İşadamlarına Başarılı Yöneticiliğin Sırları - Son Dakika
Güncel

İşadamlarına Başarılı Yöneticiliğin Sırları

İşadamlarına Başarılı Yöneticiliğin Sırları

Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (Çukurova GAD) düzenlediği Gelişim Atölyeleri toplantılarının son konuğu Türkiye A Milli ve Galatasaray futbol takımlarının da psikolojik danışmanlığını yapan ünlü psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş oldu.

13.11.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GAD) düzenlediği Gelişim Atölyeleri toplantılarının son konuğu Türkiye A Milli ve Galatasaray futbol takımlarının da psikolojik danışmanlığını yapan ünlü psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş oldu. Prof. Dr. Baltaş, işadamlarına başarılı yöneticiliğin ve liderliğin püf noktalarını anlattı.

Sheraton Otel'de yapılan toplantıyı Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de izledi. Final Eğitim Kurumları'nın desteğiyle yapılan toplantı için salonda hazırlanan bin koltuk dolunca, ek koltuk getirildi.

"Türk Kültüründe Yönetmek" konulu toplantının açış konuşmasını yapan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, hayatın gelişim süreci olduğunu belirterek, "Doğduğumuz günden öleceğimiz zamana kadar bu süreci yaşayacağız. Her anımız gelişmeyle, kendimizi daha iyi getirmekle geçecek. Küreselleşen dünyada bizlerin iş adamları veya bireyler olarak her daim kendimizi bu sürece adapte etmemiz gerekiyor. Her yaptığımız gelişme bu döngüyü yakalamak için bizlere bir fırsat tanıyor. Bu nedenle gelişim atölyelerini başlattık" dedi.

"EN TEHLİKELİ YALAN İÇİNE DOĞRU KARIŞMIŞ YALANDIR"

Yaklaşık 1,5 saat süren konuşmasında izleyenlere sorular sorup, cevaplarını alarak, kimi zaman da çeşitli görüntüler izleterek sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Acar Baltaş da, iş hayatında başarılı yöneticilik ve liderlikle ilgili bilgiler verdi. Her olumsuz mesajın karşısında mutlaka 3 olumlu mesaj verilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Baltaş, şunları söyledi:

"Her insan girdiği ortamda enerji transferi yapıyor. Kimi insan gelirken mutlu ediyor, kimi giderken mutlu ediyor. Giderken mutlu eden yöneticinin arkasından insanlar 'kurtulduk' diyor. İnsanların potansiyelini ortaya çıkartmak için yapacağımız şeylerden birisi insanlara değerli olduklarını hissettirmektir. Çünkü, insanları parasını verdiğiniz için çalıştıramazsanız. Çalışır ama kovulmayacak kadar çalışır. Potansiyeli hayata yansıtmak önemli. İnsanları iş yerinde mutlu kılan 3 şey var. İyi arkadaşlık, kendini değerli hissetmek ve iyi kazanç elde etmek. Ücret en son geliyor. İnsanlar arkadaşlarından ayrılamadığı için iş yerlerinden ayrılmıyorlar. İşten ayrılan insana sorduğunuzda, 'az ücret veriyorlardı' diyorlarsa inanmayın. İnsanlar mecbur oldukları için değil, karşılığında şunu veya bunu alacakları için değil, sizin iyi yöneticiliğiniz için çalışırlar. Çalışanı azarlamayın, her şeyi yapmasını beklemeyin. 'İnsanın istedikten sonra yapamayacağı şey yoktur' demeyin. Bu doğru değil. En tehlikeli yalan içine doğru karışmış yalandır."

Liderliğin ilişki kurmayı gerektirdiğini, liderlerin etkileşim dili ile insanları etkileme özelliğine sahip olduğunu kaydeden Baltaş, "Liderliğin en önemli özelliklerinden biri, güçle değil anlam duygusuyla yönetmektir. Güçle üretmek yerine anlam duygusuyla üretmek, kuvvet ile üretmek yerine doğurduğu etkiyle, bilgi ile üretmek. İyi insanlar, iyi yöneticiler insanları birleştirir. Çünkü, sizin başarınız ekiplerinizin başarısına bağlı" diye konuştu.

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, toplantı sonunda Prof. Dr. Uğur Baltaş'a ve katkıları nedeniyle Final Eğitim Kurumları Kurucusu Şevket Ertem'e plaket sundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşadamlarına Başarılı Yöneticiliğin Sırları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement