Islak İmza Kumpası" Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı... - Son Dakika
Güncel

Islak İmza Kumpası" Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı...

ERGENEKON Davası'na delil kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'in ıslak imzası bulunduğu iddia edilerek kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin biri tutuklu 18 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

13.11.2017 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERGENEKON Davası'na delil kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'in ıslak imzası bulunduğu iddia edilerek kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin biri tutuklu 18 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanık Eyüp Kandemir'in "Bilirkişilik görevini kötüye kullanma" suçundan tahliyesine karar verildi. Sanık Kandemir'in "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu olduğu dosyanın ise ayrılmasına karar verildi. Böylece dava dosyasında tutuklu sanık kalmadı.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4.celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanık Eyüp Kandemir ile tutuksuz sanıklar eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce'nin de aralarında bulunduğu 17 sanık katıldı. Davanın müdahillerinden CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve müşteki avukat Serdar Öztürk'ün de hazır bulunduğu duruşmada eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ise avukatı İlkay Sezer temsil etti. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, gizli tanık Emin dinlendi.

DURUŞMA 26 NİSAN'A BIRAKILDI

Mahkeme heyeti, sanık Eyüp Kandemir'in "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan mevcut delil durumu, savunmaları, tanık beyanları, eşine ait kullandığını kabul ettiği telefonlardan ByLock görüşmeleri yaptığına dair deliller dikkate alınarak bu suç yönünden tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ancak heyet, sanık Eyüp Kandemir'in "Bilirkişilik görevini kötüye kullanma" suçu yönünden ise atılı suçun vasıf ve mahiyeti, öngörülen cezanın alt ve üst sınırı ve tutuklu kaldığı süreyi gözönüne alarak tahliyesine hükmetti. Sanık Kandemir hakkındaki "örgüt üyeliği" suçundan açılan dava dosyasının geldiği aşamayı dikkate alan heyet, sanık hakkındaki bu dosyanın ayrılmasını da kararlaştırdı. Böylece bu davada, tutuklu sanık kalmamış oldu. Suçtan zarar görme ihtimaline binaen müşteki Serdar Öztürk'ün katılan olarak davaya kabulüne hükmeden heyet, duruşmayı 26 Nisan'a bıraktı.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Bülent Başer ile Başsavcıvekili Zafer Koç tarafından hazırlanan 143 sayfalık iddianamede, Ergenekon davasının sanıkları eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve avukat Serdar Öztürk "müşteki" sıfatıyla yer alıyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın "suç duyurusunda bulunan" olarak yer aldığı iddianamede, aralarında emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu ile eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce'nin bulunduğu 18 sanığın "Terör örgütü üyeliği" ve "Gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercümanlık yapma " suçlarından 8,5'er yıldan 18'er yıla kadar hapisleri talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Islak İmza Kumpası' Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı
    10:43 Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas'ın yollarına, İstanbul'a seyahat süresi otobüsle yaklaşık on dört saat sürerken 4 Mayıs'ta başlayacak olan aktarmasız Sivas-İstanbul seferi ile bu seyahat süresi yaklaşık yedi saate kadar düşecek.


Advertisement