İslam İşbirliği Teşkilat Uluslararası Staj Programı - Son Dakika
Güncel

İslam İşbirliği Teşkilat Uluslararası Staj Programı

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilat Uluslararası Staj Programı için, "Bu programın diğer üye ülkelerde de uygulanması ve üye olmayan diğer ülkelerde yaşayan azınlık veya diaspora konumundaki kardeşlerimize de açılmasını önemsiyorum.

16.11.2017 23:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilat Uluslararası Staj Programı için, "Bu programın diğer üye ülkelerde de uygulanması ve üye olmayan diğer ülkelerde yaşayan azınlık veya diaspora konumundaki kardeşlerimize de açılmasını önemsiyorum. Söz konusu program uzun vadede tıpkı AB içerisinde uygulanan değişim programlarında olduğu gibi, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler arasında insan kaynakları hareketliliğini sağlayarak, kültürel ve ekonomik alışverişi kolaylaştıracak, insanlarımızın kaynaşmasına vesile olacaktır." dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerin vatandaşı olan gençlere yönelik İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Ensar Vakfı paydaşlığında yürütülen, İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı'nın (OIC INTERN) tanıtımı, Sheraton Grand Ataşehir Hotel'de gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve Ensar Vakfı Genel Kurul Üyesi Bilal Erdoğan, SESRIC Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Mehmet Köse, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve BAYKAR Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın da katıldığı program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tanıtım filminin gösterimi ile başladı.

Tanıtım programında bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Türkiye'nin, ülkelerindeki savaştan kaçan milyonlarca Suriyeliye adeta yepyeni bir hayat sunduğunu belirtti.

Mevlana'nın "Bütün alem, bütün insanlar bir beden gibidir" sözüne değinen Çavuşoğlu, "Kardeşlerimizi 10 ayrı ilimizde toplam 23 adet geçici barınma merkezinde, her türlü yaşamsal hizmetle buluşturduk. Türkiye misafir ettiği Suriyeli ve diğer ülkelerden gelen 4 milyona yakın kişinin eğitim başta olmak üzere birçok alanda ekonomik, sosyal ve insani ihtiyacı karşılarken, özellikle çalışma yaşındaki kişilere çalışma hakkı tanıyan düzenlemeler yaparak, iş gücü piyasasında haksız rekabeti ve bu kardeşlerinin emeklerinin sömürülmesini önleyecek tedbirleri almıştır. Bizler hem aynı coğrafyada asırlara dayanan kardeşliğimiz gereği, hem de insani bir görev olarak bu hizmetleri verirken maalesef dünya ülkelerinin, özellikle gelişmiş ülkelerin üzerine düşen insani sorumluluktan kaçındığının da şahitleriyiz." diye konuştu.

"Bu öğrenciler, aynı zamanda Türkiye ile ülkeleri arasında gönüllü kültür elçileridir"

BM göç verilerine göre yüzde 16 ile (3 milyonun üzerinde) dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'de 800 binden fazla eğitim alan yabancı uyruklu öğrencinin bulunduğunu, bu rakamın yaklaşık 103 bininin, üniversite öğrencilerine tekabül ettiğini aktaran Çavuşoğlu, Türkiye'de yaklaşık 30 bin civarında üniversite öğrencisine devlet bursu sağlandığını söyledi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin aktif dış politika perspektifi doğrultusunda; yurt dışında yaşayan vatandaşlar, kardeş topluluklar ve uluslararası öğrencilerle ilgili çalışmalar yürüten Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın faaliyetlerinde gençlerin eğitimleri konusunun öncelikli olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkanlık, yurt dışında yaşayan gençlerimizin anadillerini öğrenmeleri, kültürel birikimlerinin muhafaza edilmesi ve gelişimi, sosyal sorunlarının giderilmesi, ayrımcılık ve İslamofobi ile mücadele edilmesi amaçları ekseninde, diasporadaki gençlerimizin aidiyetlerini geliştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir. Yurt dışında yaşayan gençlerimizin Türkiye'nin tarihi ve kültürel mekanlarını görmeleri adına düzenlenen Gençlik Köprüleri Programı'na yurt dışında yaşayan yaklaşık 5 bin gencimiz katılmıştır. Bununla birlikte, Türk diasporası ile kardeş toplulukların diasporalarının beraber yaşadıkları ülkelerdeki dayanışmalarının arttırılması ve ortak talepler dile getirilebilmesinin sağlanması da Başkanlık için önem teşkil etmektedir."

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin uluslararası öğrenciler için bir eğitim merkezi olması, nitelikli öğrenciler için çekim merkezi haline gelmesi ve bu öğrencilerin ülkeleri ile Türkiye arasında köprü olmaları amaçlarıyla oluşturulan 'Türkiye Bursları' kapsamında ülkemizde 150'ye yakın ülkeden 16 binin üzerinde uluslararası öğrenci üniversitelerimizde öğrenim görmektedir. Ülkemizin sahip olduğu yumuşak güç unsurları arasında yer alan bu öğrenciler, aynı zamanda Türkiye ile ülkeleri arasında gönüllü kültür elçileridir. 2017 yılında 163 ülkeden yaklaşık 107 bin başvuru alınan Türkiye Burslarından 77 ülkede seçici heyetler marifetiyle yüz yüze mülakatlar gerçekleştirilmiştir. Bu başvurular belirlenen başarı kriterleri doğrultusunda değerlendirilmiş ve 2017-2018 eğitim öğretim dönemi için yaklaşık 5 bin aday burslandırılmıştır."

"Programın uluslararası iş kültürüne ciddi katkılar sağlaması beklenmektedir"

Öğrencilerin sadece teorik bilgilerle donatılmalarının çağdaş dünyada asla yetinilecek bir durum olmadığına dikkati çeken Çavuşoğlu,"Teorik bilginin uygulanarak pekiştirilmesi ihtiyacı söz konusudur. Öğrenciler, eğitimleri süresince alanlarıyla ilgili birçok kaynak okur, çalışır ama bunları gerçekte nasıl uygulayacaklarını bilmeyebilirler. İşte bu noktada staj imkanının sağlanması önem kazanır. Bilgiler hala tazeyken pratik yapma imkanın sağlanması, gençlerin gelecek planlarının yönetilmesi bakımından da önemlidir. Bu çerçevede gençlerin Türkçe yeterliliklerinin artırılması amacıyla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımız tarafından 'Türkiye Stajları' düzenlenmiş olup bu yılki programa 12 ülkeden gencimiz katılım sağlamıştır. Bugün burada toplantımızın konusunu teşkil eden staj programı da şüphesiz öğrencilerimizi aynı zamanda iyi bir mesleki yaşama hazırlayacak içeriğe sahiptir. Böyle bir staj programıyla misafir öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlamak, onların işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmak, uzun vadede üye ülkelerdeki işgücü kalitesinin arttırmak ve ekonomik rekabeti teşvik etmek gibi önemli çıktılar beklenmektedir. Ayrıca program, orta ve uzun vadede işletmelerin dış piyasaları daha yakından tanımalarını sağlayacak, uluslararası alana açılmalarını hızlandıracaktır. Ekonomik ve mesleki kazanımlarının yanı sıra sosyal ve kültürel olarak toplam etkileri de göz önüne alındığında programın üye ülkeler arasında oluşan uluslararası iş kültürüne ciddi katkılar sağlaması beklenmektedir. Bu programın daha sıkı işbirliği ve ortaklıklara zemin hazırlaması bakımından da son derece önemli getirileri olacaktır." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Gençlerin kariyer gelişimlerine katkı sağlamak, profesyonel insan kaynağı yetiştirmek, kültürler arası iletişimi arttırmak, ülkeler arasındaki işbirliğini güçlendirmek, nitelikli iş gücü değişimi sağlamak... Bütün bu hedefleri güderek hükümet olarak biz de bu ve benzeri staj programlarının kolaylaştırılması için sosyal güvenlik dahil her türlü kolaylaştırıcı tedbiri almak için gerekli düzenlemeleri yapmaktayız. Bu programın diğer üye ülkelerde de uygulanması ve üye olmayan diğer ülkelerde yaşayan azınlık veya diaspora konumundaki kardeşlerimize de açılmasını önemsiyorum. Söz konusu program uzun vadede tıpkı AB içerisinde uygulanan değişim programlarında olduğu gibi, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler arasında insan kaynakları hareketliliğini sağlayarak kültürel ve ekonomik alışverişi kolaylaştıracak, insanlarımızın kaynaşmasına vesile olacaktır. Bu programın İslam ümmetinin vahdetine büyük ölçüde katkıda bulunmasını temenni ediyor, katkı sağlayan tüm aktörleri kutluyorum."

"İnsan yetiştirmek peygamber mesleğidir"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz da programın amacına ulaşacağına inandığını dile getirdi.

İş adamlarına "Bir insana yapılabilecek en büyük katkı onun eğitimine katkıda bulunmaktır. Eğitmek peygamber mesleği, insan yetiştirmek peygamber mesleğidir. Nerede eğitim olur? Okulda, ailede, iş yerinde eğitim olur, yeryüzü bir okuldur. Staj, eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Staj ihtiyacı olan bütün kardeşlerimize staj imkanı sağlamanızı istiyorum." diyerek çağrıda bulunan Bakan Yılmaz, eğitimin tek taraflı olmadığına, stajyerlerden öğrenilecek konuların da olabileceğine işaret etti.

Yılmaz, "Şunu gördük ve yaşayarak tecrübe ettik ki; eğer nitelikli bilgiye sahip değilseniz tam bağımsız değilsiniz, tam bağımsız olabilmek için nitelikli bilgiye sahip olabilmek lazım. Nitelikli bilgiye sahip olmak da yetmez, nitelikli bilgiyi ürüne dönüştürecek bilim adamlarına da sahip olmak gerekir. Dolayısıyla bizler ortak bir medeniyetin temsilcileri olarak, birbirimizi ne kadar iyi tanırsak, ne kadar fazla iş birliği içerisinde olursak o derece bizden beklenenleri yerine getirebiliriz. Bizler gerçekten büyük bir aileyiz. Birlik ve beraberliğimizden doğacak güç her birimizin gücünden ayrı ayrı kat be kat fazla olacaktır. Bizler aynı kültürün, aynı ortak değerin mensuplarıyız, kardeşiz; bu kardeşliğin gereğini yerine getirmek de hepimizin boynunun borcudur." dedi.

"Muhakkak ki eğitim her çağda çok önemlidir. Ancak bilimin ve teknolojinin durmadan değiştiği bir çağda çok daha önemli hale gelmektedir. İnanıyoruz ki Türkiye başta olmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri kendi coğrafyasındaki insanlara huzur, refah ve barış sağlamak için ortak işbirliğinde bulunacaklardır. Tek başına bir ulusun, bir ülkenin ya da bir halkın bir şeyi yapabilmesi, başarabilmesi mümkün değildir, iş birliği şarttır. Terörü yenmek için iş birliği şarttır, refahı getirebilmek için iş birliği şarttır, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için iş birliği şarttır. Sadece gelişmekte olan ülkeler değil, gelişmiş olan ülkeler dahi bir başka ülkenin sermayesine ihtiyaç duyduğunda, bugün dünyanın en gelişmiş ülkeleri bakın ki en fazla yabancı sermayeyi çeken ülkelerdir." ifadesini kullanan Yılmaz, iş birliğinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, "Bu program inşallah bizim, İslam dünyasının birbiriyle daha fazla ünsiyet geliştirmesine, ümmet bilincinin daha çok yerleşmesine vesile olur. İşverenlerin ve gençlerin daha verimli bir istihdam politikası oluşmasına hizmet edeceği bir düzlem olarak hizmet vermiş olur. İnşallah bu program başarılı olduktan sonra OIC ötesi ülkelerle bu tür çalışmalar yapılır. Emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu programın başarısının takipçisi olalım. Buraya katılan işverenlerimiz de artık bir şekilde bu programa stajyer taleplerini girmek suretiyle bunun hızla çalışır hale gelmesine katkı sağlarlar." diye konuştu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bayraktar ise söz konusu programın '2023 vizyonu' için önemli olduğunu, kendisinin de bu programı çok önemsediğini örneklerle anlattı.

Bayraktar, şu ifadelere yer verdi:

"Amerika'da bilgisayar, GPS ve internet teknolojileri gibi çalışmalar dünyanın çeşitli ülkelerinden toplanmış en seçme beyinler tarafından yapılıyordu. Laboratuvarda 100 kişi varsa bunun yüzde 95'i yurt dışından gelen yabancı öğrencilerdi. Kendi insan kaynağı bu araştırmaları yapmaya yetmiyor 300 milyonluk Amerika'nın, dünyanın her tarafından seçme beyinleri toplayarak yüksek teknolojileri geliştirmek için kullanıyorlardı. Bir anlamda ecdadımız Osmanlı'nın yaptığı gibi devşirme sistemiyle kendi sistemlerine entegre ediyorlardı. Bunun sonucunda da teknolojide ve diğer alanlarda birçok ülkenin önüne geçmeye, buluşların en önünde gitmeyi başarabiliyorlardı. Bizim de muhakkak ülkemizi 2023 hedefleri doğrultusunda, muasır medeniyetler seviyesine hatta ötesine teknolojik anlamda hem bağımsız olmak hem de güçlü olabilmek için muhakkak kardeş İslam ülkelerimizle birlikte bu tarz işbirliklerine girişmemiz gerekiyor bu devirde."

SESRIC Genel Direktörü Kulaklıkaya, programın sunumu esnasında, selamlama konuşması yaptı.

"Nüfus, ülkelerin kalkınmasının en önemli motorudur." Kulaklıkaya, "Hele hele genç nüfus istihdam açısından ülkenin çözmek zorunda olduğu başka önemli bir problem alanı olabilmektedir. İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerde gençlerin işsizlik oranlarına baktığı zaman ne yazık ki yüzde 16 gibi yüksek bir rakamla karşı karşıyayız. Genel olarak İslam ülkelerindeki işsizlik, bütün çabalara rağmen düşürülememektedir. İşsizliğin azaltılması konusunda gerek teşkilat bünyesindeki ilgili kuruluşlar, gerekse de merkezimiz tarafından bir takım projeler geliştirilmektedir."

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Köse, uluslararası öğrenci hareketliliğini, dünyada uzun yıllardır gelişmeye başlamış, önümüzdeki yıllarda ikiye katlanması beklenen önemli bir 'uluslararasılaşma' hamlesi olarak gördüğünü ifade etti.

Köse, şöyle devam etti:

"Bugün dünyada yaklaşık 5 milyonun üzerinde uluslararası öğrenci kendi ülkesi dışında eğitim almakta. Türkiye'de de son yıllarda bu sayıda ciddi bir artış kaydedilmiş, bugün 100 binin üzerinde uluslararası öğrenci Türkiye'de eğitim almaktadır. Rakamlara baktığımız zaman ağırlıklı olarak dünyadaki 5 milyon üzerinde uluslararası öğrencinin 1,2 milyonu İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerden, yurt dışına eğitim almaya gitmektedirler. Fakat bunu incelediğimizde öğrencilerin büyük oranda üye ülkeler dışında eğitim aldığı görülmektedir. Eğitim ve öğrenci hareketliliği sadece bir eğitim alma değil, aynı zamanda toplumlar arası kültürel ilişkiyi geliştirmek, sosyal dayanışmayı arttırmak, karşılıklı olarak birbiriyle kaynaşmayı ve dayanışmayı arttıran önemli hamlelerden birisidir."

Ensar Vakfı Başkanı Dilberoğlu da programın pilot il olarak İstanbul ve Ankara'da uygulandığını, daha sonra ülke geneline yayılacağını anlattı. İş dünyasına programa katkı sağlanması için çağrıda bulunan Dilberoğlu, 57 İslam ülkesinde projenin faaliyete geçmesi için katılımcılardan destek istedi.

Staj programının sıkı işbirliği ve ortaklıklara zemin hazırlaması amaçlanıyor

Temelleri 2010 yılında İslam Ülkeleri Mesleki Eğitim İşbirliği Programı (OIC-VET) kapsamında Türkiye'de okuyan uluslararası öğrencilere yönelik gerçekleştirilen örnek staj uygulaması ile atılan, çeşitli eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle stajyerlerin liderlik, girişimcilik ve iletişim becerileri kazanmalarının amaçlandığı OIC INTERN'in aynı zamanda sosyal ve kültürel etkileri de göz önüne alındığında, üye ülkeler arasında uluslararası iş kültürü oluşmak, daha sıkı işbirliği ve ortaklıklara zemin hazırlama noktasında önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Uluslararası öğrencilerin stajlarını Türkiye'deki kurum ve kuruluşlarda gerçekleştirirken öğrenim hayatlarında edindikleri becerileri tecrübeye dönüştürme fırsatı bulacakları OIC INTERN'in, sonraki süreçlerde İslam ülkeleri arasında bir staj değişim programı olarak devam edeceği ve İslam dünyasında kültürel etkileşimin yanı sıra mesleki kodlar üzerinden de etkileşime imkan sağlayacağı belirtildi. Programın ayrıca, İslam ülkeleri arasında sosyal, kültürel ve ekonomik bağları güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olacağı ifade edildi.

Salondaki her masada Türkiye'de eğitim gören en az birer uluslararası Müslüman öğrenci yer alırken; Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Erdoğan, masalarında oturan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Tunuslu Menel Türki ile uzun süre sohbet etti.

Etkinlik, katılımcıların toplu olarak 'aile fotoğrafı' çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İslam İşbirliği Teşkilat Uluslararası Staj Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kontrolden çıkan otomobil Büyükçekmece Gölü'ne düştü: 1 yaralı
    20:11 Kontrolden çıkan otomobil Büyükçekmece Gölü'ne düştü: 1 yaralı

    İstanbul Büyükçekmece'de seyir halinde olan bir otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki göle düştü. Kazada sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde AFAD, itfaiye ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Aracın içerisinde başka bir kişi olma ihtimali üzerine arama çalışmaları devam ediyor.

  • Horoz dövüşüne polis baskını: 29 adet horoz eli geçirildi, 50 kişiye işlem yapıldı
    20:08 Horoz dövüşüne polis baskını: 29 adet horoz eli geçirildi, 50 kişiye işlem yapıldı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde metruk bir binada horoz dövüştürülüp kumar oynandığı ihbarı üzerine polis baskını düzenlendi. Baskında 29 horoz muhafaza altına alınırken, 53 kişiye işlem yapıldı. Kumar oynayanlara idari yaptırım cezası uygulanırken, uyuşturucu kullanmak suçundan hapis cezası bulunan bir kişi tutuklandı. Ayrıca, horoz dövüştüren ve hayvanları koruma kanununa muhalefet eden kişilere adli işlem yapıldı.

  • Çaldıkları tekneyle kayalıklara vurdular
    20:05 Çaldıkları tekneyle kayalıklara vurdular

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde çalındıktan sonra kayalıklara vuran ve terk edilen teknenin motoru, buzdolabı ve bazı teknik donanımları çalındı. Tekneyi çalan kişi veya kişiler, tekneyi Köçek Adası kayalıklarına vurduktan sonra terk etti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken faillerin henüz yakalanmadığı öğrenildi.

  • Silivri'de Kahvehaneye Saldırı: Güvenlik Kamerasına Yansıdı
    20:05 Silivri'de Kahvehaneye Saldırı: Güvenlik Kamerasına Yansıdı

    İstanbul Silivri'de aralarında husumet bulunan bir kişi, kahvehaneye av tüfeği ile saldırı gerçekleştirdi. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Şüpheli jandarma tarafından yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan Savunma Bakanı ile görüştü
    20:03 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan Savunma Bakanı ile görüştü

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'a geldi. Başkent Tiflis'te temaslarına başlayan Akar ve beraberindeki heyet, Gürcistan Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü. Görüşmede, ülkeler arasındaki stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik üçlü iş birliği hakkında konuşuldu.

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu
    20:03 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti.

  • CHP Milletvekili Ağbaba, AKP'nin İsrail ile ticaretini eleştirdi
    20:02 CHP Milletvekili Ağbaba, AKP'nin İsrail ile ticaretini eleştirdi

    CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP'nin İsrail ile yaptığı ticareti eleştirerek, ikiyüzlülük olduğunu belirtti. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Ağbaba'ya yanıt vererek, İsrail'in çocukları öldürdüğünü ancak Ağbaba'nın İsrail'e değil AKP'ye kızdığını söyledi. CHP'nin grup önerisiyle İsrail ile yapılan ticaretin neden ve sonuçlarının araştırılması talep edildi.

  • Sancaktepe Belediyesi'nin şatafatlı makam katı tartışması
    20:01 Sancaktepe Belediyesi'nin şatafatlı makam katı tartışması

    31 Mart seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin, "şatafatlı makam'' katı tartışmasıyla gündeme gelen katı ve odaları görüntülendi. Belediyenin başkanlık katındaki 2 makam odasında, 2 adet lüks banyo, şark köşesi, davet salonu, yemek odalarının bulunduğu görüldü. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, “Devletin parasıyla, milletin parasıyla kendilerine saltanat düzeni kurmuşlar” dedi. Belediyenin 1 milyar 946 bin TL’lik borç durumu da belediye binasına asıldı.

  • Çaykara Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu Yapıldı
    19:59 Çaykara Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu Yapıldı

    Trabzon'un Çaykara ilçesinde, Çaykara Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Karaçam Mahallesi Muhtarı Alaaddin Şeker, tek listeyle yapılan seçimde oyların tamamını alarak başkanlığa seçildi. Eski başkan Mehmet Öztürk, Şeker'e yeni görevinde başarılar diledi.

  • Fethiye'de Tarım ve Turizm Fuarı Açıldı
    19:59 Fethiye'de Tarım ve Turizm Fuarı Açıldı

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 12. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas ve 13. Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı başladı. Fuarda 100 firma yer aldı. Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ilçenin tarım ve turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, fuarın üretici ve tüketiciyi bir araya getirmenin önemine vurgu yaptı. Fuarlar, 19 Nisan'da sona erecek.

  • Trabzon'da 10. Karadeniz'in Renkleri karma resim sergisi düzenlendi
    19:58 Trabzon'da 10. Karadeniz'in Renkleri karma resim sergisi düzenlendi

    Trabzon'da düzenlenen 10. Karadeniz'in Renkleri karma resim sergisine 3 ilden 52 sanatçı katıldı. Serginin açılışına Vali Aziz Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ve davetliler katıldı. Sergi, 22 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek. Ayrıca, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende turizmin önemi vurgulandı ve Trabzon'un turist sayısında önemli artış beklenildiği belirtildi.


Advertisement