İşçi Partisinin Mısır Ziyareti - Son Dakika
Güncel

İşçi Partisinin Mısır Ziyareti

İşçi Partisi, Mısır'da al Vafd Partisiyle işbirliği protokolü imzaladı.

09.11.2014 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi Partisi (İP) Uluslararası Büro Başkanı Yunus Soner ve al-Vafd Partisi Genel Başkanı Seyyid Bedevi, iki parti arasında işbirliği protokolü imzaladı.

Kahire'deki al-Vafd Partisi genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bedevi, iki parti arasında işbirliği protokolü imzalandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yürütmüş olduğu siyasetin Türk halkının iradesini yansıtmadığını iddia eden Bedevi, İP Uluslararası Büro Başkanı Soner ile görüşmelerinde Mısır ve Türk halkları arasındaki ilişkinin tarihi, ebedi ve ayrılması mümkün olmayan bir ilişki şeklinde olduğunu vurguladıklarını belirtti.

Bedevi, gelecek haftalarda Türkiye'den parlementer, eski bakanlar, emekli generaller ve iş adamlarından oluşan bir heyetin Mısır'a ziyarete gelmesi konusunda Soner ile anlaştıklarını bildirdi.

İP Uluslararası Büro Başkanı Soner ise partisinin bir temsilcisi ve Türk halkının bir üyesi olarak Mısır'da olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Soner, şu anda Mısır ve Türk halklarının aynı tehditlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

Mısır'a 6 Kasım'da gelen İP heyeti, ülkedeki Tagammu Partisi ve bazı siyasi partilerle görüşmelerde bulundu. Heyetin yarın Türkiye'ye döneceği belirtilirken, İP'den bir kişinin Mısır'da parti temsilcisi olarak bulunacağı bildirildi. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşçi Partisinin Mısır Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement