İşitme engellilere özel şeffaf maske üretimine başlandı - Son Dakika
Yaşam

İşitme engellilere özel şeffaf maske üretimine başlandı

İşitme engellilere özel şeffaf maske üretimine başlandı

Bilecik Bozüyük İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işitme engellilerin iletişim sıkıntısını ortadan kaldırabilmek için özel şeffaf maske üretimine başlandı.

26.09.2020 11:07  Güncelleme: 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Bozüyük İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işitme engellilerin iletişim sıkıntısını ortadan kaldırabilmek için özel şeffaf maske üretimine başlandı. Halk Eğitimi Merkezi İşaret Dili Öğretmeni Ece Demiray'ın sunduğu şeffaf maske projesine Halk Eğitimi Merkezi yöneticileri de duyarsız kalmadı.

Konuyla ilgili bilgi veren Ece Demiray, Korona virüs (Covid-19) salgın hastalığı nedeniyle ülke genelinde zorunlu olarak maske kullanılmaya başlandığını hatırlattı. Demiray, "Bu nedenle bizler de işitme engelli kursiyerlerimiz ile iletişim noktasında sıkıntılar yaşamaya başladık. Bu sorunu nasıl çözebiliriz derken aklımıza şeffaf maske üretme fikri geldi. Konuyu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze aktardığımızda kendileri de bu düşüncemizi haklı bularak gerekli girişimlerde bulundular. Ürettiğimiz şeffaf maske sayesinde pandemi sürecinde hem sağlığımızı koruyor hem de kursiyerlerimiz ile çok daha rahat iletişim kurabiliyoruz. İşitme engelli kursiyerlerimiz gibi ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine eğitim veren öğretmenlerin de ihtiyaç duymaları halinde Halk Eğitimi Merkezimiz aracılığı ile maske ihtiyaçlarını karşılayabiliriz" dedi.

Demiray özellikle işitme engelli kursiyerler şeffaf maskelerden son derece memnun kalırken öğretmenleri ve merkez yetkililerine teşekkür ettiler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İşitme engellilere özel şeffaf maske üretimine başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
    15:45 Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

    Edirne'nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. Keşan istikametinde seyreden bir hafif ticari araç, arkadan gelen bir otomobilin çarpması sonucu şarampole uçarak takla attı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, ancak bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

  • Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Orhangazi Mahallesindeki Ev Yangınına Müdahale Etti
    15:44 Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Orhangazi Mahallesindeki Ev Yangınına Müdahale Etti

    Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Konuralp bölgesi Orhangazi Mahallesinde meydana gelen ev yangınına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına alınmasını sağladı. Yangında evde maddi hasar meydana geldi.

  • Yüksek nem nedeniyle Antalya'da görüş mesafesi azaldı
    15:34 Yüksek nem nedeniyle Antalya'da görüş mesafesi azaldı

    Antalya'da yüksek nem oranı nedeniyle seyir teraslarından kenti görmek zorlaştı. Meteoroloji yetkilileri, nem bulutunun görüş mesafesinde olumsuz etkiler yaratmadığını belirtti. Bölgede sağanak yağışların beklendiği ve vatandaşların meteoroloji haberlerini takip etmeleri gerektiği uyarısında bulunuldu.

  • Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi
    15:24 Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda demirleyen çimento yüklü kuru yük gemisinin kaptan köşkünde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında dumandan etkilenen 1 kişi hastaneye kaldırıldı.

  • İzmit'te market yangınında 34 araç, 84 personel müdahale ediyor
    15:20 İzmit'te market yangınında 34 araç, 84 personel müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan market yangınında 34 araç ve 84 personel ile müdahale ediliyor. Yangın, hızlı bir şekilde söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Samsun'da akreple temas eden kişi otobüste fenalaşarak öldü
    15:18 Samsun'da akreple temas eden kişi otobüste fenalaşarak öldü

    Samsun'un Havza ilçesinde akreple temas ettikten sonra yolcu otobüsünde fenalaşarak öldüğü öne sürülen kişinin cenazesi Kayseri'de defnedildi. Bilal Y. (56) için Hulusi Akar Camisi'nde tören düzenlendi ve cenazesi Kocasinan ilçesi Hasancı Mahallesi'nde toprağa verildi. Tören sonrası basın mensuplarıyla katılımcılar arasında arbede yaşandı. Bilal Y'nin akreple temas ettiği ve psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilmişti.

  • Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti
    15:16 Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti

    Osmangazi Belediyesi'nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, amansız hastalık sonucu vefat etti. Belediye bahçesinde düzenlenen törende mesai arkadaşları tarafından dualarla uğurlandı.

  • Yanardağ art arda 5 kez patladı! 11 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı
    15:05 Yanardağ art arda 5 kez patladı! 11 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı

    Endonezya'daki Ruang Dağı, Pasifik Ateş Çemberi'nde 5 kez patladı ve 11,000'den fazla kişi evlerini terk etti. Patlama sonucu gökyüzü kızıl duman ve alevlerle kaplandı. Yetkililer, büyük patlama sonrasında yanardağın bir kısmının çökmesi ve bunun bir tsunamiyi tetikleyebileceği konusunda endişeli. Tehlike seviyeleri, büyük doğal afet korkusuyla en yüksek seviyeye çıkarıldı.


Advertisement