'İsim Şehir Hayvan' 14 Ağustos'ta Antalya'da Sahnelenecek - Son Dakika
Yerel

'İsim Şehir Hayvan' 14 Ağustos'ta Antalya'da Sahnelenecek

\'İsim Şehir Hayvan\' 14 Ağustos\'ta Antalya\'da Sahnelenecek

Gazeteci Yılmaz Özdil'in İsim Şehir Hayvan adlı kitabından uyarlanan tiyatro oyunu, 14 Ağustos'ta Antalya Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

11.08.2012 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Yılmaz Özdil'in İsim Şehir Hayvan adlı kitabından uyarlanan tiyatro oyunu, 14 Ağustos'ta Antalya Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Gencay Gürün yönetimindeki Tiyatro İstanbul, son yılların en çok konuşulan köşe yazarlarının başında gelen gazeteci Yılmaz Özdil'in köşe yazılarını topladığı ilk kitabı olan İsim Şehir Hayvan'ı tiyatro oyunu haline getirdi. Yönetmenliğini usta tiyatrocu Metin Serezli'nin, oyun yazarlığını Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı'nın yaptığı İsim Şehir Hayvan'ın galası, 30 Temmuz'da Yılmaz Özdil'in memleketi İzmir'de yapılmıştı.

Ağustos ortasına kadar Ege sahillerini dolaşacak oyun için afişler bastırıldı. 14 oyuncunun resimlerinin yer aldığı afişte, 15'inci rolün sahibi olan maymun karakterinin altına, yazarın ısrarıyla Yılmaz Özdil adı yazıldı. Dünyada ilk kez günlük köşe yazılarının kabare haline getirilmesi gibi zor bir işin altına girdiklerini söyleyen Tiyatro İstanbul Genel Müdürü Emin Hamarat, "Bu oyun, bizim için bir onur vesilesi. Tiyatromuzun yönetmeni Gencay Gürün'den yönetmenimiz Metin Serezli ve sahne arkası ekibe kadar hepimiz coşkuyla çalışıyoruz" dedi.

İsim Şehir Hayvan'ın yönetmeni, 100'den fazla tiyatroda, 50'den fazla filmde rol alan, 28 oyun, 5 müzikal yöneten, 200'ü aşkın radyo oyununa ve onlarca televizyon dizisine katkı koyan Metin Serezli. Serezli oyun için, "Benim niye aklıma gelmedi diye hayıflanarak ve onur duyarak kabul ettiğim bir eser bu. Oyundaki her şey gerçek. Ülkemizdeki çarpıklıkları gösterip, muhatapları uyarmaya çalışıyoruz. Komik ve eğlendirici bir dille ama sert olmadan mesaj veriyoruz. Tiyatro, uzun zamandır seyircinin gerisinde kaldı. Biz bu oyunla zamanın ruhunu yakalamayı hedefliyoruz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'İsim Şehir Hayvan' 14 Ağustos'ta Antalya'da Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement