İş Sanat Kibele Galerisi'nin Yeni Sezonu Özdemir Altan İle Açılıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

İş Sanat Kibele Galerisi'nin Yeni Sezonu Özdemir Altan İle Açılıyor

İş Sanat Kibele Galerisi\'nin Yeni Sezonu Özdemir Altan İle Açılıyor

Özdemir Altan, 5 Kasım - 20 Aralık tarihleri arasında Kibele Sanat Galerisi'ne konuk oluyor.

08.10.2014 13:12  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaptığı eserlerde farklı dokular, strüktür elemanları ve malzemeler kullanan ve aykırı bir sanat görüşünü benimseyen sanatçı, eserleriyle 1988'den bu yana sanatsal espasın birbirinden farklı kavram, köken, yapı ve mantıkların birleşmesiyle oluştuğunu gösteriyor.

Gündelik yaşamdan beslenen Özdemir Altan çalışmalarında 1968 ruhundan aldığı çoğulcu dili kullanıyor. Altan'ın, sanat üretimindeki sürekliliği kavramaya imkân tanıyan soyutlama tutkusu "Don Kişot"larında, "Krallar ve Kraliçeler"de, "Tepegöz" ve "Sinek Kralı'nın Oğlu"nda devam ederken, "Gerçek" dizisinde de kendini gösteriyor.

Sanatçı, 1970'ler itibariyle özel anlam yüklediği "espas" düşüncesini 1980'lerin sonlarında bir adım daha ileriye götürüyor. Aralarında kavram, köken ve mantık farkları olan öğelerin hep birlikte sanatı oluşturduğu düşüncesinden yola çıkarak, çok sayıda sanatçının birbirinden bağımsız olarak yaptığı çalışmaları rastlantısal olarak birleştirecek panolar tasarlıyor. Bu panolara fon oluşturan dizisi ile adeta tüm sanat anlayışını özetlediği "Soyağaçları"nda, plastik sanatları, tıpkı müziğin seslerle oluşması gibi, formlarla, renklerle boşlukta oluşan bir sanat dalı olarak tanımlıyor. Sanatçının, 1989 yılında "Soyağaçları" ile başlayan ve 2000 sonrası "Yeni Dönem"inde kendini daha açık bir biçimde gösteren resimsel mekâna, espasa yönelik arayışı, bir anlamda resmin özüne dönme arayışı olarak da nitelendiriliyor.

Ressam Özdemir Altan'ın 1980'li yıllardan günümüze uzanan çalışmalarını kapsayan retrospektif sergisi, 5 Kasım - 20 Aralık 2014 tarihleri arasında İş Sanat Kibele Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İş Sanat Kibele Galerisi'nin Yeni Sezonu Özdemir Altan İle Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement