Işid ile Mücadele" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Işid ile Mücadele" Toplantısı

Irak Başbakanı İbadi: "Terör riskinin diğer ülkelere sıçramasından önce IŞİD'i ülkemizden çıkarmak istiyoruz.

22.01.2015 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terör riskinin başka devletlere sıçramasından önce IŞİD'i, ülkelerinden çıkarmak istediklerini belirterek, "Bu terörist grubun yayılma hedefi, Ortadoğu'nun dışındaki sınırlara hatta Avrupa ve ABD'ye uzanmaktır" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, IŞİD'i zayıflatmayı ve yenilgiye uğratmayı hedefleyen uluslararası toplantıda konuşan İbadi, güvenlik konusu ve ülkede yaşanan ekonomik krizle ilgili mesajlar verdi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada konuşmasına yer verilen İbadi, 6 ay önce Bağdat'ın, IŞİD tarafından tehdit edildiğini hatırlatarak, Irak güvenlik güçlerinin, örgütü, ülkenin birçok yerinden püskürttüğünü savundu.

IŞİD'e karşı koalisyon güçlerinin üstlendiği rolün önemine değinen Başbakan İbadi, "Demokratik rejimimizi korumak ve vatandaşlara hizmet sunabilmek için hava saldırılarının artması, güvenlik güçlerine daha fazla silah, eğitim ve maddi yardım yapılması gerektiği kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

Musul'un özgürleştirilmesi

"Terör riskinin diğer ülkelere sıçramasından önce IŞİD'i ülkemizden çıkarmak istiyoruz" diyen İbadi şöyle konuştu:

"IŞİD'in kontrolünde bulunan Musul'da durum içler acısı. Terör örgütü, kadınları satıyor ve vatandaşları recmederek cezalandırıyor. Şehirdeki insanlar, her türlü hizmetten yoksunlar. Kenti kurtarmamız için daha fazla istihbarat paylaşımı, askeri eğitim, silah ve mühimmat desteğine ihtiyacımız var".

Irak'taki ekonomik kriz

Fransa'nın başkenti Paris'teki son saldırılarla IŞİD terör örgütünün tüm dünya için risk teşkil eder hale geldiğini dile getiren İbadi petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle silahlanma konusunda güçlükler yaşadıklarını belirterek, "Petrol fiyatlarındaki düşüşten ötürü Irak'ta ekonomik kriz yaşanıyor. Irak'ın silah alımı konusunda imzaladığı anlaşmalar gereği ödemesi gereken borçların tekrar gözden geçirilmesi ve ertelenmesini istiyoruz. Güvenlik güçlerimizin hızlıca silahlandırılması konusunda destek talep ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu. - Bağdat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid ile Mücadele' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement