İşkur'dan Engellilere İş Kurma Desteği - Son Dakika
Güncel

İşkur'dan Engellilere İş Kurma Desteği

Manisa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, engelli vatandaşlara kendi işini kurma desteğinin verileceğini bildirdi.

07.11.2017 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, engelli vatandaşlara kendi işini kurma desteğinin verileceğini bildirdi.

İŞKUR İl Müdürü Sinan Aktaş, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşlara kendi işlerini kurmasına yönelik engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları, işe ve iş yerine uyum projeleri, destek teknolojileri ve korumalı iş yerleri ile diğer projeler üretildiğini aktardı.

Kendi işini kurarak kendi işinin patronu olmak isteyen engellilere yönelik hibe desteği hakkında bilgi veren Aktaş, şunları kaydetti:

"Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonca, kendi işini kurmak isteyen ve en az yüzde 40 oranında engelli raporu olan kişilere, 3 bin lira Kuruluş İşlemleri Desteği, 11 bin lira İşletme Gideri Desteği (su, elektrik, ısıtma ve iletişim giderleri), 36 bin lira kuruluş desteği olmak üzere toplam 50 bin lira destek verilecek. Hibe kapsamından faydalanmak isteyen engelli vatandaşların projelerini mevzuata uygun olarak, Engelli Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen Ceza Paralarını Kullanmaya Yetkili Komisyona sunulmak üzere 11 Aralık 2017 tarihine kadar İl Müdürlüğüne sunmaları gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşkur'dan Engellilere İş Kurma Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement