Işıl Gönen'den "Evvel, Ahir… İçinde'' - Son Dakika
Kültür Sanat

Işıl Gönen'den "Evvel, Ahir… İçinde''

Işıl Gönen\'den "Evvel, Ahir… İçinde\'\'

Derinlikler Sanat Merkezi, Işıl Gönen' in "Evvel, Ahir… İçinde '' Herkes Kendi Mit'inde" adlı üçüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

26.11.2012 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derinlikler Sanat Merkezi, 22 Kasım -17 Aralık 2012 tarihleri arasında Işıl Gönen' in "Evvel, Ahir… İçinde'' Herkes Kendi Mit'inde" adlı üçüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sanatçı, geçtiğimiz yıl ilk bölümünü izlemiş olduğumuz ve üçleme olarak tamamlanacak olan "Evvel, Ahir… İçinde" serisinin ikinci bölümünde, bu kez "Herkes Kendi Mit'inde" diyerek karşımızda.

Işıl Gönen, resimlerinde İbn'ül Arabi'nin, insanın evvelinden ahirine olan yürüyüşünün hikmetlerinden haberler veren eseri "Fusûsu'l Hikem" eşliğinde, kendi kendine tanık olduğu ve "sağaltım süreci" olarak adlandırılabilecek yolculuğunun kilometre taşlarını izleyicinin keşfine sunarken, kendi rüyalarının "ortak rüyalar olarak Mit ile temas kurma…Mit'e geri dönme" çabasını ve ümidini görünüşe çıkarıyor.

Işıl Gönen, 1977 yılında İstanbul'da doğmuştur. 2000 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Gönen, katıldığı çeşitli fuar ve karma sergilerin ardından Amak-ı Hayal (2010) ve Evvel, Ahir… İçinde (2011) sergileri ile Derinlikler Sanat Merkezi'nde izleyicilerle buluştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Işıl Gönen'den 'Evvel, Ahir… İçinde'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement