erdal Erzincan 24 Kasım'da İş Sanat'a konuk olacak.

Kariyeri boyunca birçok sanatçının albüm ve konserlerine eşlik eden Tarık Sezer, sanat hayatının 40. yılında Fuat Güner, Kenan Doğulu, Yaşar, Burak Kut, İrem Derici ve Hakan Altun'un da aralarında olduğu sürpriz isimlerle 1 Aralık'ta aynı sahneyi paylaşacak.

Garip akımının öncüsü Orhan Veli'nin şiirleri 14 Kasım'da, Türk şiirinin önde gelen isimlerinden Behçet Necatigil şiirleri 12 Aralık'ta, Nazım Hikmet Memleketimden İnsan Manzaraları şiir dinletisi ise 16 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının usta kalemlerinden Haldun Taner'in en sevilen öyküleri 13 Mart'ta, Cemal Süreya'nın şiirleri ise 10 Nisan'daki etkinlikte dinlenebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İş Sanat'ın Yeni Sezonu 5 Kasım'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı
    01:38 Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı

    Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Dedeoğlu'nun 'İstanbul'dan Anadolu'ya' başlıklı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, Türkiye'nin zengin kültürel ve doğal manzaralarını gözler önüne seriyor ve 2 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor
    23:18 Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor

    Bursa'da yaşayan Rahim Çakmak ve ailesinin papağanı, müzik çalınması ve komut verilmesiyle ilginç hareketler sergiliyor. Çakmak'ın papağanının videoları sosyal medyada çok izleniyor ve takipçileri tarafından merakla bekleniyor.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Trabzon'da 10. Karadeniz'in Renkleri karma resim sergisi düzenlendi
    19:58 Trabzon'da 10. Karadeniz'in Renkleri karma resim sergisi düzenlendi

    Trabzon'da düzenlenen 10. Karadeniz'in Renkleri karma resim sergisine 3 ilden 52 sanatçı katıldı. Serginin açılışına Vali Aziz Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ve davetliler katıldı. Sergi, 22 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek. Ayrıca, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende turizmin önemi vurgulandı ve Trabzon'un turist sayısında önemli artış beklenildiği belirtildi.

  • Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi
    17:59 Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi

    Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokullar arası şiir yazma ve resim yapma yarışması düzenledi. Göksu Deltası'nda sürdürülebilir tarım için düzenlenen yarışmaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törene, Silifke Kaymakamı, İl Tarım ve Orman Müdürü, Silifke Belediye Başkanı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Advertisement