İşaret Dili Öğrenen Memurlar Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

İşaret Dili Öğrenen Memurlar Sertifikalarını Aldı

Türkiye Beyaz Ay Derneği ve Osmaniye Sağlıkçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen kursta "İşaret dili" öğrenen memurlar sertifikalarını aldı.

18.04.2013 12:00  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Beyaz Ay Derneği Osmaniye Şubesi ve Osmaniye Sağlıkçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen kursta "İşaret dili" öğrenen memurlar sertifikalarını aldı.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Ahmet Pamuk, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, engellilerin normal insanlardan daha başarılı olabileceğini, dünyaca tanınmış birçok engellinin çeşitli başarılar gösterdiğini söyledi.

Ludwig van Beethoven Bonn ve Stephen William Hawking gibi birçok engellinin dünyaca tanındığını belirten Pamuk, sahabeler arasında da birçok engelli bulunduğunu ve Hazreti Muhammed'in onlara sahip çıktığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ise kurum içinde işaret dili kursu açmayı planladıklarını fakat Türkiye Beyaz Ay Derneği Osmaniye Şubesinin desteğiyle diğer kurumlardan görevlilerin de eğitim alabileceği bir kurs açıldığını anlattı.

Programda kursu bitiren kamu görevlileri İstiklal Marşı'nı ve Barış Manço'nun "Unutma ki dünya fani" adlı şarkısını işaret diliyle okudu.

Programın sonunda kursiyerlere sertifikalarını kendi kurum müdürleri takdim etti.

Devlet dairelerine gelen işitme ve konuşma engelli vatandaşların iletişim sıkıntılarının çözülmesi amacıyla başlatılan kursta, Osmaniye Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, İş-Kur Müdürlüğü, Defterdarlık, Osmaniye Devlet Hastanesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, 112 Acil gibi kurumlardan 17 kamu personeli eğitim gördü. - OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşaret Dili Öğrenen Memurlar Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement