Işık'lı Hazal Sarıkaya Olimpiyatlar'daki İlk Sınavında - Son Dakika
Güncel

Işık'lı Hazal Sarıkaya Olimpiyatlar'daki İlk Sınavında

Işık\'lı Hazal Sarıkaya Olimpiyatlar\'daki İlk Sınavında

Milli sporcumuz Pazar günü yapılacak 100 metre sırtüstü elemelerde ülkemizi temsil edecek.

25.07.2012 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Londra 2012 Olimpiyatları'nda yüzme alanında Türkiye'yi temsil edecek en genç sporcumuz, FMV Işık Spor Kulübü yüzücüsü Hazal Sarıkaya ilk sınavını 29 Temmuz Pazar günü vermeye hazırlanıyor.

27 Temmuz-12 Ağustos 2012 tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek olan Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye temsil edecek sporculardan biri olan Hazal Sarıkaya, 100 metre sırtüstü kategorisindeki elemeler kapsamında 29 Temmuz Pazar günü ilk kez yarışacak.

FMV Işık Spor tarafından yüzme sporuna kazandırılan Hazal Sarıkaya, 1996 doğumlular arasında 'dünyanın en iyi iki yüzücüsünden biri' olarak gösteriliyor.  Bugüne dek 100'den fazla Türkiye rekoru kıran Sarıkaya, son olarak bu yıl Nisan ayında Sırbistan'da gerçekleştirilen Balkan Gençler Yüzme Şampiyonası'nda ülkemize üç altın madalya birden getirerek başarılarını uluslararası seviyeye taşımıştı.

100 metre sırtüstünde olimpiyat davet barajını geçerek Uluslararası Yüzme Federasyonları Birliği tarafından olimpiyata davet edilen milli sporcu Hazal Sarıkaya, aynı zamanda Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu ve Türkiye'deki bir şampiyonada sadece 1 günde 10 rekor kıran tek yüzücü. FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi 11. sınıfında öğrenimine devam eden milli yüzücümüz, rekorları ve başarılarıyla ülkemizde yüzme sporunun geleceği için ümit veriyor.

FMV Işık Spor'dan yetişip Olimpiyat'a uzanan iki Işık'lı

FMV Işık Spor'un Hazal Sarıkaya ile birlikte yüzme sporuna armağan ettiği genç yeteneklerden biri de 800m serbestte 2010 Avrupa Gençler Şampiyonu olan Ediz Yıldırımer idi. 2008 Yaz Olimpiyatları'nda 1500 metre serbestte olimpiyat barajını geçen sporcu, 14 yaşında Olimpiyatlara katılma hakkı kazanmış ve Hazal Sarıkaya'dan önce Türkiye'nin olimpiyat tarihinde yarışmalara katılan en genç sporcusu olarak yer almıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Işık'lı Hazal Sarıkaya Olimpiyatlar'daki İlk Sınavında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement