İşçi Partililerden Yunanistan Konsolosluğu Önünde Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İşçi Partililerden Yunanistan Konsolosluğu Önünde Basın Açıklaması

İşçi Partililerden Yunanistan Konsolosluğu Önünde Basın Açıklaması

İzmir'de İşçi partisi üyeleri, Yunanistan'ın, Ermeni ve Rum soykırımlarını kabul etmeyenleri cezalandıracağna yönelik yasayı meclisten geçirmesine tepki gösterdi.

15.09.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de İşçi partisi üyeleri, Yunanistan'ın, Ermeni ve Rum soykırımlarını kabul etmeyenleri cezalandıracağna yönelik yasayı meclisten geçirmesine tepki gösterdi. Yunan Konsolosluğu önünde toplanan partililer adına, İl başkanı Tugay Şen açıklama yaptı.

Yunanistan'ın İzmir Konsolosluğu önünde toplanan İşçi Partisi üyesi yaklaşık 30 kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla, Ermeni ve Rum soykırımlarını kabul etmeyenleri cezalandıran yasayı meclislerinden geçirmelerine tepkilerini dile getirdi. Grup adına basın açıklaması yapan İl Başkanı Tugay Şen şunları söyledi:

"Sözde soykırımın 100'üncü yılı olarak kabul edilen 2015 öncesinde, uluslararası mahkemeler ve Yunan meclisinin tanıdığı soykırımları, kasıtlı olarak ve şiddet suçuna neden olacak şekilde inkar edenler cezalandırılacak. Yasayı meclisten geçiren Yunanistan bozguna uğrayacaktır. Yasayı 9 Eylül'de geçirmeleri ise zavallılıktır. Yunan orduları 9 Eylül'de, İzmir'imizde Türk ordusu tarafından denize döküldü. Yaşadığınız bozgunun intikamını yasayla falan alamazsınız. İşçi partisi olarak daha önce İsviçre, Almanya ve Fransa'ya yaptığımız gibi, sözde ermeni soykırımlarını inkar etmeyi yasaklayan kanunları çiğnemek üzere Yunanistan'a gideceğiz. 2015 yılı başında AİHM'den kararı çıkartacağız. Türkiye düşmanlarını bir kez daha bozguna uğratacağız. Sonra Yunanistan'a gideceğiz ve o karara dayanarak Ermeni soykırımının yalan olduğunu orada da söyleyeceğiz."

İşçi partisi üyeleri, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşçi Partililerden Yunanistan Konsolosluğu Önünde Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement