10 İlde 'İşkur' Operasyonu: 35 Şüpheli Yakalandı - Son Dakika
3. Sayfa

10 İlde 'İşkur' Operasyonu: 35 Şüpheli Yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada; İş ve İşçi Bulma Kurumu'nda (İŞKUR) ihale yoluyla düzenledikleri meslek edindirme ve iş başı eğitim programlarında usulsüzlük yaparak kurumu 2014-2018 yılları arasında 20 milyon TL zarara uğrattıkları gerekçesiyle 21'i kurum personeli toplam 58 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu sabaha karşı 10 ilde düzenlenen operasyonlarda 35 şüpheli yakalandı.

22.11.2022 09:36  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada; İş ve İşçi Bulma Kurumu'nda (İŞKUR) ihale yoluyla düzenledikleri meslek edindirme ve iş başı eğitim programlarında usulsüzlük yaparak kurumu 2014-2018 yılları arasında 20 milyon TL zarara uğrattıkları gerekçesiyle 21'i kurum personeli toplam 58 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu sabaha karşı 10 ilde düzenlenen operasyonlarda 35 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İŞKUR Genel Müdürlüğü'nde çalışan memurların ihale yoluyla düzenledikleri meslek edindirme ve iş başı eğitim programlarında usulsüzlükler yapıldığı belirlendi. Buna göre, müfettişlerin yaptığı incelemede de sahte belgelerle kursa katılmayan kişilere ödemeler yapıldığı, bu şekilde 2014-2018 yılları arasında kurumun 20 milyon TL zarara uğratıldığı saptandı.

RÜŞVET SUÇUNUN İŞLENDİĞİNİ GÖSTERİR DELİLLER ELDE EDİLDİ

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; düzenlenen raporda ihaleye fesat karıştırma suçlarının da işlendiği tespit edildi. İletişimin dinlenmesi tedbiri sonrası bir kısım şüpheliler tarafından aynı doğrultuda rüşvet suçunun işlendiğini gösterir tape kayıtları da ortaya çıktı.

24 AYRI SUÇA KATILAN 58 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

Alınan tanık ve müşteki beyanları, müfettiş raporları, kriminal inceleme raporları, yapılan tespitler ve elde edilen deliller doğrultusunda organize şekilde hareket eden şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüte üye olma, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma gibi 24 ayrı suç eylemine katılan 58 şüpheli tespit edildi.

10 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Şüphelilerin 21'inin İŞKUR personeli, 17'sinin ise şirket/firma yetkilisi, 13'ünün sahte kursiyer, 7'sinin usulsüz kursiyer ve kimlik temin eden olarak eylemelerde yer aldıkları belirtildi. Bu kapsamda 58 şüphelinin yakalanmasına ve suç delillerinin ele geçmesine yönelik bugün sabaha karşı 10 ilde belirlenen adreslerde eş zamanlı arama yapılmasına karar verildi.

Yapılan baskınlar ve aramalar sonucunda da 35 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

10 İlde \'İşkur\' Operasyonu: 35 Şüpheli Yakalandı
Kaynak: ANKA

Son Dakika 3. Sayfa 10 İlde 'İşkur' Operasyonu: 35 Şüpheli Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement