İskender Pala'ya Yönelik İddialara Tepki - Son Dakika
Güncel

İskender Pala'ya Yönelik İddialara Tepki

Kapı Yayınları, yazarları Prof. Dr. İskender Pala'ya yöneltilen iddialara ilişkin, " 'Bavulu Pala'dan Aldık" başlıklı iftira haber adli makamlarca incelenmiş ve Aydınlık gazetesi kanıtlanamayan bu asılsız ve yalan haber için toplam 15 bin lira manevi tazminata mahkum edilmiştir.

17.05.2017 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapı Yayınları, yazarları Prof. Dr. İskender Pala'ya yöneltilen iddialara ilişkin, " 'Bavulu Pala'dan Aldık" başlıklı iftira haber adli makamlarca incelenmiş ve Aydınlık gazetesi kanıtlanamayan bu asılsız ve yalan haber için toplam 15 bin lira manevi tazminata mahkum edilmiştir." açıklamasında bulundu.

Yayınevinden yapılan açıklamada, belli bir grubun haksız, mesnetsiz ve gayri ahlaki bir kampanya başlattığı ve Pala'nın adının FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Yazarımızın FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması'na ve darbelere karşı olduğu, hain 15 Temmuz kalkışımı sonrası meydanlarda yaptığı konuşmalar ile devletimizin ve milli iradenin yanında takındığı dik duruş ve onurlu tavır kamuoyunun malumudur. Yazarımızın kimliği, kişiliği, millet adına gayret ve çabaları herkesçe malum iken sosyal medyada şahsi hesaplaşmalara girişen ve bulanık suda balık avlamak misali ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü halden kendine pay çıkarmaya çalışarak kargaların bile güleceği karalama, hakaret ve karakter cellatlığı yapmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Malum kişinin iddialarının mesnetsiz ve asılsız olduğu, Ergenekon davasına ilişkin eski bir iftirayı, yalanlanmış ve hukuki cezası verilmiş olmasına rağmen, araştırmadan, bilgilenmeden, sormadan, incelemeden aynı biçimde gündeme getirme basitliğinden anlaşılmaktadır. Oysa twitte iftiraya konu olan ve 16 Ocak 2013 tarihli Aydınlık gazetesinde yer alan 'Bavulu Pala'dan Aldık' başlıklı iftira haber, adli makamlarca incelenmiş ve Aydınlık gazetesi, kanıtlanamayan bu asılsız ve yalan haber için, İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 5 bin lira, İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından da İskender Pala'nın kişilik haklarına ağır bir saldırının söz konusu olduğu, haber içeriğinin gerçekliğinin kanıtlanamadığı gerekçelerinden hareketle, 10 bin lira manevi tazminata mahkum edilmiştir."

Tazminatların yazar tarafından hayır kurumlarına bağışlandığı dile getiren açıklamada, "Hal böyle iken, müfterinin Twitter aracılığıyla yazdığı ve tamamı hayal ürünü olan yalanlarını kamuoyuna ve vicdanlara havale ediyoruz." denildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İskender Pala'ya Yönelik İddialara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement