İskilipli Atıf Hoca, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

İskilipli Atıf Hoca, Mezarı Başında Anıldı

İskilipli Atıf Hoca, ölümünün 87'inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

04.02.2013 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskilipli Atıf Hoca, ölümünün 87'inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Gülbaba Mezarlığı'nda düzenlenen anma programında konuşan Özgür-Der Çorum Şubesi Başkanı Bülent Gökgöz, Atıf Hoca'nın idam edilişinin yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiklerini ifade ederek, İslam alimi ve kanaat önderi İskilipli Atıf Hoca'nın Ankara İstiklal Mahkemesi tarafından 87 yıl önce idam edildiğini anımsattı.

Atıf Hoca'nın idam edildikten sonra naaşının kimsesizler mezarlığına defnedildiğini öne süren Gökgöz, "Yıllar sonra mezarı tespit edildi ve uzun süren çalışmalar sonucu naaşı İskilip'e getirilebildi. Tarihte yaşananlar bir bir ortaya çıkacaktır. İstiklal Mahkemeleri ile yıllarca ortaya konan bu zulüm ve hukuksuzluklar tarihin kara lekesidir. Ancak halkımız bu yaşananları asla unutmadı biz de unutturmayacağız" diye konuştu.

İskilipli Atıf Hoca'nın torunu Ahmet Faruk İmal ise Atıf Hoca'nın kabrinin İskilip'e taşınmasının ve anıt mezarı yapılmasının kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, "2-3 yıl öncesine kadar mezar taşı bile yokken, şimdi adının bir devlet kurumu olan hastaneye verilmesi, bizler için bir iadeyi itibardır. Çok memnunuz" dedi.

Atıf Hoca için İskilip Belediyesi tarafından da Ulu Cami'de mevlit okutuldu.

Muhabir: Gazi Nogay/ İsmail Çimen

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İskilipli Atıf Hoca, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement