İskilipli Atıf Hoca, Sivil Toplum Kuruluşlarınca Anıldı - Son Dakika
Yerel

İskilipli Atıf Hoca, Sivil Toplum Kuruluşlarınca Anıldı

İskilipli Atıf Hoca, Çorum'daki çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından anıldı.

07.03.2012 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskilipli Atıf Hoca, Çorum'daki çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından anıldı.

PTT binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, İlke-Der, Özgür-Der ve Memur-Sen üyeleri katıldı.

Burada, grup adına açıklama yapan Memur-Sen Çorum İl Başkanı Mustafa Başbekliyen, Atıf Hoca'ya ait mahkeme zabıtlarının ve belgelerin gizlendiğini iddia etti.

Atıf Hoca'ya sahip çıkmanın toplumun kendi geleceğine sahip çıkması olduğunu söyleyen Başbekliyen, "Kanunlarla insanlar ve düşünceleri yasaklanamaz, yok edilemez ya da zorla benimsetilemez" dedi.

İstiklal Mahkemeleri'ni eleştiren Başbekliyen, "İskilipli Atıf Hoca, hak ve hakikate şahitliğini, düşünceleri ve amelleri ile ortaya koymuş bedelini canı ile ödemiş bir alimdir. İskilipli Atıf Hoca ve İstiklal Mahkemeleri her gündeme geldiğinde Mustafa Kemal ve yetkilendirdiği kurumların ısrarla tartışma dışı bırakılması dikkatlerden kaçmamaktadır. İstiklal Mahkemeleri'nin zabıtları açıklanmalıdır" diye konuştu.

"İskilipli Atıf Hoca bu ülkenin en köklü değeri tarih ve kültürümüzün en temel taşıdır" diyen Başbekliyen şöyle devam etti:

"İskilipli Atıf Hoca'nın bize değil, bizim ve günümüz insanının ona ihtiyacı vardır. Onun üzerinden İslami kimliğimize ve değerlerimize sahip çıkıp, bu topluma idamlara, işkencelere, sürgünlere, yasaklara ve faili belli cinayet ve katliamlarla acılar yaşatmış olan zihniyeti sorgulamalıyız. Tarihle yüzleşme ve hesaplaşmanın önünü açacak arşivler halkımızla paylaşılmalıdır."

Bir süre slogan atan grup, açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

- ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İskilipli Atıf Hoca, Sivil Toplum Kuruluşlarınca Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement