İsdemir'de Grev Kararı - Son Dakika
Ekonomi

İsdemir'de Grev Kararı

İsdemir\'de Grev Kararı

İskenderun Demir Çelik Fabrikaları (İSDEMİR) ile Çelik İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmelerinde sonuç çıkmadı.

04.07.2013 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskenderun Demir Çelik Fabrikaları (İSDEMİR) ile Çelik İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmelerinde sonuç çıkmadı. Sendika 15 Temmuz'da greve gitme kararı aldı.

Çelik-İş Sendikası'nın İSDEMİR içinde gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısına Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı A. Cengiz Gül, Genel Sekreter Yunus Değirmenci, Genel Mali Sekreter Bayram Altun, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Şahin, Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, Şube Sekreteri Hacı Gönül, Şube Mali Sekreteri Tuncay Avcı şube teşkilatlandırma Sekreteri Musa Okcu, Şube Eğitim Sekreteri Murat Kayış da katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı A. Cengiz Gül, "Bu tarihi günde sizlerle omuz omuza olmanın gururunu yaşıyoruz. Ben genel başkan olarak hepinizin hizmetinde olduğumu söylemeye geldim. İskenderun'dan belki görevim nedeniyle fiziken ayrıldım ama ruhum, kalbim her zaman burada oldu. Giderken de sıkıntılı gitmedim. Bizden sonra burayı yönetecek bir kadroya teslim etmenin mutluluğunu yaşıyorum. İSDEMİR işçisinin ve onların ailelerinin asla boynu bükük kalmayacak" dedi.

"KİMSE OYAK ÜST YÖNETİMİNİ YANILTMASIN"

Çelik-İş Sendikası'na olan desteğin çığ gibi attırdığını söyleyen Gül, "Bölgenin tüm belediye başkanları 'sonuna kadar arkanızdayız' dediler. Kimse OYAK üst yönetimini yanıltmaya kalkmasın. THY'de, Çaykur'da şöyle oldu, böyle oldu deniyor. Bizi diğer sendika ve kurumlarla karıştırmasınlar. Kimse bize aba altından sopa göstermeye kalkmasın. Belen Belediye Başkanımız en düşük ve en yüksek maaşı alan iki işçinin ücret bordosunu bana verdi. Bu ücretlerden düşük olan 2 bin 330 TL, yüksek olan ise 3 bin 377 TL idi. Yüksek fırınlarda çalışan, bin 800 derece sinterde çalışan işçimiz Belen'deki işçiden daha mı az alacaktır? Bunun cevabının verilmesini istiyorum" diye konuştu.

Cengiz Gül grev tarihini de 15 Temmuz 2013 olarak belirlediklerin açıkladı. Gül, "15 Temmuz'da tüm İSDEMİR kapılarında grev gömleklerini hep birlikte giyeceğiz. Hak verilmez, hak alınır. Gelin Karabük'teki gibi bir mutluluk resmi çizelim. 15 temmuz' dan önce bu sözleşmeyi bitirelim. Bizim için mutluluğun resmi, davul zurnayla İsdemir ve OYAK yönetimiyle birlikte toplu sözleşme yapmaktır" şeklinde konuştu.

Genel Başkan Gül alkış ve sloganlar eşliğinde konuşmasını bitirdikten sonra bir süre omuzlarda taşındı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İsdemir'de Grev Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement