İşçi Partisi Çorlu İlçe Binasında Ergenekon Araması, İlçe Başkanı Gözaltında - Son Dakika
Güncel

İşçi Partisi Çorlu İlçe Binasında Ergenekon Araması, İlçe Başkanı Gözaltında

İşçi Partisi Çorlu İlçe Binasında Ergenekon Araması, İlçe Başkanı Gözaltında

Ergenekon soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Çorlu'da gözaltına alınan İşçi Partisi Çorlu İlçe Başkanı Ertuğrul Orta'nın Hacı Salih Sokak üzerindeki evinde arama yaklaşık 2 saat sürdü.

06.12.2011 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgisayarına EL KONULDU

Ergenekon soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Çorlu'da gözaltına alınan İşçi Partisi Çorlu İlçe Başkanı Ertuğrul Orta'nın Hacı Salih Sokak üzerindeki evinde arama yaklaşık 2 saat sürdü. Terörle Mücadele Şubesine ekipleri aramalar sonunda Orta'nın evindeki şahsi bilgisayarına ve bazı evraklara el koydu.

Evin arandığı sırada İşçi Partisi MYK üyesi Niyazi Işık evin önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamada bulundu. Son aramaların Aydınlık Gazetesi'ndeki Kaşif Kozinoğlu haberleriyle ilgili olduğunu belirterek şunları söyledi: 'Bu son operasyon Aydınlık gazetesinin Kaşif Kozinoğlu ile ilgili yaptığı yayından ötürüdür. Kaşif Kozinoğlu Ergenekon düzmecesini açığa çıkartan ve özellikle gladyonun yüzünü açığa çıkartan açıklamalar yaptı. Bu Aydınlık gazetesinde yayınlandı bu operasyonu yapanlar çok zor durumdalar. Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Sabun'nun evinde de aramalar yapıldı. Bu saldırı hiçbir şekilde bizi yıldırmayacaktır. Arkadaşlarımız ve partimiz aslanlar gibi ayaktadır. Bunların yıkılmaları yakındır'

'ONLARCA ÇÖKECEK'

Aramaların ardından polis ekiplerinin arasında evden çıkan İşçi Partisi Çorlu İlçe Başkanı Ertuğrul Orta polis aracına binerken, 'Seçsinler ileri demokrasiyi Recep beyi. İleri demokrasisi bu. Amerika çökecek onlarda çökecek' diye bağırdı.

GÜNDEMİ TAKİP EDİN

Avukatlık yapan emekli askeri savcı yarbay Bahadır Berk'e ait Omurtak Caddesi Gürkılıç İşmerkezi'nde ki hukuk bürosunda yapılan arama ise yaklaşık 5 saat sürdü. Bu aramalara Çorlu Cumhuriyet Savcısı da nezaret etti. Polis ekipleri hukuk bürosundan ve Berk'e ait evden bilgisayar, yazıcı ve bazı evraklara el koyarak aldı. Polisin gözaltına aldığı Bahadır Berk hukuk bürosundan çıkarılırken kendisini görüntüleyen basın mensuplarına 'gündemi takip edin' diye bağırdı. Berk daha sonra polis aracıyla Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

İşçi Partisi MYK üyesi emekli binbaşı Zafer Şen ise Tekirdağ'da bulunan evinde gözaltına alındı. Evinde arama yapılan Şen daha sonra polis ekipleri tarafından Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Bu sabah başlatılan operasyonda gözaltına alınan Zafer Şen, Bahadır Berk ve Ertuğrul Orta yapılan işlemlerin ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine gönderilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşçi Partisi Çorlu İlçe Binasında Ergenekon Araması, İlçe Başkanı Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement