Son dakika İŞKUR haberleri, İŞKUR son dakika, son dakika İŞKUR

Son Dakika İşkur Haberleri

  • Şırnak'ta KOSGEB Desteğiyle Kurulan Tekstil Atölyeleri İstihdam Oluşturuyor
    17 Mar Şırnak'ta KOSGEB Desteğiyle Kurulan Tekstil Atölyeleri İstihdam Oluşturuyor

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde KOSGEB desteğiyle kurulan tekstil atölyeleri, kadınların istihdam edildiği ve işlerin büyütülerek çalışan sayısının artırıldığı birer girişim haline geldi. Ceylan Bayram ve Nazife Ürek tarafından kurulan atölyeler, devlet desteği sayesinde büyümeye devam ediyor. Bayram'ın atölyesinde günlük 5 bin tek kullanımlık önlük dikilirken, Ürek'in atölyesinde bebek giysileri üretiliyor. KOSGEB İl Müdürü Ömer Güngör ise geçen yıl 192 girişimciye 21 milyon 662 bin lira destek verdiklerini belirtti.

  • Kocaeli'de 5 pişmaniye üreticisi 10 ülkede damakları tatlandırıyor
    16 Mar Kocaeli'de 5 pişmaniye üreticisi 10 ülkede damakları tatlandırıyor

    Kocaeli'de Kovid-19 salgını döneminde yaşanan sıkıntıları aşmak için kurdukları şirket çatısı altında bir araya gelen 5 pişmaniye üreticisi, 10 ülkede damakları tatlandırıyor. İstihdam edilen 58 kişiyle 15 çeşit pişmaniye üreten şirket, günlük 2,5 ton üretim yapıyor ve ihracatı artırmayı hedefliyor.

  • İmamoğlu: Türkiye Cumhuriyeti böyle aymazlığı, böyle sefilliği, böyle rezilliği hiçbir dönemde yaşamadı
    16 Mar İmamoğlu: Türkiye Cumhuriyeti böyle aymazlığı, böyle sefilliği, böyle rezilliği hiçbir dönemde yaşamadı

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağ, Kadıköy Caddebostan'da halkla buluştu. İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edenleri eleştirerek, iktidarın bu tür kişileri ödüllendirdiğini söyledi. İmamoğlu, Kadıköy'de yapılan hizmetlerden örnekler vererek, İstanbul'un rotasını geriye doğru getirmek isteyenlere karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadın istihdamını öncelediklerini söyledi
    14 Mar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadın istihdamını öncelediklerini söyledi

    Bakan Işıkhan, Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı'nın Kadınları Kadın İstihdam Sistemi İş-Pozitif Tanıtım Programı ve İstihdam Fuarı'na katıldı. Kadın istihdamının önemine vurgu yapan Işıkhan, projeler ve programlarla kadın istihdamını öncelendiklerini belirtti.

  • Eskişehir Toplum Ruh Sağlığı Merkezi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
    14 Mar Eskişehir Toplum Ruh Sağlığı Merkezi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir Toplum Ruh Sağlığı Merkezi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici başkanlığında yapıldı. Toplantıda merkezin faaliyetleri hakkında bilgi verildi ve iyileştirme alanları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Depremzedeler İşsiz Kalma Korkusu Yaşıyor
    12 Mar Depremzedeler İşsiz Kalma Korkusu Yaşıyor

    Deprem bölgelerinde çalışan depremzedeler, Toplum Yararına Programı'ndan yararlanarak geçici süreyle istihdam ediliyor. Ancak çalışma sürelerinin dolmasıyla işsiz kalma endişesi yaşıyorlar. Ankara'ya gelerek seslerini duyurmaya çalışan depremzedeler, düzenli bir iş olanağı talep ediyor.

  • Depremzede Kadınlar İçin Sayacılık Kursu Açıldı
    12 Mar Depremzede Kadınlar İçin Sayacılık Kursu Açıldı

    Hatay'da depremin vurduğu bölgelerde yaşayan afetzede kadınların hayata tutunması ve meslek sahibi olması için sayacılık kursu düzenleniyor. Hatay Valiliği, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, İŞKUR ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen kurslar, Antakya'da kurulan konteyner kentlerde yaşayan kadınlara yönelik olarak düzenleniyor. Kursu başarıyla tamamlayan kadınlara Milli Eğitim onaylı sertifika verilerek, ayakkabıcılık sektöründe istihdam edilmeleri hedefleniyor.

  • Iğdır'da LGS öğrencilerine lise tercihleri ve kariyer planlarına destek
    10 Mar Iğdır'da LGS öğrencilerine lise tercihleri ve kariyer planlarına destek

    Iğdır'da, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek kırsaldaki ortaokul öğrencilerine, "Liseye Geçişte Keşfet-Tanı-Karar Ver Projesi" kapsamında lise tercihleri ve kariyer planlarına ilişkin destek veriliyor. Iğdır Rehberlik ve Araştırma Merkezi, kırsaldaki ortaokul öğrencilerinin gelecek planlarını çizmelerine yardımcı olmak için "Liseye Geçişte Keşfet-Tanı-Karar Ver Projesi"ni hayata geçirdi.

  • AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam'ı ziyaret etti
    09 Mar AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam'ı ziyaret etti

    AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam'ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şahin, Sarıçam ile görüşerek çalışmalarında kolaylıklar diledi. Sarıçam da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek iş gücü piyasası, istihdam teşvikleri ve İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

  • Hatay'ta afetzede kadınlara ayakkabıcılık kursu açıldı
    08 Mar Hatay'ta afetzede kadınlara ayakkabıcılık kursu açıldı

    Hatay Valisi Mustafa Masatlı önderliğinde, konteyner kentlerde yaşamını sürdüren afetzede kadınların ayakkabıcılık sektöründe istihdama katılımını sağlamak için protokolü yapılan sayacılık kursunun açılışı gerçekleştirildi.

  • AK Parti Muş Kadın Kolları Başkanlığı'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması
    08 Mar AK Parti Muş Kadın Kolları Başkanlığı'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması

    AK Parti Muş Kadın Kolları Başkanı Şeyma Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan basın açıklamasında, AK Parti'nin kadınların karar alma mekanizmalarına katılımını artırmak için pek çok düzenleme yaptığını belirtti. Ayrıca, üniversiteye devam eden kız öğrenci sayısında büyük bir artış olduğunu ve kadın istihdamının teşvik edildiğini vurguladı.

  • AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı 8 Mart'ta basın açıklaması yaptı
    08 Mar AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı 8 Mart'ta basın açıklaması yaptı

    AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Şulenur Kubilay Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Yılmaz, kadınların karar alma mekanizmalarına katılımının artırılması için yapılan düzenlemeleri vurgulayarak, kamuda kadın istihdamının yüzde 40'ı aştığını belirtti.

  • Ahiler Kalkınma Ajansı, Sıcak Hava Balonları için pilot yetiştirme projesi başlattı
    08 Mar Ahiler Kalkınma Ajansı, Sıcak Hava Balonları için pilot yetiştirme projesi başlattı

    Ahiler Kalkınma Ajansı, çeşitli bölgelerde uçuş yapan Sıcak Hava Balonları için pilot yetiştirme projesi başlattı. Proje kapsamında Kapadokya bölgesi başta olmak üzere, Sıcak Hava Balon işletmelerinin temsilcileri ve proje ortakları bir araya gelerek işgücü piyasası toplantısı gerçekleştirdi. Proje ile Sıcak Hava Balon pilotlarının yetiştirilmesi ve kalifiye personellerin istihdam edilmesi hedefleniyor.

  • İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara özel Toplu İş Görüşmesi düzenledi
    08 Mar İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara özel Toplu İş Görüşmesi düzenledi

    İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara özel bir program düzenledi. Programda 17 firma, kadın personel alımı için görüşmeleri kabul etti ve kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü. İl Müdürü Ayşe Ak, kadın istihdamına önem verdiklerini belirterek, programın güzel buluşmalara ve istihdamlara vesile olmasını diledi. Programda firma yetkililerine teşekkür belgesi verildi.

  • AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı: Kadınlar AK Parti iktidarıyla daha aktif
    08 Mar AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı: Kadınlar AK Parti iktidarıyla daha aktif

    AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Mervenur Seyit Beşe, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, AK Parti iktidarıyla beraber kadının eğitim alanında ve iş hayatında daha aktif olduğunu söyledi. Beşe, kadın ve erkeğin adalet içinde toplumu inşa edeceğine inandıklarını ve AK Parti'nin kadın haklarına yönelik pek çok düzenlemeyi hayata geçirdiğini belirtti. Ayrıca, AK Parti hükümetiyle kadınların iş hayatına katılımını teşvik eden hibe ve teşviklerin arttığını vurguladı.

  • Yalova'da Tersanede İş Garantili Forklift Operatörlüğü Kursu
    08 Mar Yalova'da Tersanede İş Garantili Forklift Operatörlüğü Kursu

    Yalova'nın Altınova ilçesindeki bir tersanede düzenlenen iş garantili forklift operatörlüğü kursuna katılan 8 kadına sertifikaları törenle verildi. Yalova Valisi Hülya Kaya, kursiyerlere sertifikalarını verirken, kadın operatörleri tebrik etti ve kadınların sanayide de güçlü bir profil çıkartabileceğini vurguladı. Kursu başarıyla tamamlayan kadınlar, başta aileleri olmak üzere çevrelerinden büyük destek gördüklerini ifade etti. Kursiyerler arasında yer alan Emine Alay, başarısından dolayı çocuklarının çok mutlu olduğunu belirtirken, Nisanur Karaman ise forklifti rahatlıkla kullanabildiğini ve kadınların her şeyi başarabileceğini söyledi.

  • AK Parti Adıyaman ve Kilis Kadın Kolları 8 Mart'ı kutladı
    08 Mar AK Parti Adıyaman ve Kilis Kadın Kolları 8 Mart'ı kutladı

    AK Parti Adıyaman ve Kilis Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Kadın Kolları Başkanları, partinin kurulduğu günden bugüne kadınların karar alma mekanizmalarına katılımını artırmak için birçok düzenleme yapıldığını ve kadın istihdamını teşvik eden hibe ve teşviklerin arttırıldığını belirtti.

  • Yalova'da Kadınlar Forklift Operatörü Olarak İş Buldu
    08 Mar Yalova'da Kadınlar Forklift Operatörü Olarak İş Buldu

    Yalova'nın Altınova ilçesinde faaliyet gösteren bir tersanede iş garantili kursa katılan 8 kadın, forklift operatörü sertifikalarını aldı. Kadınların azmi ve başarısı diğer kadınlara örnek olurken, Yalova Valisi Hülya Kaya da kadınların güçlü kadın rolünü tüm alanlara yaydıklarını belirtti.

  • Tekirdağ'da kadın yükümlüler mesleki eğitim alarak iş hayatına atılacak
    08 Mar Tekirdağ'da kadın yükümlüler mesleki eğitim alarak iş hayatına atılacak

    Tekirdağ'da faaliyete geçirilen Denetimli Serbestlik Tekstil Atölyesi'nde düzenlenen kurslara katılan kadın yükümlüler, mesleki eğitim alarak istihdam edilebilirliklerini artıracak. İŞKUR Müdürü Yaşar Esen, kurs sonunda kadınların kendi işlerini kurabileceklerini belirtirken, Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Güneyli ise atölyenin işverenlerden temin edilen ekipmanlarla oluşturulduğunu ifade etti.

  • İŞKUR, 2023 yılında 5 bin 974 kadının işe yerleşmesine aracılık etti
    08 Mar İŞKUR, 2023 yılında 5 bin 974 kadının işe yerleşmesine aracılık etti

    Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, kadınların işgücüne katılımını artırmak amacıyla yaptığı çalışmalar sonucunda 2023 yılında 5 bin 974 kadının işe yerleştirilmesine aracılık etti. İŞKUR, dezavantajlı durumda olan kadınların istihdamına yardımcı olmak amacıyla bireysel danışmanlık, işbaşı eğitim programı, meslek danışmanlığı ve iş kulübü hizmetleri sunmaktadır. Ayrıca, işverenlere hibe, teşvik, kredi ve muafiyetler aracılığıyla kadınların ekonomik ve ticari girişimlerde bulunmalarını desteklemek amacıyla İŞ POZİTİF Projesi uygulanmaktadır.

  • İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilenlerin sayısı yüzde 41 arttı
    07 Mar İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilenlerin sayısı yüzde 41 arttı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR aracılığıyla bu yılın ilk iki ayında işe yerleştirilenlerin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artarak, yaklaşık 208 bini bulduğunu bildirdi. Bakan Işıkhan, AK Parti'nin milletin umudu olduğunu ve iş dünyasının sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirtti. Kadın istihdam oranının da yükseldiği vurgulandı.

  • İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen vatandaş sayısı yüzde 41 arttı
    07 Mar İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen vatandaş sayısı yüzde 41 arttı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR aracılığıyla 2024'ün ilk iki ayında işe yerleştirilen vatandaşların sayısının 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 41 arttığını açıkladı. Bakan Işıkhan, İŞKUR vasıtasıyla 208 bine yakın kişinin istihdama katıldığını belirtti.

  • Tokat'ta Jandarma Uyuşturucu Operasyonu Düzenledi
    07 Mar Tokat'ta Jandarma Uyuşturucu Operasyonu Düzenledi

    Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri aldıkları ihbar üzerine düzenledikleri operasyonda 38 gram skunk ele geçirdi. Operasyon sonucunda bir kişi gözaltına alındı.

  • NNYÜ'de Kadın Yöneticilik ve Mülki İdare Amirliği Konulu Etkinlik Düzenlendi
    07 Mar NNYÜ'de Kadın Yöneticilik ve Mülki İdare Amirliği Konulu Etkinlik Düzenlendi

    Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Bir Kariyer Mesleği Olarak Mülki İdare Amirliği ve Kadın Yöneticilik' konulu bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Özvatan Kaymakamı Mine Kurt konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte, kaymakamlık sınavı konuları, kaymakamlık mesleki eğitim ve staj süreci, kaymakamların görev ve yetkileri gibi konular ele alındı. Ayrıca, kadın yönetici rol modellerinin artması dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

  • GAÜN ve İŞKUR Arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı
    07 Mar GAÜN ve İŞKUR Arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü arasında 'Mesleki Eğitim İş Birliği' protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, GAÜN ile iş birliği içerisinde mesleki eğitim kursları düzenlenecek.

  • Tokat'ın Almus ilçesinde çevre temizliği gerçekleştirildi
    07 Mar Tokat'ın Almus ilçesinde çevre temizliği gerçekleştirildi

    Tokat Valiliği bünyesinde başlatılan 'Temiz Tokat Projesi' kapsamında, İŞKUR aracılığıyla Valilik bünyesinde çalışan işçiler, Almus Çevreli Grup Yolu ve Almus Baraj Gölü'nün sol sahil grup yolu istikametinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kınık beldesi Şendere mevkisine kadar olan bölümünde yol kenarlarında bulunan çöpleri topladı. Almus Kaymakamı Emre Çömen, 'Sayın Valimizin başlatmış olduğu Temiz Tokat Projesi kapsamında ilçemizdeki faaliyetler sürecek. Bugün itibariyle kent güvenlik kameraları ile izleme yapılarak çevreyi kirletenler hakkında Kabahatler Kanununa göre idari para cezası uygulayacağız. İlçemizin temiz kalması için tüm vatandaşlarımızı daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz.' dedi.

  • AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir: Kadın haklarına ilişkin devrim niteliğinde düzenlemeler yaptık
    07 Mar AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir: Kadın haklarına ilişkin devrim niteliğinde düzenlemeler yaptık

    AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, kadın haklarına ilişkin devrim niteliğinde düzenlemeler yaptıklarını belirterek, 'Benim öncelediğim en temel düzenlemelerden biri Anayasa'nın eşitlik ilkesi. Bugün mangalda kül bırakmayanların döneminde bu konuyla ilgili hiçbir adım atılmadı. 2004'te, AK Parti iktidarında, 'kadın erkek eşittir' hükmü ilk kez o zaman Anayasa'ya girdi.' dedi.

  • Başiskele'de Kadın Girişimciler Ödüllendirildi
    07 Mar Başiskele'de Kadın Girişimciler Ödüllendirildi

    Başiskele Belediyesi ve Başiskele Kent Konseyi iş birliğiyle hayata geçirilen BAĞ Projesi kapsamında düzenlenen ödül töreninde, kadın girişimciler ödüllerini aldı. Proje kapsamında verilen eğitimler sonucunda başarılı olan kursiyerler, yeni istihdam alanları oluşturmak amacıyla çeşitli konularda eğitim aldılar.

  • AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Demirkol: Kentsel Dönüşüm En Önemli Projelerimizin Başında Geliyor
    06 Mar AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Demirkol: Kentsel Dönüşüm En Önemli Projelerimizin Başında Geliyor

    AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak, depreme dayanıklı bir kent olma hedeflerini 5 yıl içinde gerçekleştireceklerini söyledi. Demirkol, ayrıca sosyal belediyecilik, ulaşım, turizm, sanayi ve istihdam gibi alanlarda da projeleri olduğunu belirtti.

  • Muğla İŞKUR, Kadın İstihdamını Artırmak İçin Önemli Adımlar Atıyor
    06 Mar Muğla İŞKUR, Kadın İstihdamını Artırmak İçin Önemli Adımlar Atıyor

    Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, kadın istihdamı ve iş gücüne katılım oranlarını artırmak için politikalar ve uygulamalarla başarılı sonuçlar elde ediyor. İŞKUR, istihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılması konularında çalışmalarını sürdürüyor. 2023 yılında Muğla İŞKUR, toplam 31 bin 965 kişinin istihdamına aracılık etti, bunlardan 11 bin 339'u kadındı. Muğla İŞKUR, kadınların mesleki becerilerini geliştirmek için İşbaşı Eğitim Programları düzenliyor ve iş arayan kadınları uygun işlere yönlendiriyor. Ayrıca Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi ile nitelikli kadın istihdamının artırılması hedefleniyor.

  • Kayseri'de NEET PRO kapsamında 'Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi' projesi başladı
    06 Mar Kayseri'de NEET PRO kapsamında 'Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi' projesi başladı

    Kayseri'de Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 'Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)' çerçevesinde yürütülen 'Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi' projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Proje ile 18-29 yaş arası eğitimde ve istihdamda yer almayan gençlere uçak bakım teknisyenliği eğitimi verilecek.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, 'İş-Pozitif Adana Tanıtım Programı'nda konuştu Açıklaması
    06 Mar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, "İş-Pozitif Adana Tanıtım Programı"nda konuştu Açıklaması

    ?????? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP'nin 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'ndeki toplu sözleşme ikramiyesinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurduğunu anımsatarak, "Maalesef, bu ödemeye ilişkin düzenleme, dün itibarıyla Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir" dedi.

  • Sağlık Bakanı Koca: İŞKUR Kura ile 8 Bin İşçi Alımı Yapacak
    05 Mar Sağlık Bakanı Koca: İŞKUR Kura ile 8 Bin İşçi Alımı Yapacak

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İŞKUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacaklarını duyurdu. Kura çekilişi noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla gerçekleştirilecek. Ayrıca, Bakanlık tarafından yapılan 27 bin personel alımı için de yerleştirme sonuçları açıklandı. Yan dal uzmanlık eğitimi sonuçlarının ise ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

  • Muğla İnsan Kaynakları Platformu, turizm sektörünün öncü firmalarını bir araya getirdi
    05 Mar Muğla İnsan Kaynakları Platformu, turizm sektörünün öncü firmalarını bir araya getirdi

    Muğla Çalışma ve İş Kurumu öncülüğünde oluşturulan Muğla İnsan Kaynakları (İK) Platformu, turizm sektörünün öncü firmalarının insan kaynakları yöneticilerini bir araya getirdi. Toplantıda, sektördeki temel sorunlar masaya yatırıldı ve işbaşı eğitim programı hakkında bilgi verildi. İŞKUR, iş arayanlar, işverenler ve öğrenciler gibi farklı hedef kitlelere yönelik etkinlikler düzenleyerek işgücü piyasasının tüm aktörlerine çözümler sunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • TÜBİTAK, iş yeri hekimi, teknik ve destek personeli, teknisyen ve tekniker kadroları için 11 kişi alacak
    04 Mar TÜBİTAK, iş yeri hekimi, teknik ve destek personeli, teknisyen ve tekniker kadroları için 11 kişi alacak

    TÜBİTAK, iş yeri hekimi, teknik ve destek personeli, teknisyen ve tekniker kadrolarında 11 personel istihdam etmek üzere ilan yayımladı. Başvurular 13 Mart'a kadar yapılabilecek ve gerekli koşullar ve süreçler TÜBİTAK'ın internet sayfasında ve Türkiye İş Kurumunun internet sayfasında yer almaktadır. İşe alınacak personel, TÜBİTAK'ın Kocaeli'deki birimlerinde görev yapacak.

  • Bakan Işıkhan: Tüm öncü göstergeler, son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağını gösteriyor
    02 Mar Bakan Işıkhan: Tüm öncü göstergeler, son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağını gösteriyor

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin'de iş insanları ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Işıkhan, Mardin'in sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışacaklarını belirtti.

  • Bakan Işıkhan Mardin'de İş Adamları ve STK Temsilcileriyle Buluştu
    02 Mar Bakan Işıkhan Mardin'de İş Adamları ve STK Temsilcileriyle Buluştu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin'de iş adamları ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Işıkhan, Mardin'in sorunlarını çözme sözü verdi ve sık sık Mardin'e gelip çalışmaları yerinde görmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Bakan Işıkhan, Mardin'de 'Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları' toplantısında konuştu
    02 Mar Bakan Işıkhan, Mardin'de "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları" toplantısında konuştu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Şehirlerimizin ve ilçelerimizin sorunlarına gerçekçi çözümler ve proje üreten, şehrinin ihtiyacına göre gelecek vizyonu çizebilen yerel yönetimlere ihtiyacımız var.

  • Karabük'te İşsizlere Mesleki Deneyim ve Tecrübe Kazandırma Programı
    01 Mar Karabük'te İşsizlere Mesleki Deneyim ve Tecrübe Kazandırma Programı

    Karabük Ticaret Sanayi Odası'nda düzenlenen 'Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Bilgilendirme Toplantısı'nda, İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, işbaşı eğitim programları ile gençlere ve dezavantajlı gruplara yeni istihdam kapıları açıldığını belirtti. İşbaşı eğitim programı, İŞKUR'un sunmuş olduğu en önemli teşviklerden biri olarak nitelendirildi.

  • Başkan Bahar: 'Girişimcilerimiz ve yatırımcılarımız bu etkinlikte bir araya geldi'
    01 Mar Başkan Bahar: "Girişimcilerimiz ve yatırımcılarımız bu etkinlikte bir araya geldi"

    ATSO tarafından gerçekleştirilen ve ulusal çapta olmasıyla bir ilk olan proje pazarı etkinliğinde yatırımcılar ve girişimciler bir araya geldi.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı ve üyeleriyle buluştu
    01 Mar Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı ve üyeleriyle buluştu

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Oğuz Özdemir ve üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette, genç ihracatçıları tebrik etmek amacıyla düzenlenen Genç MÜSİAD Altın Konteyner İhracat Ödülleri programından ödülle dönen üyeler kutlandı.

  • Avrupa Birliği destekli Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi Projesi için işbirliği protokolü imzalandı
    29 Şub Avrupa Birliği destekli Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi Projesi için işbirliği protokolü imzalandı

    Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi Projesi ile 54 gence nitelikli istihdam fırsatı sağlanacak. Proje kapsamında eğitimde ve istihdamda yer almayan 18-29 yaş arasında gençlerin işgücüne katılımları hedeflenirken, katılımcılara uçak bakım teknisyenliği modüllerine yönelik 808 saat eğitim verilecek.

  • BTSO'nun nitelikli istihdama dönük projeleri Bakan Işıkhan'dan tam not aldı
    29 Şub BTSO'nun nitelikli istihdama dönük projeleri Bakan Işıkhan'dan tam not aldı

    Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın nitelikli istihdama dönük projeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan tarafından tam not aldı. Bakan Işıkhan, BTSO Eğitim ve Teknoloji Kampüsü'nü ziyaret ederek, gençlere verilen eğitimi övdü ve Bursa'yı mesleki eğitimde öncü olarak nitelendirdi. Ayrıca, BTSO'nun iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine de tam not veren Bakan Işıkhan, insan kaynağına yapılan yatırımın önemini vurguladı.

  • Üsküdar Boğaziçi İstihdam Zirvesi Başladı
    28 Şub Üsküdar Boğaziçi İstihdam Zirvesi Başladı

    Türkiye'nin önde gelen markalarıyla iş arayan vatandaşların buluştuğu 4'üncü Üsküdar Boğaziçi İstihdam Zirvesi başladı. Zirvede iş arayanlar ile iş verenler bir araya gelerek iş görüşmeleri gerçekleştiriyor.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İstihdam ve iş gücünde tarihi zirveleri yakaladık
    28 Şub Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İstihdam ve iş gücünde tarihi zirveleri yakaladık

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Önümüzdeki ay açıklanacak verilerde inşallah çok güzel neticeleri hep birlikte göreceğiz.

  • Sivas'ta Robotik Otomasyon Laboratuvarı Açıldı
    27 Şub Sivas'ta Robotik Otomasyon Laboratuvarı Açıldı

    Sivas Valiliği himayesinde İl Özel İdaresi ve İŞKUR İl Müdürlüğünün destekleriyle oluşturulan Robotik Otomasyon Laboratuvarı, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde hizmet verecek. Laboratuvarın açılışı için tören düzenlendi. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, projenin sektörlerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamada önemli olduğunu belirtti. Projeyle öğrencilerin nitelikli iş gücüne kazanımları sağlanacak.

  • Hakkari'de İl Göç İdaresi, Müftülük ve SYDV'de istihdam için kura çekildi
    27 Şub Hakkari'de İl Göç İdaresi, Müftülük ve SYDV'de istihdam için kura çekildi

    Hakkari'de İl Göç İdaresi, Müftülük ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) istihdam edilecek 14 kişinin belirlenmesi için kura çekildi. Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 3 kurumda istihdam edilecek 14 kişi, kapalı spor salonunda çekilen kurayla belirlendi. Kura çekimine, Hakkari Noter Vekili Serdar Kundakçı, İl Göç İdaresi Müdürü Aykut Alper, İşkur, SYDV ve Müftülük personeli katıldı.

  • İŞKUR İl Müdürlüğü, Son 2 Yılda 84 Bin Kişiyi İstihdam Etti
    27 Şub İŞKUR İl Müdürlüğü, Son 2 Yılda 84 Bin Kişiyi İstihdam Etti

    İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen istihdam faaliyetleri kapsamında, 2022-2024 yılları arasında toplam 84 bin 69 kişilik ilana karşılık 37 bin 561 kişi istihdam edildi. İl Müdürü Ayşe Ak, yapılan açıklamada, son iki yılda işe yerleştirme sayısında yüzde 50'lik bir artış yaşandığını belirtti ve İŞKUR'un etkin eşleştirme faaliyetleri, eğitim ve kurslar, işyeri ziyaretleri ve toplu iş görüşmelerinin bu artışta büyük katkısı olduğunu vurguladı.

  • Kayseri'de İŞKUR Aracılığıyla 84 Bin Kişi İstihdam Edildi
    27 Şub Kayseri'de İŞKUR Aracılığıyla 84 Bin Kişi İstihdam Edildi

    Kayseri'de İŞKUR aracılığıyla 2022-2024 yılları arasında 84 bin 69 kişi istihdam edildi. İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak, son 2 yılda işe yerleştirme sayısında yüzde 50 artış sağlandığını belirtti. Yapılan etkin çalışmalar neticesinde işe yerleştirmelerde önemli artışlar sağlandığı aktarıldı.

  • CHP Milletvekili, Türkiye Şeker Fabrikaları'ndaki İşe Alım ve Statü Değişikliklerinde Usulsüzlük İddiasında Bulundu
    27 Şub CHP Milletvekili, Türkiye Şeker Fabrikaları'ndaki İşe Alım ve Statü Değişikliklerinde Usulsüzlük İddiasında Bulundu

    CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Türkiye Şeker Fabrikaları'ndaki işe alım ve statü değişikliklerindeki uygulamalara ilişkin usulsüzlük iddiasında bulundu. Kara, şirketin çalışanlarının statü başvurularını normlara aykırı bir şekilde reddettiğini belirtti ve bu durumun çalışma barışını ve emekçileri mağdur ettiğini ifade etti.

  • Birol Aydın: 'İstanbul'umuzda Binlerce, On Binlerce İşsiz İnsanımız Var. İşkur'a Müracaat Etmiş.
    26 Şub Birol Aydın: "İstanbul'umuzda Binlerce, On Binlerce İşsiz İnsanımız Var. İşkur'a Müracaat Etmiş.

    Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Birol Aydın, Kapalıçarşı Esnafları Derneği, Mahmutpaşa Esnaf ve İşadamları Derneği, Mısır Çarşısı Esnafları Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Aydın, “İstanbul'umuzda binlerce, on binlerce işsiz insanımız var. İŞKUR'a müracaat etmiş. Onların da iş bulana kadar toplu taşımadan ücretsiz istifade etmesini sağlayacağız. Hayat pahalılığı içerisinde 65 yaşını geçmiş, 25, 30 yıl çalışmış, 10 bin lira maaşa mecbur ve mahkum bırakılmış emeklilerimizin bir kısmı metro çıkışlarında, Marmaray'ın çıkışlarında mendil, limon satıyorlar. Buna da derman olacağız. Ama en kalıcı en doğru, dosdoğru İstanbul tasavvurumuzu gerçekleştirme projemiz de İstanbul'un nüfusunu azaltma projesidir" dedi.

  • Sağlık Bakanlığı Niğde'de 64 sürekli işçi alımı yapacak
    26 Şub Sağlık Bakanlığı Niğde'de 64 sürekli işçi alımı yapacak

    Sağlık Bakanlığı, Niğde'de 44 temizlik personeli olmak üzere toplamda 64 sürekli işçi alımı yapacak. Başvurular yarın sona erecek. Alımda 18-40 yaş arası şartları taşıyan herkes başvuru yapabilecek. Alım için başvurular İŞKUR e-şube üzerinden yapılacak. Başvuru sahipleri arasından noter kurası ile asıl ve yedek adaylar belirlenecek.

  • İmamoğlu'ndan 'Patronu Belli Kumpas' Tepkisi: 'Sizin O İftira Kampanyalarınız Bende Toz Zerresi Kadar Leke Bırakmaz. İşinize Bakın'
    25 Şub İmamoğlu'ndan "Patronu Belli Kumpas" Tepkisi: "Sizin O İftira Kampanyalarınız Bende Toz Zerresi Kadar Leke Bırakmaz. İşinize Bakın"

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca’da düzenlenen halk buluşmasında; AKP’nin İBB Başkanı adayı Murat Kurum’u işaret ederek “Ne zaman ki rakibim aday, hakkımda iftiralara başladı; aynı anda eş zamanlı sosyal medya üzerinden de aynı kampanya harekete geçti. Milyonlarca reklam vererek bu videoları herkesin görmesini istiyorlar. Siz bu videoları, bir önceki seçimden hatırlıyorsunuz. Bu kumpasın patronu, o zaman canlı yayında, milyonlarca vatandaşın gözüne bakıp ‘Ama montaj ama şu ama bu’ demişti. Sahibi çok belli. Kumpası yapanlara sesleniyorum. Öncelikle kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi bana da yapmayın. Yapmaya devam mı edeceksiniz, yine kaybedeceksiniz. Sizin o kumpaslarınız, iftira kampanyalarınız bende toz zerresi kadar leke bırakmaz. İşinize bakın” dedi.

  • İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesiyle Son 2 Haftada 15 Bin 262 Kadın İstihdam Edildi
    24 Şub İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesiyle Son 2 Haftada 15 Bin 262 Kadın İstihdam Edildi

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi ile son 2 haftada 15 bin 262 kadının istihdam edildiğini belirterek, gelecek ay açıklanacak istihdam verilerinde son 22 yılın en düşük işsizlik oranının beklendiğini söyledi.

  • Bakan Işıkhan: 'İzmir 40 yıldır aynı'
    23 Şub Bakan Işıkhan: "İzmir 40 yıldır aynı"

    Bakan Işıkhan: "İzmir 40 yıldır aynı" "Cumhur İttifakı İzmir'i bir yıldız gibi parlatacak" Bakan Işıkhan, İzmir'de iş dünyası temsilcileriyle buluştu İzmir programı kapsamında kentin iş dünyası temsilcileriyle buluşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, çocukluğunun ve gençliğinin...

  • Bakan Işıkhan: 'İzmir 40 yıldır aynı'
    23 Şub Bakan Işıkhan: "İzmir 40 yıldır aynı"

    İzmir'de iş adamları ile buluşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çocukluğunun ve gençliğinin İzmir'de geçtiğini ve şehirde 40 yıldır hiçbir şeyin değişmediğinibelirterek, değişime ihtiyaç olduğunu söyledi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye Yüzyılı'na Yakışan Bir İş Kanunu ve Çalışma Hayatı İçin Elimizden Geleni Yapacağız
    23 Şub Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye Yüzyılı'na Yakışan Bir İş Kanunu ve Çalışma Hayatı İçin Elimizden Geleni Yapacağız

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir Ticaret Odasında düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, iş hayatında işçi ve işverenin haklarını korumayı önemsediklerini ve Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir iş kanunu ve çalışma hayatı için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Işıkhan, kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı ve çalışmaların iş hayatının tüm paydaşlarının ortak görüşleriyle belirleneceğini söyledi.

  • Sağlık Bakanlığı Karabük'te 38 işçi alımı için başvurular başladı
    23 Şub Sağlık Bakanlığı Karabük'te 38 işçi alımı için başvurular başladı

    Sağlık Bakanlığı'nın Karabük'te 38 sürekli işçi alımı yapacağını duyurmasının ardından başvurular dolayısıyla Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğünde yoğunluk yaşanıyor. Başvurular bugün itibariyle başladı ve 27 Şubat Salı Günü mesai bitiminde sona erecek. İşçi alımları için 18-40 yaş aralığı belirlendi.

  • İzmir'de Denizin Üreten Kadınları Projesi ile 40 kadının istihdamı hedefleniyor
    23 Şub İzmir'de Denizin Üreten Kadınları Projesi ile 40 kadının istihdamı hedefleniyor

    İzmir Ticaret Borsası, BORSAV ve Akdeniz Koruma Derneği tarafından Sabancı Vakfı desteğiyle başlatılan Denizin Üreten Kadınları Projesi kapsamında, su ürünleri sektöründe istihdam edilmek üzere 40 kadının eğitimi hedefleniyor. İŞKUR desteğiyle gerçekleştirilecek olan 23 günlük kurs sonunda başarılı olan kadınlar, projeye destek veren işletmelerde işe başlama imkanına sahip olacak. Başvurular için bilgi@borsav.org.tr adresi ya da 0232 481 11 90 numaralı telefon kullanılabilir.

  • Sağlık Bakanlığı'na 8 bin işçi alınacak! Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak
    23 Şub Sağlık Bakanlığı'na 8 bin işçi alınacak! Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak

    Sağlık Bakanlığının 8 bin sürekli işçi alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. 3 bin 250 güvenlik ve 3 bin 550 temizlik görevlisinin istihdam edileceği ilana yönelik başvurular İŞKUR üzerinden elektronik olarak alınacak.

  • Sağlık Bakanlığı Karabük'te KPSS Şartı Aranmaksızın İşçi Alımı Yapacak
    22 Şub Sağlık Bakanlığı Karabük'te KPSS Şartı Aranmaksızın İşçi Alımı Yapacak

    Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ferhat Sarıçam, Sağlık Bakanlığının Karabük'te KPSS şartı aranmaksızın 38 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. Alınacak meslekler arasında bilgisayar sistem kurulum bakım onarım, inşaat boyacısı, klinik destek elemanı, güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi bulunuyor. Başvurular 23-27 Şubat 2024 tarihleri arasında ALO 170, esube.iskur.gov.tr adresi veya Karabük İŞKUR'a şahsen yapılabilecek.

  • İŞKUR, Tavşanlı'da işverenlere teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi
    22 Şub İŞKUR, Tavşanlı'da işverenlere teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde İŞKUR, işverenlere yönelik teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim Kursları tanıtıldı. Toplantıya Tavşanlı Kaymakamı, İŞKUR İl Müdürü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve işveren temsilcileri katıldı.

  • İŞKUR Teşvikleri Semineri Kütahya'da Büyük İlgi Gördü
    21 Şub İŞKUR Teşvikleri Semineri Kütahya'da Büyük İlgi Gördü

    Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde düzenlenen İŞKUR Teşvikleri seminerine yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde, İŞKUR uzmanları güncellenen teşvikler ve yenilikler hakkında detaylı bilgi verdi. Katılımcılar, devletin sunduğu teşviklerden nasıl faydalanabilecekleri konusunda bilgilendirildi ve sorularına yanıt bulma fırsatı elde etti. Seminerin ardından katılımcılar, İŞKUR uzmanlarıyla birebir görüşme fırsatı buldu ve teşviklerle ilgili detaylı bilgi alarak iş planlarını şekillendirme imkanı elde etti.

  • Çorum'da İstihdamın Temmuz Ayına Kadar Yüzde 22,7 Artması Öngörülüyor
    21 Şub Çorum'da İstihdamın Temmuz Ayına Kadar Yüzde 22,7 Artması Öngörülüyor

    Çorum'da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'İşgücü Piyasası Araştırması' çalışmasında, kentte istihdamın temmuz ayına kadar yüzde 22,7 artacağı öngörülüyor. İŞKUR uzmanları tarafından yapılan araştırmada, imalat, toptan ve perakende ticaret ile idari ve destek hizmetleri sektörlerinin kentin iş gücü piyasasında öncü sektörler olduğu belirlendi. İşverenlerin en çok kadınlarda makineci, karton ve mukavva kutu imal işçisi, unlu mamuller paketleme işçisi, erkeklerde ise kaynakçı ve pürmüzcü, gazaltı kaynakçısı ve ağaç biçme makinesi operatörü aradığına dikkat çekildi.

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Farkındalık Artırılacak
    21 Şub İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Farkındalık Artırılacak

    İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nda, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalıkların artırılması amacıyla yapılacak çalışmalar ele alındı. Toplantıda, mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği ile iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği konulu sunumlar yapıldı. Programa, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz ve kurul üyeleri katıldı.

  • Edirne'de Yeme İçme Sektöründe İstihdam Garantili Aşçı Yardımcılığı Eğitimi Başlatıldı
    20 Şub Edirne'de Yeme İçme Sektöründe İstihdam Garantili Aşçı Yardımcılığı Eğitimi Başlatıldı

    Edirne'de, yeme içme sektöründe kaliteyi artırmak amacıyla istihdam garantili 'aşçı yardımcılığı' eğitimi başlatıldı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen 'Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta' Projesi kapsamında 20 kursiyer, aşçı yardımcılığı eğitimi almaya başladı. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar gastronomi sektöründe istihdam edilecek.

  • Haydi Gençler İleri Projesi Kapsamında 115 Kursiyere Sertifikaları Verildi
    20 Şub Haydi Gençler İleri Projesi Kapsamında 115 Kursiyere Sertifikaları Verildi

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen 'Haydi Gençler İleri' projesinde eğitimlerini tamamlayan 115 kursiyere sertifikaları törenle verildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan gençlere mesleki yeterlilik belgeleri de verilecek ve iş arama süreçlerinde destek sağlanacak.

  • Konya Sanayi Odası Başkanı ve Vali İstişare Toplantısında Buluştu
    20 Şub Konya Sanayi Odası Başkanı ve Vali İstişare Toplantısında Buluştu

    Konya Sanayi Odası (KSO) meslek komitelerinin başkanları, Vali Vahdettin Özkan ile bir araya geldi. Toplantıda sektörlerin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

  • Bakan Işıkhan, Elazığ'da iş insanlarıyla bir araya geldi Açıklaması
    19 Şub Bakan Işıkhan, Elazığ'da iş insanlarıyla bir araya geldi Açıklaması

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "'Türkiye Yüzyılı Şehirleri'ni inşa edeceğiz.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Elazığ'da 85 bine yakın vatandaşımızı işe yerleştirdik
    19 Şub Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Elazığ'da 85 bine yakın vatandaşımızı işe yerleştirdik

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Elazığ'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, AK Parti olarak iktidara geldikleri günden itibaren şehrin çalışma hayatına ve kalkınmasına katkı sunduklarını belirtti. İŞKUR aracılığıyla 2002 yılından bu yana Elazığ'da 85 bine yakın vatandaşı işe yerleştirdiklerini ifade etti.

  • Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR, mesleki eğitim kursları açacak
    19 Şub Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR, mesleki eğitim kursları açacak

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında geleceğin meslekleri ve sektörlerin eleman açığının giderilmesi için mesleki eğitim kursları açılması konusunda çalışma yapılacak. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, İŞKUR ile ortak çalışmalar yaparak geleceğin meslekleri ve sektörlerden gelen ara eleman açıklarının kapatılmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti. İŞKUR İl Müdürü Servet Kaba ise TTSO ile işbirliği yaparak mesleki eğitim kurslarına katılanların işe yerleştirilmelerini sağlayacaklarını ifade etti.

  • Buse Tosun U-17 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk Belediye Spor Kulübü birinci oldu
    19 Şub Buse Tosun U-17 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk Belediye Spor Kulübü birinci oldu

    Türkiye Güreş Federasyonu faaliyet programında bulunan Buse Tosun U-17 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası ikinci gününde Taşoluk Belediye Spor Kulübü 110 puan toplayarak birinci oldu. Dereceye giren sporcular madalyalarını protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

  • Karaman'ın Ermenek ilçesinde vefa grubu vatandaşların takdirini topluyor
    19 Şub Karaman'ın Ermenek ilçesinde vefa grubu vatandaşların takdirini topluyor

    Karaman'ın Ermenek ilçesinde Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde oluşturulan vefa grubu, camilerin temizliği ve yardıma muhtaç kişilere yardım gibi işler yaparak vatandaşların takdirini kazanıyor. İl Genel Meclisi Başkanı Eyyup Çayır, projenin amacını ve başarılarını anlattı.

  • TCDD 95 İşçi Alımı Yapacak
    19 Şub TCDD 95 İşçi Alımı Yapacak

    Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, 12 kaynakçı (oksijen ve elektrik), 69 makine bakımcı ve 14 makine teknisyeni (motor tamircisi) olmak üzere 95 işçi alımı gerçekleştirecek. Başvurular 23 Şubat'a kadar İŞKUR üzerinden yapılacak. Alınacak işçilerin belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. İşçiler, farklı şehirlerde görevlendirilecektir.

  • İzmir'de Belediye ve Kamu İşçileri Taleplerini Dile Getirdi
    18 Şub İzmir'de Belediye ve Kamu İşçileri Taleplerini Dile Getirdi

    İzmir'de belediye şirket işçileri ve kamuda çalışan taşeron işçiler, seçim öncesi taleplerini dile getirmek için bir araya geldi. Toplantıda, kadro talepleri ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi istendi. Ayrıca, Aile Sağlık Merkezi Elemanları Derneği ve Karayolları Taşımacılık Emekçileri Sendikası da sorunlarını dile getirdi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Huzurevi Sakinleriyle Buluştu
    17 Şub AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Huzurevi Sakinleriyle Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, seçim çalışmaları kapsamında Yücel Huzurevi'ni ziyaret ederek huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. Çetinkaya, anne ve babalarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve dualarını aldıklarını ifade etti. Ayrıca, Çetinkaya İŞKUR İl Müdürlüğünü de ziyaret ederek Karabük'ün sorun ve taleplerini not aldıklarını belirtti.

  • Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması 7. kez düzenlendi
    16 Şub Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması 7. kez düzenlendi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı 7. Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, iş arayanlarla işverenleri bir araya getirdi. Binlerce katılımcının yer aldığı etkinlikte, iş imkanları sunuldu ve seminerler düzenlendi.

  • OKA, 15 yılda 7,2 milyar liralık yatırımı bölgeye kazandırdı
    15 Şub OKA, 15 yılda 7,2 milyar liralık yatırımı bölgeye kazandırdı

    Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreter V. Mehlika Dicle, OKA'nın bugüne kadar yaklaşık bin 200 projeyle 7,2 milyar liralık bir yatırımı bölgeye kazandırdığını açıkladı. OKA Yatırım Destek Ofisleri (YDO) ise Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde iş birliği yaparak yatırım teşvik sistemi ve diğer destekler hakkında danışmanlık hizmeti sunuyor. Seminerde ayrıca yeni ilan edilecek Teknik Destek Programı'ndan bahsedildi.

  • Hatay'ta afetzede kadınlara ayakkabıcılık kursu imzalandı
    14 Şub Hatay'ta afetzede kadınlara ayakkabıcılık kursu imzalandı

    Hatay Valisi Mustafa Masatlı önderliğinde, konteyner kentlerde yaşamını sürdüren afetzede kadınların ayakkabıcılık sektöründe istihdama katılımını sağlamak için sayacılık kursu protokolü imzalandı. Kurs süresince kursiyerlere ücret ve genel sağlık sigortası sağlanacak, başarılı olanlara ise en az yüzde 30 istihdam sağlanacak.

  • Niğde Patates Araştırma Enstitüsü'nde İşçi Alımı Duyurusu
    14 Şub Niğde Patates Araştırma Enstitüsü'nde İşçi Alımı Duyurusu

    Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, 15 kişilik sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 13-19 Şubat tarihleri arasında İŞKUR sitesi, ALO-170 ve e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Alım yapılacak işçilerde aranan şartlar ise ilan metninde belirtilmiştir.

Advertisement