Işid Davası'nda Sanıklar Savunma Yaptı... - Son Dakika
Güncel

Işid Davası'nda Sanıklar Savunma Yaptı...

Terör örgütü IŞİD'in Türkiye'deki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 10'u tutuklu 96 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması sona erdi.

23.02.2016 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü IŞİD'in Türkiye'deki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 10'u tutuklu 96 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması sona erdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Halis Bayancuk'un savunmasının ardından diğer sanıklar savunma yaptı.

Tutuklu sanık Cemil Arslan, ticaretle uğraştığını ve rehberlik yaptığını belirterek, "Terör örgütüne adam taşıdığım iddia ediliyor. Kim bu adamlar? Bu kişileri tanımam. Zaten onlar da beni tanımadıklarını söylemişler Emniyet'te. Ticari ilişkim ve rehber olmam dolayısıyla pek çok insana yardım ettim. Ama kimseye IŞİD'e gitmesi için yardım etmedim. Rehber olduğum için çok sayıda bilet alırım. Bilet almak terör suçuysa, ona diyecek bir şeyim yok. İddianamedeki sanıkları tanımam. Sicilim temizdir. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

"IŞİD'İ BENİMSEMİYORUM"

Tutuklu sanık Erdal Yaşar ise evinde bulunan bir not defterinde toplanan paraların yazılmış olduğunun sorulması üzerine, "Bu defter, Kur'an öğrenen çocukların ailelerinin yaptığı yardımların paralarını gösteriyordu" dedi. Yaşar, evinde IŞİD bayrağı bulunduğuna ilişkin soru üzerine, "DEAŞ bayrağı denen şey, Peygamber mührüdür. DEAŞ o amblemi kullanıyor ama ben sadece Peygamber mührü olduğu için evimde bulunduruyordum" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı'nın, "Selamlar olsun esir Hanzala'ya" şeklinde bir şiir bulunduğunu sorması üzerine de sanık Erdal Yaşar, "İnternetçiden çalgısız ilahiler yüklemesini istemiştim flash belleğime. Onun şiir olduğunu zannetmiyorum. İnternetçi ne bulursa yüklemiş. İndirilen birçok şeyi de dinlemiş değilim. IŞİD'i benimsemiyorum ayrıca" yanıtını verdi.

Diğer tutuklu sanıklar da örgütle ilgilerinin olmadığını belirterek beraatlerini talep etti.

"BASIN, BÜTÜN SAKALLILARI IŞİD'Çİ DİYE GÖSTERİYOR"

Tutuksuz sanık Adil Beyazyıldız ise "Psikolojik hastalıkları Kur'an okuyarak tedavi ediyorum. Psikoterapistim. 1996'dan bu yana İslam'ı yaşayan bir Müslümanım. Bana psikolojik rahatsızlık yaşayan değişik gruplardan, Hıristiyan olanlardan, hatta PKK'lılardan bile gelen olmuştur. Herhangi bir örgütle bağlantım yoktur. Herhangi bir örgütün görüşünü de benimsemiyorum. İnternette videolarım olduğu için gün içinde 100 kişi arar. Herhangi bir kişiye örgüte gitmesi için telkinde bulunmuş değilim. IŞİD üyesi değilim. Bütün sakallıları 'IŞİD'çi' diye gösteriyor basın" şeklinde konuştu.

Beyazyıldız, sık seyahat ettiğini söyleyerek, hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

Savunmaların alınmasına ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı yarın sabah saat 10.00'a erteledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işid Davası'nda Sanıklar Savunma Yaptı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement