İŞKAD'dan Çocuklara Kitap - Son Dakika
Yerel

İŞKAD'dan Çocuklara Kitap

İŞKAD\'dan Çocuklara Kitap

Adana'da İŞKAD, organize ettiği yardım projesiyle Bursa'nın Karaışıklar Köyü'nde öğrenim gören çocuklara kitap gönderdi.

22.10.2012 14:06  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(22.10.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Adana'dan Bursalı köy çocuklarına kitap

ADANA'da Özel Ekinfen Okulları ile Adana İşkadınları Derneği'nin (İŞKAD) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde organize ettiği yardım projesiyle Bursa'nın Karaışıklar Köyü'nde öğrenim gören çocuklara kitap gönderildi.

'Gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür' sloganıyla her 29 Ekim'de tekrarlanan yardım kampanyasında, Ekinfen Okulları öğrencileri ve İŞKAD yöneticilerinin işbirliği yaparak topladıkları onlarca koli kitap, Ekinfen Okulları öğrencilerince araca yüklendi ve Karaışıklar Köyü'ne gönderildi. Aracın yola çıkmasından önce Ekinfen Okulları'nda düzenlenen törende konuşan Ekinfen Okulları Kurucusu Ferdane Bayıldıran, her yıl tekrarlanan ve bir köydeki öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmayı bu yıl İŞKAD'la birlikte hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bayıldıran, "Çocuklarımızın yeteneklerini keşfedip, bu yetenekleri uygulamayla geliştirmenin yanı sıra bu tür projelerle paylaşımcı bireyler olmalarına katkı koymak istiyoruz. Çocuklarımız bir süredir topladıkları kitapları uzak bir köydeki, tanımadıkları yaşıtlarına göndererek paylaşmanın, zor durumdaki insanlar için bir şeyler yapabilmenin hazzını yaşıyorlar. Yardımlaşma ve kardeşlik duygularının da en az dersler kadar önem taşıdığına inanıyorum" dedi.

YARDIMSEVER MİNİK YÜREKLERE TEŞEKKÜR

İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen de yardım ve destek kampanyasına katılan Ekinfen öğrencilerine teşekkür etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizlerin yaşında olan fakat aynı olanakları taşımayan öğrencilere destek olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Bizler sizlerin yaşındayken okullarımızdaki imkanlar bugün size sunulanlar gibi değildi. Böyle güzel bir okul hazırlayan Ferdane Bayıldıran ve Cengiz Bayıldıran'a da sizler adına çok teşekkür ediyorum."

ADANA, (DHA)

(22.10.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Toplu taşımacı esnafına yakıt ve yağ tasarruf cihazı tanıtımı

ADANA'da şehir merkezinde hizmet veren toplu taşıma esnafının temsilcilerine, tüm motorlarda yağ değişimini ortadan kaldırdığı ve yakıt tasarrufu sağladığı belirtilen, Alman malı, ileri teknoloji ürünü Trabold Hassas Filtre Sistemleri tanıtıldı.

Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası Ahi Evran Toplantı Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısına Adana ESOB Başkan Vekili ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Adana Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adana Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Ünsal Perçin ile durak başkanları ve toplu taşımacı esnafı katıldı.

Ürünle ilgili bilgi veren Koçak Grup Başkanı Mustafa Koçak, arıtma sistemi sayesinde yüzde 10'a varan yakıt tasarrufu sağlayan ve 500 bin kilometreye kadar yağ değişimine gerek bırakmayan Alman patentli Trabold Filtre Sistemi'nin özellikle ağır yük, toplu taşıma ve uzun seyahat araçlarında büyük tasarruf ve kazanç sağlayacağını savundu.

Koçak, bin 100 liradan başlamak üzere araç büyüklüğüne göre 2 bin 200 liraya kadar monte edilen ürünün kısa sürede kendini amorti ettiğini, şu anda Türkiye genelinde kullanan 900'e yakın araçta sağlıklı şekilde çalıştığını ve sahiplerinin memnun olduğunu ifade etti.

ADANA, (DHA)

(21.10.2012, FOTOĞRAF)

/////////

Seyhan'da kurban satış ve kesim noktaları belirlendi

ADANA'nın merkez Seyhan İlçesi'nde Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında satış ve kesim noktaları oluşturuldu.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, çevre ve insan sağlığı gözetilerek satış ve kesim noktaları belirlendiğini vurgulayıp, " Adana Müftülüğü'nün belirlediği din görevlilerinin nezaretinde profesyonel kasapların gerçekleştireceği kesimlerin daha sağlıklı olacağına inanıyoruz" dedi.

KURBAN SATIŞ YERLERİ

Seyhan İlçesi'nde kurban satış yerleri şöyle: Fatih Mahallesi Semt Pazarı, Gürselpaşa Mahallesi Semt Pazarı, Gürselpaşa Mahallesi 75270 sokağın batısındaki boş arazi, Fevzipaşa Semt Pazarı'nın bulunduğu yerin batısı ile Demiryolu arasındaki boşluk, Yeşiloba Mahallesi 46180 sokak TOKİ Evleri güneybatısındaki boş arsa, Bahçeşehir Mahallesi Semt Pazarı, 2000 Evler Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı Gülen Özkan Camii karşısı, Mithatpaşa Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzeri Kıyıboyu istikametinde 58244 sokak ile 58246 sokak arasındaki arsa, Mithatpaşa Mahallesi 58158- 58130 sokak arasındaki boş arazi, Mithatpaşa mahallesi 58064- 58096 sokak arasındaki boş arazi, Meydan Mahallesi Meydan Caddesi 39059 sokak üzerindeki boş alan ve Hanedan Mahallesi Bakımyurdu caddesi Birbiçer Kebap solonu bitişiği.

KESİM NOKTALARI

Din görevlilerin gözetiminde profesyonel kasapların kesim yapacağı noktalar ise şunlar: Emek Mahallesi Semt Pazarı, 2000 Evler Mahallesi Gülen Özkan Camii yanı, Yeşiloba Mahallesi TOKİ, Pınar Mahallesi 1 Nolu Çocuk Parkı güneyi, Gürselpaşa Semt Pazarı ve Fatih Mahallesi Semt Pazarı (Kıyıboyu)

ADANA, (DHA)

(22.10.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Kızılay'dan 3 taksitle kurban

TÜRK Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, 'Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası' ile birlikte yüz binlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırmayı planladıklarını söyledi.

Türk Kızılayı'nın 6 yıldan bu yana düzenlenen; 'Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası'nın bu yıl da uygulanacağı bildiren Ramazan Saygılı, kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlarını, dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olup, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gerekli usul ve esasları düzenlemek ile bu aşamalara bir standart kazandırmaya çalıştıklarını anlattı.

Kampanyanın 25 Ekim'e kadar devam edeceğini kaydeden Saygılı, Türk Kızılayı'na bağışlanacak kurbanların, dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullarda kesilerek, ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca konserve olarak ulaştırılacağını anlattı. Saygılı, bu yılki kampanyada da kurban bağışlarının kredi kartına 3 taksit uygulamasının süreceğini vurguladı.

Saygılı, "Vatandaşlarımız, '168' numaralı ücretsiz 'Kızılay Çağrı ve Bağış Hattı'ndan, Kızılay ortak bağış hesabı bulunan bankalardan, internette 'kizilay.org.tr adresinden ya da Türk Kızılayı'nın ülke genelindeki 700'ü aşkın şubesinden makbuz karşılığı bağışta bulunabilecek. Bir kurban bedeli 675 TL (310 Euro-380 dolar) olarak belirlendi. Bağışta bulunacak kişiler kredi kartına 3 taksit ile de bağış yapabilecek. Kesimi yapılan tüm vekaletlerde etler diğer hiçbir kurumu kuruluşun etleri ile karıştırılmadan tamamı Türk Kızılayı vekaletlerinin olarak konserve üretimleri yaptırılmaktadır" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

(22.10.2012, FOTOĞRAF)

//////////////

Aliya İzzetbegoviç Adana'da anıldı

ADANA Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç'i ölümünün 9'uncu yılında mevlit okutarak andı.

Bosnalı Salih Efendi Camisi'nde okutulan mevlide, Aliya İzzetbegoviç'in torunu Mehmet Dura, AK Parti Adana İl Başkanvekili Hıdır Bahçe, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Sarıçam Belediye Meclis üyesi Asım Gül, dernek üyeleri ve cami cemaati katıldı.

Bosnalı Salih Efendi Camii imam hatibi Mustafa Kalakoğlu tarafından okunan Kur'an aşırları, mevlit ve dualara hep birlikte el açıp "amin" denildi.

Merhum Aliya İzzetbegoviç'i rahmetle andığını söyleyen Hıdır Bahçe, "Tüm dünya ve Bosna Hersek'te 'Bilge Kral' olarak anılan Aliya İzzetbegoviç'i vefatının 9'uncu yılında bir kez daha rahmetle anmak için burada bir araya geldik. Yaşanılan tüm zorluklara rağmen Bosna-Hersek'i bağımsız bir devlet yapmayı başaran bir isimdir. 1992'de başlayıp, 1995'de sona eren savaşta büyük bir yıkıma ve kıyıma uğrayan Bosna-Hersek'i yeniden ayağa kaldırmıştır. Bilgeliği ve liderliği ile ülkesini vahşi Sırplara karşı savunmuş ve en nihayet bağımsızlığına kavuşturmuştur. Bugün ölümsüz lider Aliya İzzetbegoviç'i bir kere daha rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç için anma etkinliği düzenleyen Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kasım Gül ise şunları söyledi:

"Evladı Fatihan diye adlandırılan ve Osmanlı torunu olan Boşnaklar'ın bilge kralı ve bağımsızlığın sembol ismi Aliya İzzetbegoviç'i anmak, unutmamak ve unutturmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Onu 9 yıl önce kaybettik ama acısı hala tazeliğini koruyor. Onun bize gösterdiği yol kutsal bir yoldu. Yaşadığımız sürece o yolda yürümeye devam edeceğiz."

Torunu Mehmet Dura ise, "Bugün buraya gelen ve bu mevlidi düşünüp düzenleyen herkesten Allah razı olsun. Benim açımdan çok duygusal bir zaman dilimi oldu" dedi.

ADANA, (DHA)

(22.10.2012, FOTOĞRAF)

//////////////

Müteahhitler, kentin geleceğini konuştu

MERSİN Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) aylık üye toplantısında inşaat sektöründe yaşanan sorunlar masaya yatırıldı, çözüm önerileri tartışıldı.

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği, ekim ayı üye toplantısını Tenis Kulübü'nde yaptı. Sektörel değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, sektöre hayat verecek bir çok çalışmanın hala raflarda durduğunu söyledi. Atılması gereken en öncelikli adımların başında kentin imar planlarının hazırlanmasının geldiğini dile getiren Ekinci, "Hepimiz, bir türlü yapılamayan kent planlamasından söz ediyoruz. Ancak çok uzun bir zamandan bu yana yerel yönetimlerden beklediğimiz bu adımın hala atılamamış olması sektörümüzün elini kolunu bağlıyor. Bizler bir an önce bürokratik engellerin aşılarak planların yürürlüğe girmesini istiyoruz" dedi.

MERYAP Başkanı Ekinci'nin konuşmasının ardından dernek üyeleri sektörel sorunlar konusunda fikir alışverişinde bulundu. Toplantı derneğe yeni katılan, TMS Yapı'dan Murat Yıldız'a, Nec-Er İnşaat'tan Erdoğan Ziver'e, Özlem İnşaat'dan Bülent Koşer'e ve Akkoyuncu İnşaat'tan Erkan Akkoyuncu'ya plaket verildi.

MERSİN. (DHA)

(22.10.2012, FOTOĞRAFLI)

////////

Türk Amerikan Derneği'nden sosyo-kültürel hayata katkı projesi

TÜRK-Amerikan Derneği İngilizce Kursu (TAD), 'Hayat Boyu Öğrenme Programı' (LLP-Longlife Learning Programme) adlı Avrupa Birliği Projesi kapsamında, Çek Cumhuriyeti ve İspanya ile birlikte, yaşayan üç kuşağı (büyükanne/büyükbaba/ebeveynler ve çocuklar) kültür alışverişi ile birleştirmeyi amaçlayan ortak uygulama faaliyetleri yürütecek.

Adana Türk Amerikan Derneği'nden konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, projenin ülkeler arasındaki anlayış farklılığını ortadan kaldırmak için nesiller boyunca sahip olunan deneyimleri paylaşmayı amaçladığı belirtilerek, "Kişilerin kendi hayatlarında daha aktif rol alabilmelerini sağlayabilme, onlara iletişim açısından pozitif sosyal çevreye sahip olma yolları sunulabilmesine yönelik etkin ve kapsamlı çalışmalar gerçekleştirilmesi, bu proje ile elde etmeyi istediğimiz önemli hedefler arasında yer almaktadır" denildi.

Açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi:

"Çek Cumhuriyeti ve İspanya ile Türkiye'den Adana Türk Amerikan Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanan ve iki yılda tamamlanması öngörülen bu projeyi, kuşaklar ve kültürlerarası eğitimin, sağlıklı yaşam kültürünün ve yaşam kalitesinin Avrupa Birliği standartlarına göre geliştirilmesi düşüncesiyle hayata geçirmek istedik. Bu kapsamda insanlarımızın boş zamanlarını değerlendirme faaliyetleri, zararlı alışkanlıklardan korunma ve sağlıklı bir çevreye sahip olabilme konularındaki bilgi ve deneyimlerini paylaşmayı, araştırma yöntemleri geliştirmeyi, her ülkede kuşaklar arası sonuçları birlikte değerlendirmeyi, elde edilen sonuçlar üzerine uluslararası proje konferansları hazırlamayı ve yetişkinler için yenilikçi kurslar sunmayı amaçlıyoruz. Diğer bir önemli hedefimiz ise ülkemiz insanlarının aktif vatandaşlık, yurtseverlik ve Avrupalılık gibi konularda daha aktif rol almaya teşvik edilmelerine yöneliktir. Projede, bu amaçlarımızı gerçekleştirebilmek üzere; proje logosu ve bir web sayfası ortaya çıkarma, tartışmalar düzenleme, araştırma metotları geliştirme, çalışma atölyeleri kurma, proje ortakları arasında ülkelerarası ziyaretlere katılma ve elde edilen bulguları paylaşma ve değerlendirme aktiviteleri de yer almaktadır. Bu hedef ve amaçlarımızın proje süresince tam olarak hayata geçirilerek uygulamaya dönüştürülebilmesi konusundaki çalışmalarımızı tam bir kararlılık ve azimle yürüteceğiz."

ADANA, (DHA)

(22.10.2012, FOTOĞRAF)

/////////

MMO'dan satranç turnuvası

MAKİNA Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Bilfen Okulları ve Hamle Satranç Spor Kulübü tarafından ortaklaşa Satranç Turnuvası düzenlendi. MMO Adana Şubesi Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Satranç Turnuvası 2-3-4 Kasım 2012 tarihleri arasında yapılacak. Turnuvaya başvurular 31 Ekim'de sona erecek. Türkiye Satranç Federasyonu hükümlerine göre gerçekleştirilecek turnuvaya katılım 600 kişi ile sınırlandırıldı.

Her yaş grubunda erkekler ve bayanlar ayrı kategoriler halinde oynayacak. Bayan sporcu sayısı yeterli olmayan gruplar, genel kategori ile birleştirilecek. Ancak derecelendirme kendi grubunda yapılacak. Turnuvada her kategorinin 1.,2. ve 3.'lerine kupa ve madalya, 4,5 ve 6'larına madalya, her kategoride dereceye giren sporculara MMO Adana Şubesi ve Hamle Satranç Kulübü tarafından sürpriz ödüller verilecek.

ADANA, (DHA)

(22.10.2012, FOTOĞRAF)

////////////////

Çukurovalı oyuncular sahnede

ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, 'Buldumcuk Ailesi' adlı oyunun prömiyeri ile 23 Ekim'de izleyici karşısına çıkıyor. Yaklaşık iki aylık bir çalışma ile hazırlanan oyun Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda saat 20.00'de izleyici ile buluşacak. Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, diğer oyunlarında olduğu gibi 'Buldumcuk Ailesi'ni de ücretsiz olarak sunacak.

Komedi türündeki 'Buldumcuk Ailesi'ni Mehmet Avcı yönetiyor. Ünlü yazar Eli Saghi'nin eseri, Nisa Serezli'nin Türkçe'ye çevirisiyle sahneye taşınıyor. Dekorunu Y.İnan Güneş'in, kostümlerini Nalan Uğurpakkan'ın hazırladığı oyunda; Salih Akbalı, H.İbrahim Kurum, Dilek Kont, Hayal Can, Zeynep Ak, Muhittin Yeşilova ve Ahmet Eldek oyuncu olarak görev alıyor.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Şehir Tiyatrosu'nu bir kültür ve sanat hizmeti olarak kurduklarını belirterek, Adanalı tüm tiyatroseverleri 23 Ekim'den sonra her hafta ücretsiz olarak sahlenecek 'Buldumcuk Ailesi'ni izlemeye davet etti.

ADANA,(DHA)

/////////

İşitme Engelliler İletişim Merkezi gönüllüleri Paintball'da buluştu

ADANA Valiliği koordinasyonunda Herşey Bir Gülücük İçin Derneği tarafından yürütülen, Sosyal Destek Programı (SODES) ile desteklenen İşitme Engelliler İletişim Merkezi'nin proje gönüllüleri, Green Garden Paintball'da stres attı.

İşitme Engelliler İletişim Merkezi Proje Koordinatörü Basri Yıldız, işitme engellilerin katıldığı etkinlikler düzenleyerek, onların hayatın içerisinde yer almalarını sağladıklarını söyledi. Yıldız "İşitme engellileri topluma kazandırmak için kurulan bu merkez, SODES ile destekleniyor. Biz de gönüllüler olarak işitme engellilere mesleki eğitim vererek iş bulmalarına yardımcı oluyoruz. Paintball, yüzme, yelken ve piknik etkinlikleri düzenleyip, onları hayatın içerisine çekiyoruz" dedi.

Projeye, Avrupa'dan gelen birçok gönüllünün çalışarak destek verdiğini ifade eden Yıldız, "Yabancı gönüllü desteğimiz çok büyük. Ayrıca İşitme Engelliler İletişim Merkezi olarak duyma problemi olmayanlara işaret dili eğitimi veriyoruz. Hedefimiz işitme engelli arkadaşlarımızı topluma kazandırmak" diye konuştu.

Daha sonra proje gönüllüleri Green Garden'da paintball oynadı.

Süleyman CÜZDAN/ADANA,(DHA)

22.10.2012 FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel İŞKAD'dan Çocuklara Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement