İşbir Önündeki İşçi Eylemine CHP Desteği - Son Dakika
Yerel

İşbir Önündeki İşçi Eylemine CHP Desteği

İşbir Önündeki İşçi Eylemine CHP Desteği

TEKSİF Balıkesir Şubesi'nin, İşbir Sentetik Dokuma A. Ş. 'de sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin yeniden işe alınması için başlattığı eylem, 27'nci gününe girdi.

27.07.2011 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-iş'e bağlı Türkiye Teksil Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Balıkesir Şubesi'nin, İşbir Sentetik Dokuma A. Ş. 'de sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin yeniden işe alınması için başlattığı eylem, 27'nci gününe girdi.

TEKSİF'in fabrika önünde kurduğu çadırda eylem yapan işçileri, CHP Balıkesir milletvekilleri Namık Havutça, Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş ziyaret edip, destek ve moral verdi. Sendikalı oldukları için 11'i ana fabrikada olmak üzere 65 işçinin işine son verildiğini hatırlatan TEKSİF Şube Başkanı Hüseyin Akyüz, "Fabrikanın iş yaptığı taşeron sayısı gittikçe artıyor. İşçiler taşeron aracılığıyla 11 ay çalıştırılıyor, izin yapamıyor, kıdem tazminatı alamıyor. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. İşçiler sendikalı olsun, huzur içinde çalışsın, fabrika da daha da büyüsün, daha çok ihracat yapsın istiyoruz. Mücadelemiz işten atılan tüm işçiler işe dönünceye ve sendikasız güvencesiz çalıştırılan tüm işçiler sendikalı oluncaya kadar devam edecek" dedi.

CHP'li milletvekilleri ise İşbir Sentetik yöneticileri ile de görüşerek, sorunun çözümüne ve iş barışına katkıda bulunacaklarını söyledi. Sorunu TBMM'de de gündeme getireceklerini, söyleyen milletvekilleri, CHP'nin kamuda olduğu gibi özel sektörde de taşeronlaşmaya karşı olduğunu vurguladı. İkisi de avukat olan Akova ve Havutça, işçilere işe iade davasında destek olabileceklerini vurguladı.

BAÇEV Başkanı Behiç İstanbulluoğlu, TES-İŞ Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Necdet Özbay, Balıkesir Barosu Başkan Yardımcısı Mustafa Tugay Demiralp, CHP eski merkez ilçe başkanı Ender Biçki eylemci işçileri ziyaret ederek, destek verdi.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel İşbir Önündeki İşçi Eylemine CHP Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement