İşadamındandan Gaziantep'e 33 Derslikli Ortaokul - Son Dakika
Yerel

İşadamındandan Gaziantep'e 33 Derslikli Ortaokul

İşadamındandan Gaziantep\'e 33 Derslikli Ortaokul

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantepli İşadamı Mehmet İnal Aydınoğlu arasında 33 derslikli ortaokul için protokol imzalandı.

29.10.2013 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantepli İşadamı Mehmet İnal Aydınoğlu arasında 33 derslikli ortaokul için protokol imzalandı.

Gaziantep Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve işadamları katıldı.

Protokol imza töreninde açıklama yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantepli işadamlarını eğitime verdikleri destekten dolayı kutlayarak, "Gerçekten çok güzel bir gelenek Gaziantepli olup da Gaziantep dışında yaşayan Gaziantepli hemşerilerimizin kurdukları derneğin başkanları yöneticilerinin 29 Ekim'de Gaziantep'te kutlamalara katılmaları sevindirici bir olay. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sizleri burada görmek gerçekten mutlu etti. Cumhuriyetin ilanın 90. yıl dönümünü kutladığımız bugün de hayırlı bir işe imza atmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyorum" dedi.

Son iki yılda bin 800 derslik yaptıklarını belirten Vali Ata, "Şuanda bizim açık öğretim lisesi dediğimiz lise de dahil 543 bin öğrencimiz var. Geçen sene bu rakam 511 bin idi. Yani şu 2012 - 2013 yılından 2013 - 2014 eğitim öğretim yılına geçtiğimiz süreçte 32 binlik öğrenci sayımızda bir artış oldu. İlimizdeki öğrenci sayısı Türkiye'deki 43 vilayetin nüfusundan daha fazla ve okullarımızın büyük bir bölümünde ikili eğitim yapılıyor. Derslik başına 45 ile 50 hatta derslik başına 60 öğrenci düşen okullarımız var. Ama son iki üç yıllık periyotta başlayan çalışmalar sayesinde son iki yılda bin 800 derslik yapıldı hizmete açıldı. Bu senede üç bin derslik yapıldı hizmete açıldı. Devam eden 3 bin 29 derslik inşaatımız var" şeklinde konuştu.

İşadamı Mehmet İnal Aydınoğlu, imza töreninde şunları söyledi:

"Gaziantepli gittiği hiçbir yere yük olmaz. Gaziantepli gittiği her yerin yükünü taşır sırtında her yere hizmet verir. Ama ben 53 yıldan bu yana Gaziantep dışında yaşıyorum. Ama hiçbir zaman Gaziantep sevgisini içimizden koparmadan yaşadık. Bu yapılacak olan okulun Gaziantep dışında yaşayan kişiler için simge olmasını dilerim. Hepinize teşekkür ederim." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşadamındandan Gaziantep'e 33 Derslikli Ortaokul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement