İşçilerin Üretimi Durduran Fabrika Kararına Tepkisi - Son Dakika
Güncel

İşçilerin Üretimi Durduran Fabrika Kararına Tepkisi

İşçilerin Üretimi Durduran Fabrika Kararına Tepkisi

CHP Kocaeli Milletvekili Güneş, Gebze ilçesinde çalıştıkları fabrikanın üretime ara vermesi nedeniyle alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek, 8 gündür fabrika bahçesinde eylem yapan 418 işçiye destek verdi

13.09.2013 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Gebze ilçesinde çalıştıkları fabrikanın üretime ara vermesi nedeniyle alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek, 8 gündür fabrika bahçesinde eylem yapan 418 işçiyi ziyaret etti.

CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ve partililerle işçileri ziyaret eden Güneş, sorunlarını dinleyerek, süreç hakkında Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç'tan bilgi aldı.

Güneş, burada yaptığı açıklamada, 50 yıllık geçmişiyle Türkiye ve Avrupa'da söz sahibi olan fabrikanın bu duruma gelmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

İlgili Bakanlık ve Kocaeli milletvekillerinin işçilerin 10 yıllık sorunuyla ilgilenmediğini savunan Güneş, "2000-2001 yılından bu yana fabrika ekonomik kriz nedeniyle belini doğrultamamış ama işçiler her türlü olumsuzluğa rağmen kaliteli üretimiyle geçen yıl 40 milyon dolarlık ihracat yapılmasını sağlamış" diye konuştu.

Fabrikadan çıkan ürünün hala rekabet edebilecek seviyede olduğunu, şirketin kötü yönetilmesi yüzünden bu duruma geldiğini ileri süren Güneş, "Burayı terk etmeyin, patronsuz fabrika olur ama işçisiz fabrika olmaz. Sonuna kadar burada kalın, sorumlulara sorumluluklarını hatırlatın. Ben de sizin mücadelenizi soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyacağım"  dedi.

Koç ise işçilerin 3 aylık maaş, kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmemesiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, desteklerinden dolayı Güneş'e teşekkür etti. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşçilerin Üretimi Durduran Fabrika Kararına Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement