İskitler'deki Kentsel Dönüşüm Hızlandı - Son Dakika
Güncel

İskitler'deki Kentsel Dönüşüm Hızlandı

Ankara'nın İskitler bölgesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2. etapta, hak sahipleriyle bu ay içinde yapılacak son toplantının ardından imar planının uygulanmasına başlanacak.

10.02.2018 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın İskitler bölgesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2. etapta, hak sahipleriyle bu ay içinde yapılacak son toplantının ardından imar planının uygulanmasına başlanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesince, İskitler'de 2003'te başlatılan Merkezi İş Alanları (MİA) projesi kapsamında eski ve metruk yapıların yıkımı hızlandı.

Kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan ve MİA 1 ve MİA 2 olarak ikiye ayrılan projenin birinci etabında hak sahipleriyle anlaşmalar yapıldı, yıkımlar tamamlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin birinci etabının iki kısımdan oluştuğunu, ilk kısımda yaklaşık yüzde 80'lik bölümün yatırımcılara verildiğini söyledi. Burada iş yeri olarak kullanılacak 8-9 kulenin yapılmasının planlandığını belirten Gökşin, "İkinci kısım için de 1/1000'lik ve 1/5000'lik planlar yapıldı. Bu yıl sonuna doğru parselasyonun bitirilmesi hedefleniyor." dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisinin, projenin 2. etabıyla ilgili uygulama yetkilerini Altındağ Belediyesine devrettiğini hatırlatan Gökşin, 2. etabın Çubuk Çayı ile Turgut Özal Bulvarı arasındaki 53 hektarlık alanı kapsadığını, burada da yıkımlar büyük ölçüde tamamlanırken geri kalan yapıların yıkımının Büyükşehir ve Altındağ Belediyeleri tarafından sürdürüldüğünü kaydetti.

2. etapta yetki Altındağ Belediyesinde

Alınan bilgiye göre, Altındağ Belediyesi, uygulama yetkisinin devri kararından sonra hak sahiplerini davet ederek bir toplantı düzenledi ve Büyükşehir Belediyesinin yaptığı onaylı imar planı hak sahipleriyle paylaşıldı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, projede çok hızlı şekilde mesafe alacaklarına inandığını belirterek, daha fazla gecikme yaşanmaması için hak sahiplerinden bir araya gelerek ortak hareket etmelerini istedi. Tiryaki, "Bu imar planı üzerinden mi devam edilsin, yoksa yeni bir imar planı mı yapılsın, sizlerin görüşlerini almak için bir araya geldik." dedi.

İmar planının değişmesi halinde sürecin çok uzayacağı bilgisini veren Tiryaki, herkese kendi yerinde arsasını teslim etmek istediklerini, mevcut plana göre hak sahiplerinin müteahhitlerle anlaşarak inşaata başlayabileceklerini ifade etti. Kooperatif gibi uygulamaların bu alana girmesi taraftarı olmadıklarını kaydeden Tiryaki, projede son sözü hak sahiplerinin söyleyeceğini bildirdi.

Altındağ Belediyesi, bu ay içinde hak sahipleriyle yeniden bir araya gelecek ve daha geniş katılımla yapılacak bu toplantıda imar planıyla ilgili kesin karar verilecek.

Mevcut imar planıyla devam edilmesine karar verilmesi halinde yıkılan alanların hak sahipleri, plandaki kullanıma göre müteahhitle kendisi anlaşarak yapılaşmaya gidecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İskitler'deki Kentsel Dönüşüm Hızlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement