İşkur Genel Müdürü Köksal'dan İş Adamlarına 'İstihdam' Teşekkürü - Son Dakika
Güncel

İşkur Genel Müdürü Köksal'dan İş Adamlarına 'İstihdam' Teşekkürü

İşkur Genel Müdürü Köksal\'dan İş Adamlarına \'İstihdam\' Teşekkürü

Kırıkkale’de iş adamları ile bir araya gelen İŞKUR Genel Müdürü İsmet Köksal, “İşverenlerimizin sayesinde yaklaşık 1 milyon 100 binin üzerinde artı istihdamı yaklaşık 5 ayda elde etme fırsatı bulduk. Bunun için hepinize müteşekkiriz” dedi.

26.05.2017 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de iş adamları ile bir araya gelen İŞKUR Genel Müdürü İsmet Köksal, "İşverenlerimizin sayesinde yaklaşık 1 milyon 100 binin üzerinde artı istihdamı yaklaşık 5 ayda elde etme fırsatı bulduk. Bunun için hepinize müteşekkiriz" dedi.

İŞKUR Genel Müdürü İsmet Köksal, Kırıkkale'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının iş sağlığı ve güvenliği konuları üzerine yürüttüğü projelerin anlatıldığı bir toplantıda Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyeleri ile buluştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kırıkkale TSO tarafından TSO binası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda iş sağlığı ve güvenliğinde inşaat sektörü örneği üzerinden şu anki durum ve yapılması gerekenler anlatıldı. Toplantıya katılan İŞKUR Genel Müdürü İsmet Köksal, istihdam ile iş sağlığı ve güvenliği konularında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu milli seferberlikle birlikte kurum olarak kat ettikleri yolu anlattı. İlk projelerinin artı istihdam projesi olduğuna değinen Özkan, "Sizlerin sayesinde işverenlerimizin sayesinde yaklaşık 1 milyon 100 binin üzerinde artı istihdamı yaklaşık 5 ayda elde etme fırsatı bulduk. Bunun için hepinize müteşekkiriz. Bugün burada olmamızın bir anlamı da burada sizlere teşekkür edebilmek. Bu dönem içerisinde geçmişteki istihdam projesinden aldığımız güçle buradaki yakaladığımız başarıyla yine aynı şekilde 81 ilde özellikle 30 büyükşehirden başlamak üzere dolaşma imkanımız oldu. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bugünkü bu toplantımızdaki amaç, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü ve farkındalığının oluşmasının sağlanması. Bilindiği gibi inşaat sektörü ölümlü iş kazalarında birinci sırada, seneler içerisinde bu oranda ciddi bir düşüş söz konusu 2002 yılında yüzde16,9 olan oran şu yüzde 9,9 seviyesinde. Tabi burada işçimizin, işverenimizin emeği var. Fakat bunu yeterli görmüyoruz. Bu oranı çok daha düşürmeye 'Hedef Sıfır' konsepti çerçevesinde, minimum seviyeye çekme hedefindeyiz. İnsana duyduğumuz saygı çerçevesinde artık tedavi eden değil koruyan, kaza olmasını engelleyen bir konsepte geçiş çerçevesinde sizlerin desteğini ve farkındalığını sağlayabilmek" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin sağladığı istihdamın Nisan sonu itibari ile 1850 olduğunu belirtti. İş kazasının engellenmesi üzerine ciddi çalışmalarının olduğuna değinen Varlı, "Bu konuda ciddi anlamda çok seminerler, toplantılar yaptık. İş kazası verilerine baktığımızda Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sıradayız, bu bizim için utanç verici bir durum. Bu durumu değiştirmek için bu ve benzeri bilgilendirme toplantılarımızı yapacağız. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak kurumlarımızla koordinasyon içinde iş kazalarının en aza indirilmesi için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşkur Genel Müdürü Köksal'dan İş Adamlarına 'İstihdam' Teşekkürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement