"İslâm Düşüncesi ve Sosyoloji" bu sempozyumda konuşulacak - Son Dakika
Güncel

"İslâm Düşüncesi ve Sosyoloji" bu sempozyumda konuşulacak

İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, düzenlediği sempozyumlarla kültür sanat ve fikir hayatımıza katkılar sunmaya devam ediyor.

09.11.2016 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Sosyologlar Derneği'nin (SOSYODER) birlikte düzenleyecekleri programda, alanında uzman sosyologlar Batı medeniyetinin etkisinin yanı sıra kendine özgü sosyal şartlar içinde şekillenen İslâm dünyasındaki sosyolojik olaylar üzerine tebliğlerini sunacak.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katılımı ile gerçekleşecek olan "İslâm Düşüncesi ve Sosyoloji" programı, 12 Kasım Cumartesi günü İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde yapılacak. Sempozyum; Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen ve SOSYODER Başkanı Sami Şener'in yapacağı açılış konuşmaları ile 10.00'da başlayacak. Sempozyumda geniş bir coğrafyadan ve farklı siyasi ve sosyal birikimlere sahip sosyal bilimciler, İslâm düşüncesi ve toplumsal meselelere kendi ilgi alanlarından çözümleyici yaklaşımlar sunacak. Gün boyu devam edecek olan sempozyumda iki oturum yapılacak.

Sabah oturumunda; Prof. Dr. İbrahim Erol Kozak "Sosyoloji Konusunda İbn-i Haldun'u Özgün ve Müstesna Kılan Hususlar", Prof. Dr. Ejder Okumuş "Farabi Felsefesinin Sosyoloji'ye Katkıları", Prof. Dr. Bedri Gencer "Hikmet-i Hükümetten Hikmet-i Tarihe Ahmed Cevdet", Prof. Dr. Ergün Yıldırım "Kurucu Bir Sosyolog: Said Halim Paşa" ve Prof. Dr. Sami Şener "Sosyoloji'ye Alternatif Bir Bakış: İsmail Raci Faruki" başlıklı tebliğleriyle katılımcıları bilgilendirecek. İlk oturum soru-cevap bölümü ile tamamlanacak.

Öğleden sonra yapılacak olan ikinci oturumda ise; Prof. Dr. Kadir Canatan "Çağdaş İslâm Düşüncesinde Ali Şeriati'nin Yeri ve Sosyolojiye Katkıları", Prof. Dr. Ahmet Uysal "Mâlik Bin Nebi'de Siyasi Düşünce ve Anlayış", Prof. Dr. Hacı Duran "Modern Çağda Klasik Bir İslâm Düşünürü: Hilmi Ziya", Prof. Dr. Köksal Alver " Cemil Meriç'te Sosyoloji Tasavvuru",Prof. Dr. M. Kemal Şan "Âsım'ın Neslinden Bir Alim: Erol Güngör" ve Necmettin Kemal "Sosyoloji'de Ahlaki Perspektif ve Nurettin Topçu" başlıklı sunumlarını yapacaklar. Sempozyum programı, soru-cevap bölümü ile sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İslâm Düşüncesi ve Sosyoloji' bu sempozyumda konuşulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement