İskenderun Kurban Pazarında Bayram Hareketliliği Başladı - Son Dakika
Güncel

İskenderun Kurban Pazarında Bayram Hareketliliği Başladı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulan kurban pazarına kurbanlıklar gelmeye başladı Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlıklar İskenderun'da Akçay Mahallesi'nde kurulan kurban pazarına gelmeye başladı.

10.08.2018 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulan kurban pazarına kurbanlıklar gelmeye başladı

Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlıklar İskenderun'da Akçay Mahallesi'nde kurulan kurban pazarına gelmeye başladı. Kurban pazarının ilk sakinleri Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa, Muş, Ağrı ve Van'dan gelen hayvan yetiştiricileri oldu.

Uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını satmaya getiren üreticiler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla sabahın ilk saatlerinden itibaren hayvan pazarının yolunu tutuyor. Burada kurbanlıkları araçlardan indiren üreticiler, müşteri beklemeye başlıyor.

Kendi bütçelerine en uygun kurbanı almak için pazara gezen müşteriler, erken kurban almanın avantajından yararlanmaya çalışıyor. Kurbanlık hayvan almak için pazara gelen vatandaşlardan bazıları hayvanın kilosunu tespit etmeye, bazıları da dişlerinden yaşını anlamaya çalıştı.

Şanlıurfa'dan İskenderun'a kurbanlık küçükbaş getiren Yaşar Yıldız, 1995 yılından bu yana bu işi yaptığını söyledi.

Emeklerinin karşılığını almayı umduklarını ve yaptıkları işin çok zahmetli bir iş olduğunu belirten Yıldız, bu yıl beklentilerinin çok yüksek olduğunu aktardı.

Diyarbakır'dan gelen Selahaddin Kağan, "Satmak için 200 küçükbaş hayvan getirdim. Gözümüz emeklilere verilecek bin lira ikramiyede. Cumhurbaşkanımız sayesinde emeklilere verilecek ikramiye ile kurban satışlarında artış yaşanacak." diye konuştu.

Bingöl'den pazara 300 küçükbaş hayvan getiren Hasan Ülgen de, tüm İskenderun halkını kurban pazarına davet etti.

Fiyatlar geçen seneki fiyatlarla aynı

Tüm besici arkadaşlarının hayvanlarının tamamının satılması temennisinde bulunan Ülgen, "Fiyatlarımız çok uygun geçen seneki fiyatlarla aynı. Hayvanlarımız sağlıklı ve veteriner kontrolünde geçti. Müşterilerin isteğine göre hayvanlarımız var. Fakirlerinde canı gönülden kurbanlarının kesmesini isteriz." şeklinde konuştu.

Kurban pazarına hayvan satın almaya gelen Niyazi Çam, "Her yıl kurban kesiyorum. Kurban fiyatları ne kadar da olursa olsun ibadetimizi yerine getireceğiz. Ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Kurban bayramımız inşallah iyi geçer. Ülkemizi ekonomik olarak çökertmeye başaramayacaklar. Yek vücut olacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İskenderun Kurban Pazarında Bayram Hareketliliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement