İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan: "Su, Bize Emanet" - Son Dakika
Güncel

İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan: "Su, Bize Emanet"

İSKİ’nin Yaşlılar Haftası dolayısıyla gelenekselleştirmiş olduğu “Vefa Buluşması” gerçekleşti.

28.03.2018 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSKİ'nin Yaşlılar Haftası dolayısıyla gelenekselleştirmiş olduğu "Vefa Buluşması" gerçekleşti. Yaşlılarla bir araya gelen İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, suyun insanlık tarihi için önemine değinerek, "Su, bize emanet" dedi.

İSKİ, Yaşlılar Haftası münasebetiyle gelenekselleştirmiş olduğu "Vefa Buluşması" programını gerçekleştirdi. Zeytinburnu 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ve usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın yanı sıra çok sayıda yaşlı vatandaş katıldı. Yaşlıların masalarını gezerek tek tek onlarla sohbet eden İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, "Suyu ihtiyacımız olduğu kadar kullanalım" mesajları verdi. Dualarla başlayan program, protokol konuşmaları ve çeşitli kısa film gösterimleriyle devam etti.

"Su, bize emanet"

Yaşlıların buluştuğu organizasyonda konuşan İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, "Su insanoğlu için en önemli yaşam kaynağı. Aynı zamanda su, temizlik, hijyen ve sağlık açısından da çok önemli. Su olmadan buğday da olmuyor, ekmek de olmuyor. Tabi İstanbul'un nüfusu 16 milyon, dünyadaki çok sayıda ülkeden daha büyük bir nüfusa sahip. Su kıt bir kaynak, bu kıt kaynağı israf etmeden ihtiyacımız kadar kullanmamız gerekiyor. Evinizdeki suları boşa akıtmamamız ve çocuklarımıza torunlarımıza bunu öğütlememiz gerekiyor. Çünkü su da bize bir emanet" diye konuştu.

"İSKİ, İstanbul'u suya kavuşturdu"

Suyun önemi hakkında konuşan Cüneyt Arkın ise, "Hepiniz memleketim kokuyorsunuz, Allah'a binlerce kez teşekkür ederim. İSKİ çok önemli bir işi başardı İSKİ kısa bir zaman içerisinde mahalle mahalle, bölge bölge İstanbul'u suya kavuşturdu. Allah'ın bize en büyük nimetlerden biridir su. Biri su ikram ettiği zaman su gibi berrak ol, günahsız, saf ve iyi ol denir" dedi.

Program, usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın kısa söyleşisinin ardından sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan: 'Su, Bize Emanet' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi
    20:17 Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi

    Tokat'ta saat 18.11'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Depremde küçük çaplı yıkımlar meydana gelirken, çevre illerde de hissedildi. Tokat Valiliği, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için gerekli hazırlıkların yapıldığını ve misafirhanelerde konaklama imkanı sağlandığını duyurdu.

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.


Advertisement