IŞİD Ayda 40 bin TL Maaş Verecek! - Son Dakika
Dünya

IŞİD Ayda 40 bin TL Maaş Verecek!

Irak ve Suriye'deki petrol yataklarını ele geçiren IŞİD, ayda 40 bin TL maaşla petrol rafinerilerini işletecek deneyimli yönetici arıyor.

01.11.2014 15:11  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.com / IŞİD, Irak ve Suriye'de ele geçirdiği petrol yataklarını değerlendirebilmek için petrol rafinerilerini işletecek deneyimli yönetici arıyor. Ayda 40 bin TL maaş vadeden IŞİD adaylardan özgeçmiş göndermelerini istiyor.

GÜNDE 80.000 VARİL ÇIKARTIYORLARDI

Suriye ve Irak'ta 11 petrol yatağını ele geçirdiğini söyleyen örgütün Haziran ayında günde 7 milyon TL kazandığı düşünülüyordu. Sınır boylarındaki kaçakçılık ağlarını kullanan IŞİD militanları varil başına 50 TL'den fazla kazanabiliyorlardı. IŞİD petrol tesislerinden günde 80 bin varil petrol alabiliyordu ancak ölümcül kazalar ve eğitimli mühendislerin IŞİD ideolojisine 'yeteri kadar' bağlı olmaması nedeniyle bu rakam yarı yarıya düştü.

AİLELERİNİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT EDİYORLAR

IŞİD ele geçirdiği rafinerileri tehdit yoluyla çalıştırıyordu. İşçileri, ailelerini öldürmekle tehdit ediyorlardı ama bu yöntemle deneyimli mühendisleri ellerinde tutamadılar.

Irak'ta petrol sektöründe çalışanlar, IŞİD'in kara borsa simsarları aracılığıyla petrol rafinerisi için yönetici aradığını belirtti. Dubai'deki Manaar Enerji firmasından Robin Mills de bu haberi doğruladı ama IŞİD'in bu alanda uzman kişileri çekmekte zorlanacağını düşünüyor. IŞİD'in önerdiği aylık 40 bin TL'lik maaşın iyi olduğunu ama şartlar göz önüne alındığında bu paranın yeterli görülmeyeceği belirtiyor.

"IŞİD'İN PETROLÜ RADYOAKTİF"

Çalışanların kaçması dışında, IŞİD'in büyük alıcılar bulmakta da zorlandığı düşünülüyor. Ortadoğu'da petrol ve politika üzerine analizler yapan ABD'li danışman Matthew M. Reed geçtiğimiz ay CBC News'e yaptığı açıklamada ciddi firmaların, petrol tacirlerinin IŞİD'le iş yapmaya yanaşmayacaklarını belirtti.

"PETROL ŞUAN ADETA RADYOAKTİF KİMSE DOKUNMAK İSTEMİYOR"

Bunun anlamı da petrol satışlarının çoğunluğunun "aracılara" gitmesi demek. Aracılardan kasıt da Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye'nin güneyinde bağlantıları olan tanker sahipleri veya Suriye, Irak, Kuzey Irak ve Türkiye'deki yerel rafineriler.

PETROL BAKANI ATANMIŞTI

IŞİD, 2012'de ortaya çıkışından bugüne kadar çeşitli petrol ve doğalgaz tesisleri ele geçirdi ve geçen ay petrol işini yönetecek bir "petrol bakanı" da atamıştı. Anlaşılan petrol bakanından sonra sıra petrolu işletecek "profesyonel" birinin bulunmasına geldi.

IŞİD Ayda 40 bin TL Maaş Verecek!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya IŞİD Ayda 40 bin TL Maaş Verecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • urfalı: işidin reklamını da yapıyorsunuz utanmazsınız siz. . . 17 8 Yanıtla
  • Fırat: Pompacı arıyorlarsa başlarım hemen daha önce Shell de pompacıydım 21 1 Yanıtla
  • Hoopdedikse: Maaş alacak kadar yaşarlarsa alırlar. 15 5 Yanıtla
  • cumalı: valla arkadaş bunlar petrolü sadece türkiye üzeriden satabilir buda gösteriyorki türkiye ışid katileriyle işbirliğinde 4 15 Yanıtla
  • vatandaşş: maaş alacak kadar yaşarsanız iyii 11 5 Yanıtla
  • PARA: PARALARI CANI CEHENNEME, DÜNYAYI VERSELER, BU VAMPİRLERE ÇALIŞMAM. 9 5 Yanıtla
  • yarali: haydi milliyetçiler başwurun size fırsat ulu ortalarda boş boş uluyorsunuz : ) 8 6 Yanıtla
  • ülkü: sadece topraktan solucan çıkarmayı biliom bana da para verirler mi ? 10 3 Yanıtla
  • resat: sigortası varmı emekliliği :) 12 1 Yanıtla
  • ROKETT: Obama gider 10 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement